Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Εθνικιστική «πίεση» στους Έλληνες και Βλάχους της Αλβανίας ενόψει της απογράφης



Σοβαρά προβλήματα προκαλούν ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Αλβανία έναντι της ελληνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα με αφορμή την απογραφή ντου πληθυσμού που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο. Μετά τις διαδηλώσεις και την προσπάθεια εκφοβισμού των Ελλήνων μειονοτικών παραγόντων Αλβανοί δημοσιογράφοι  έστησαν ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα της εθνικής συνείδησης μερίδας του αλβανικού πληθυσμού και της επικείμενη απογραφής στο χωριό Μπομποστίτσα, θέλοντας να εκβιάσουν απαντήσεις των Βλάχων κατοίκων.
Δυστυχώς όμως για αυτούς όταν, η απάντηση που πήραν από τους κατοίκους της περιοχής στο ερώτημα τι αισθάνονται ότι είναι οι τελευταίοι τους απάντησαν ότι «αισθάνονται Έλληνες». Μετά από σειρά ανάλογων απαντήσεων οι Αλβανοί δημοσιογράφοι οι οποίοι δεν φαίνεται να είναι και τόσο προοδευτικοί όσο μερικοί κύκλοι στην Ελλάδα, επινόησαν μία νέα εξήγηση, ότι οι Βλάχοι δηλώνουν έτσι γιατί παίρνουν το βοήθημα από το ελληνικό κράτος.
Από ότι φαίνεται το ελληνικό κράτος αδιαφορεί εντελώς για αυτό το νέο κύμα εθνικισμού που αναπτύσσεται στην Αλβανία ενώ οι περίφημες ΜΚΟ που ενδιαφέρονται περισσότερο για τα σωτηρία των κορμοράνων της Κάτω Παναγιάς και των δικαιωμάτων των φυλών της υποσαχάριας Αφρικής δεν ασχολούνται καθόλου απολύτως για το τι συμβαίνει στη γειτονία μας και πιο ειδικά στους αδελφούς μας στην Αλβανία.
Οι "προοδευτικοί" άνθρωποι αυτής της χώρας φαίνεται να έχουν αλλεργία σε ότι αφορά την Ελλάδα και τους Έλληνες όπου και αν αυτοί βρίσκονται, αφού μεγαλύτερη σημασία για αυτούς έχουν άλλα ζητήματα και τα προβλήματα άλλων λαών.
Δυστυχώς για αυτές τις οργανώσεις και αυτούς που τους υποστηρίζουν, ο εθνικισμός αυτή τη φορά δεν είναι ελληνικός αλλά αλβανικός και η ζωή ενός Έλληνα (βλ. δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα επειδή μίλαγε ελληνικά) δεν αξίζει όπως φαίνεται το ίδιο όσο η ζωή οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...