Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Περίεργα «παιχνίδια» των ΗΠΑ στη Λιβύη: Προστατεύουν αυτούς που τους σκότωναν στο Ιράκ!


ImageTo 2007 όταν οι απώλειες των αμερικανών στο Ιράκ έφταναν στο αποκορύφωμά τους, ένας εργάτης 18 ετών από την ανατολική Λιβύη ταξίδεψε μέσω της Αιγύπτου και της Συρίας στο Ιράκ για να καταταγεί σε ένα από τους πολλούς τρομοκρατικούς πυρήνες που διατηρούσε η al Qaeda στη χώρα αυτή.
Έδωσε το όνομα Ashraf Ahmad Abu-Bakr al-Hasri και ως απασχόληση δήλωσε «μάρτυρας». Ο Abu-Bakr ήταν απλά ένας από τους εκατοντάδες ξένων μαχητών που πύκνωσαν τις τάξεις της al Qaeda στον πόλεμο που είχαν κυρήξει οι τρομοκράτες εναντίον των «απίστων» και των αμερικανών.
Όλοι αυτοί οι μαχητές είχαν έρθει στο Ιράκ από διάφορες χώρες του μουσουλμανικού κόσμου όπως η Σαουδική Αραβία, η Συρία, το Ομάν και η Αλγερία. Όμως από όλες τις χώρες καμία δεν έστειλε αναλογικά με τον πληθυσμό της στο Ιράκ περισσότερους μαχητές για να σκοτώσουν αμερικανούς από ότι η Λιβύη. Και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι προέρχονταν από την αντολική Λιβύη, εκεί δηλαδή που βρίσκεται το κέντρο της εξέγερσης εναντίον του Καντάφι, εκεί δηλαδή που αμερικανοί και λοιποί σύμμαχοι, ορκίστηκαν να προστατέψουν στέλνοντας την αεροπορία και τους Tomahawk εναντίον των δυνάμεων του Καντάφι!
Αυτό αποκαλύπτουν έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με έγγραφα της ίδιας της al Qaeda που κατασχέθηκαν το 2007 στο Ιράκ από αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στην πόλη Sinjar στο Ιράκ, εκατοντάδες ένοπλοι ισλαμιστές μαχητές, πολλοί εκ των οποίων εντελώς ανεκπαίδευτοι αλλά στρατολογημένοι από την al Qaeda έφτασαν στο Ιράκ μεταξύ των ετών 2006 και 2007. Τα έγγραφα που αποκαλούνται «the Sinjar documents» συλλέχθηκαν, μεταφράστηκαν και αναλύθηκαν από το κέντρο αντι-τρομοκρατίας στο West Point, όπου αποδείχθηκε πως τουλάχιστον ένας στους πέντε μαχητές που έφθαναν στο Ιράκ την περίοδο εκείνη προέρχονταν από το κέντρο της σημερινής εξέγερσης εναντίον του Καντάφι στην ανατολική Λιβύη και πιο συγκεκριμένα από τις πόλεις Surt, Misurata και Darnah.
Αναλογικά το ποσοστό των Λίβυων που κατέφθασαν στο Ιράκ για να σκοτώσουν αμερικανούς ήταν το διπλάσιο από όλες τις άλλες μουσουλμανικές χώρες, και μάλιστα το κέντρο που έκανε την ανάλυση των εγγράφων διατύπωσε καθαρά την άποψή του λέγοντας πως επρόκειτο περί μιας «λιβυκής διείσδυσης» στο Ιράκ. 
Το 2006 και το 2007 τουλάχιστον 1468 αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 12.524 τραυματίστηκαν -πολλοί από τους Λίβυους τρομοκράτες- σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο. Αυτό είναι που ο ηγέτης της Λιβύης Μαουμάρ Καντάφι αποκάλεσε αγώνα εναντίον της al Qaeda, και στον αγώνα αυτό έχει τώρα αντιμέτωπους αυτούς που οργάνωσαν δύο γιγαντιαίες εκστρατείες σε Αφγανιστάν και Ιράκ για να εξαρθρώσουν την ριζοσπαστική αυτή ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση. Και τώρα από ότι δείχνουν τα πράγματα οι ίδιοι αυτοί την προστατεύουν!



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...