Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Μυστηριώδης ασθένεια σκοτώνει 104 άτομα στην Υεμένη


Μια άγνωστη και εξαιρετικά θανατηφόρα ασθένεια έχει εξαπλωθεί στην Υεμένη και πιο συγκεκριμένα στη δυτική επαρχία της Al-Hudaydah δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας της χώρας.
Η ασθένεια σκοτώνει όσους προσβάλλει μέσα σε δύο ημέρες μόνο και τα συμπτώματά της είναι οξεία αιμορραγία, ραγδαία νεφρική ανεπάρκεια και υψηλός πυρετός.
Μέσα σε ένα 24ωρο ο ασθενής πέφτει σε κόμμα και μετά επέρχεται ο θάνατος. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε η ασθένεια εμφανίστηκε.... πρώτη φορά αλλά μέχρι και σήμερα έχει σκοτώσει 104 άτομα, σύμφωνα με τον διευθυντή της ένωσης ιατρών και φαρμακοποιών της χώρας Najib Malhi.

Yemen-Al Hudaydah
Μέχρι και σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας δεν έχουν κατορθώσει να κάνουν διάγνωση της ασθένειας και τα συμπτώματά της διαφέρουν κατά πολύ από τον δάγκειο πυρετό οπ οποίος είναι διαδεδομένος στη χώρα.
Πριν από δύο εβδομάδες το υπουργικό συμβούλιο της Υεμένης είχε ανακοινώσει ότι στην επαρχία Al-Hudaydah είχει εμφανιστεί μια μυστηριώδης ασθένεια, εξουσιοδοτώντας τον υπουργό υγείας της χώρας Abdulkarim Rasa να ανακαλύψει τη φύση της ασθένειας και τρόπους για την καταπολέμησή της.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...