Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ελλάδα & ΔΝΤ - Τα Μέτωπα Του Πολέμου

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ-ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ


ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ-ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ



ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ-ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ

Οι Ισλανδοί έχουν αγριέψει και το παλεύουν



Του Γιώργου Δελαστίκ - ΕΘΝΟΣ
Πρωτοφανή πράγματα συμβαίνουν συνεχώς στην Ισλανδία. Οι σχέσεις πολιτικών και λαού έχουν αλλάξει θεαματικά μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου του πολιτικού κατεστημένου. Αλλεπάλληλα κύματα διαδηλώσεων καθορίζουν από πέρυσι τις πολιτικές και τις οικονομικές εξελίξεις, με τα κόμματα, τους βουλευτές και την κυβέρνηση της χώρας να υποχρεώνονται κάθε τόσο σε βίαιες αναπροσαρμογές της πολιτικής τους για να μην έλθουν σε ευθεία αντιπαράθεση με τους οργισμένους πολίτες, οι οποίοι αψηφώντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αυτής της αφιλόξενης νησιωτικής χώρας του μακρινού Βορρά βρίσκονται διαρκώς στους δρόμους.
Πάνω από 8.000 διαδηλωτές περικύκλωσαν με άγριες διαθέσεις το κοινοβούλιο τη Δευτέρα το βράδυ. Αβγά, μπογιές, ρολά χαρτιού υγείας, ντομάτες, μπουκάλια νερού και πάσης φύσεως αντικείμενα εκσφενδονίζονταν εναντίον του Αλθινγκι, όπως αποκαλείται το ισλανδικό κοινοβούλιο.
Το Ρέικιαβικ, η πρωτεύουσα της χώρας που έχει μόλις 190.000 κατοίκους και φυσιολογικά έχει την ηρεμία μιας μικρής επαρχιακής πόλης της Ευρώπης, ζούσε στιγμές έντασης που ξεπερνούσαν κάθε φαντασία για την Ισλανδία μέχρι τώρα.
Η αστυνομία είχε στήσει μεταλλικά οδοφράγματα για να αποτρέψει την έφοδο του κόσμου στο κτίριο της Βουλής. Μονάδες σιδηρόφρακτων αστυνομικών με εξοπλισμό δακρυγόνων, ασπίδων και χημικών για την αποκατάσταση της τάξης είχαν κυκλώσει το κοινοβούλιο, σε μια χώρα όπου πριν από την παρούσα κρίση οι προηγούμενες συγκρούσεις αστυνομίας - διαδηλωτών είχαν γίνει πριν από... εξήντα (!) χρόνια, με αφορμή την απόφαση της τότε κυβέρνησης να εντάξει την Ισλανδία στο ΝΑΤΟ.
Ο αστυνομικός κλοιός προστασίας στους υπουργούς και βουλευτές είχε στόχο επίσης να αποτρέψει την εκ νέου γελοιοποίηση της πρωθυπουργού Γιοχάνα Σίγκουρδουρντόουτιρ, η οποία την περασμένη εβδομάδα παρήλαυνε στις τηλεοράσεις όλου του κόσμου αηδιαστικά περιχυμένη με αβγά και χρώματα που είχαν εκσφενδονίσει εναντίον της διαδηλωτές, όπως και εναντίον υπουργών και βουλευτών που τη συνόδευαν.
Πέρυσι τον Ιανουάριο, μετά από ασταμάτητες διαδηλώσεις επί μήνες οι Ισλανδοί ανέτρεψαν τον δεξιό πρωθυπουργό Γκέιρ Χόρντε, ο οποίος αρνιόταν πεισματικά να παραιτηθεί. Στις εκλογές που ακολούθησαν μετά από ένα τρίμηνο έδιωξαν τη Δεξιά και ανέδειξαν κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατών, με τη στήριξη των Πράσινων και της Αριστεράς.
Λίγους μήνες αργότερα, η νεοεκλεγείσα κεντροαριστερή κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις του ΔΝΤ, των Αγγλων και της ΕΕ. Ταπεινωμένη υποχρεώθηκε να υπογράψει μια επαίσχυντη συμφωνία υποταγής στις απαιτήσεις των Βρετανών τραπεζιτών, η οποία μετέφερε στις πλάτες των φορολογούμενων πολιτών τα χρέη των τυχοδιωκτών Ισλανδών τραπεζιτών. Οι Ισλανδοί πολίτες θύμωσαν με την ψοφοδεή κυβέρνησή τους και ξαναβγήκαν στους δρόμους, αρνούμενοι να αποδεχθούν νέα βάρη για τα οποία δεν ήταν υπεύθυνοι.
Νέος κύκλος μαχητικών διαδηλώσεων, νέα νίκη: πειθανάγκασαν τον δεξιό πρόεδρο της χώρας Ολαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον να προβεί στην πρωτοφανή επίσης κίνηση της άρνησης να υπογράψει την απόφαση της κυβέρνησης και της Βουλής υπέρ της συμφωνίας, οδηγώντας έτσι το θέμα σε δημοψήφισμα τον Μάρτιο.
Εκεί έγινε το απίστευτο: οι Ισλανδοί κατεξευτέλισαν την κεντροαριστερή κυβέρνηση που είχαν φέρει στην εξουσία ως "σωτήρα" πριν από λιγότερο από έναν χρόνο! Με το απίστευτο για δημοκρατική χώρα ποσοστό του... 93,2% είπαν "Οχι" στη συμφωνία που είχε υπογράψει η κυβέρνηση, ενώ "Ναι" είπε μόνο το... 1,8%! Ετσι η Ισλανδία δεν πληρώνει αυτή τη στιγμή τίποτα για τα χρέη των τραπεζών, καθώς νέα συμφωνία δεν έχει γίνει και οι ξένοι δανειστές ή καταθέτες των ισλανδικών τραπεζών το παίρνουν σιγά σιγά απόφαση ότι θα χάσουν σχεδόν όλα τα λεφτά τους.
Οι οργισμένοι Βίκινγκ δεν σταμάτησαν εκεί. Αφενός τώρα με τις αλλεπάλληλες διαδηλώσεις τους και τις ενέργειες εξευτελισμού των πολιτικών αποδομούν σιγά σιγά όλο το πολιτικό ισλανδικό κατεστημένο και αφετέρου ώθησαν τους κεντροαριστερούς βουλευτές να παραπέμψουν σε δίκη σε ειδικό δικαστήριο τον ανατραπέντα δεξιό πρωθυπουργό Χόρντε, μήπως και διασωθούν πολιτικά οι ίδιοι από τη λαϊκή οργή, πράγμα απίθανο.
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τους παίρνουν και τα σπίτια
Οι διαδηλώσεις έπιασαν τόπο: η κυβέρνηση έδωσε εντολή στις κρατικοποιημένες τράπεζες να δώσουν και νέα παράταση σε πολίτες που αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για στεγαστικά δάνεια, προχωρώντας παράλληλα σε νέα αναδιάρθρωση των δανείων τους. Υπολογίζεται ότι 14.000 ιδιοκτήτες σπιτιών δεν είναι σε θέση να πληρώνουν κανονικά τις δόσεις των δανείων τους (αφορά το 14% των νοικοκυριών της χώρας). Το 20% των 7.900 μονογονεϊκών νοικοκυριών δεν μπορούν να τα φέρουν βόλτα. Επιπροσθέτως, καθώς το εισόδημα των Ισλανδών μειώθηκε κατά μέσο όρο 20% το 2009, η κεντρική τράπεζα υπολογίζει ότι περίπου το 40% των ισλανδικών νοικοκυριών είναι από τεχνική σκοπιά χρεοκοπημένο!

Δείτε και στο παρακάτω βίντεο μια συνέντευξη της δημοσιογράφου Ελένης Σκόπη, με την Birgitta Jonsdottir, μέλος της Ισλανδικής βουλής, για το "Κίνημα του Λαού" η οποία ενημερώνει για την παραπομπή του (πρώην) πρωθυπουργού της Ισλανδίας σε ειδικό δικαστήριο με την κατηγορία της αμέλειας στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Ενημερώνει και για τη ζοφερή κατάσταση στην Ισλανδία γενικότερα ένεκα της οικονομικής κρίσης, και σχολιάζει κατάσταση στην Ευρώπη και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σε πολιτικό επίπεδο.

Ο Μεσσιανισμός – Μαχντισμός του Αχμαντινετζάντ



Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ήταν πάντα θιασώτης του ερχόμενου μουσουλμάνου «μεσσία», του Ιμάμη Μαχντί, του δωδέκατου ιμάμη του σιιτικού Ισλάμ, για τον οποίον οι σιίτες πιστεύουν ότι εξαφανίστηκε πάνω από χίλια χρόνια πριν και ότι θα επιστρέψει μια μέρα για να εγκαινιάσει μια νέα εποχή «ειρήνης και αρμονίας».
Το 2008 Ιρανοί κληρικοί είχαν πει στον Αχμαντινετζάντ να μείνει προσηλωμένος σε πιο ‘κοσμικά θέματα’, καθώς εκείνος πριν λίγο, είχε κάνει δημόσια δηλώσεις ότι ο «κρυμμένος ιμάμης» του σιιτικού Ισλάμ τον κατεύθυνε στις υποθέσεις της χώρας.
Σε ομιλία του σε φοιτητές θεολογίας που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Αχμαντινετζάντ, προχώρησε ακόμη περισσότερο από ποτέ άλλοτε, καθώς τόνισε την πεποίθησή του ότι ο Μαχντί παίζει κρίσιμο ρόλο στα καθημερινά πολιτικά θέματα του Ιράν.
«Ο Ιμάμης Μαχντί έχει αναλάβει την ευθύνη αυτού του κόσμου και θα δούμε το χέρι του να διοικεί όλες τις υποθέσεις της χώρας», είπε στην ομιλία του.
«Πρέπει να λύσουμε τα εσωτερικά προβλήματα του Ιράν το ταχύτερο δυνατόν. Χρόνος δεν υπάρχει. Μία κίνηση έχει αρχίσει για μας για να ασχοληθούμε με τις παγκόσμιες ευθύνες μας, που έρχονται με μεγάλη ταχύτητα».
Δύο κορυφαίοι μουσουλμάνοι θεολόγοι αντέδρασαν λέγοντας ότι ο Αχμαντινετζάντ θα ήταν καλύτερα να επικεντρώνεται στα κοινωνικά προβλήματα του Ιράν - και κυρίως στον διψήφιο πληθωρισμό της χώρας - από ό, τι να εντρυφεί σε τέτοιες μυστικιστικές ρητορικές.
"Αν Αχμαντινετζάντ θέλει να πει ότι ο κρυμμένος ιμάμης στηρίζει τις αποφάσεις της κυβέρνησης, δεν είναι αλήθεια", δήλωσε ο Gholam Reza Mesbahi Moghadam, ο εκπρόσωπος του κληρικών που είναι υπέρμαχοι των μεταρρυθμίσεων.
«Σίγουρα, ο κρυμμένος ιμάμης δεν εγκρίνει τον πληθωρισμό του 20 τοις εκατό, το υψηλό κόστος διαβίωσης και πολλά άλλα λάθη», είπε στην εφημερίδα Kargozaran.
Ο Ali Asghari, μέλος της συντηρητικής πτέρυγας της Χεζμπολάχ στο κοινοβούλιο, είπε στον πρόεδρο να μην συνδέει την διακυβέρνηση της χώρας με τον Ιμάμη.
Από τότε που έγινε πρόεδρος το 2005, ο Αχμαντινετζάντ έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η κυβέρνησή του ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή του Μαχντί και επέκρινε τους εχθρούς του που δεν πιστεύουν ότι η επιστροφή του είναι επικείμενη.
Οι Σιίτες πιστεύουν ότι ο Μαχντί εξαφανίστηκε τον 10ο αιώνα και θα επιστρέψει σε μια αποκαλυπτική στιγμή που θα σηματοδοτήσει το τέλος του χρόνου.
Η εστίαση του Αχμαντινετζάντ σε αυτή την άποψη έχει προκαλέσει στο παρελθόν διαμάχες, ενώ άλλες μουσουλμανικές κυβερνήσεις έχουν δώσει έμφαση σε άλλες μορφές του Ισλάμ, όπως τον Ιμάμη Αλί, ξάδελφο του Προφήτη Μωάμεθ και πρώτο ιμάμη του σιιτικού Ισλάμ.
Στις αρχές του 2008, ο πρώην κορυφαίος Ιρανός πυρηνικός διαπραγματευτής Hassan Rowhani, κατήγγειλε ότι η δεισιδαιμονία μεγάλωνε στη χώρα του και ότι οι άνθρωποι έφταναν στο σημείο ακόμα και να βγάζουν έξω τρόφιμα «για τον Μαχντί» σε περίπτωση που επέστρεφε εκείνο το βράδυ.
Ο Αχμαντινετζάντ, έκανε πολλούς να δυσφορήσουν, όταν είπε ότι αισθάνθηκε να περιβάλλεται από «μια μυστηριώδη αύρα», όταν έκανε την πρώτη του ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, το 2005.
Σε μία άλλη ομιλία του, στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη, όπου αποδοκιμάστηκε από τους φοιτητές ως «ένας ασήμαντος και σκληρός δικτάτορας», είπε ότι ο Μαχντί τον είχε οδηγήσει στη «νίκη» του.
«Θυμήθηκα τον Ιμάμη και του είπα ‘βοήθα με ώστε αυτή η φάση να είναι προς όφελος του Ισλάμ’», είπε.
Παρακάτω δείτε ένα βίντεο με τον Αχμαντινετζάντ να μιλάει για την πίστη του στον Μαχντί, με τον οποίον μιλάει όπως, λέει, και οι χριστιανοί μιλάνε στον Χριστό και Εκείνος τους ακούει. Λέει επίσης ότι ο Μαχντί δεν θα έρθει με πόλεμο αλλά με ειρήνη, σοφία και επιστήμη.


Ο μεσσιανισμός του Αχμαντινετζάντ δεν είναι τέχνασμα. είναι πολύ σοβαρός όντως. Ο Αγιατολάχ Ahmad Jannati, πρόεδρος του Συμβουλίου των Φρουρών, πιστεύει ότι ο Αχμαντινετζάντ ".. είναι εμπνευσμένος από τον Θεό".
Η έμπνευση των σκέψεων του Αχμαντινετζάντ μπορεί να βρεθεί στον παραδοσιακό Σιιτισμό. Όπως και με άλλες μονοθεϊστικές θρησκείες, οι σιίτικες διδασκαλίες υπόσχονται την επιστροφή του «Μεσσία». Ο Μεσσίας θα είναι ο Muhammad Al-Mahdi, ο δωδέκατος ιμάμης, ο οποίος εξαφανίστηκε το 874 μ.Χ και αναμένεται να επιστρέψει πριν από την Ημέρα της Κρίσεως για να οδηγήσει τους «δίκαιους» (Μουσουλμάνους) κατά των δυνάμεων του κακού. Αυτές οι ιδέες είναι βαλμένες βαθιά στον ιρανικό πολιτισμό, ακόμη και πέρα από το Ισλαμικό πλαίσιο. Η ιδέα του Μαχντί έχει ιστορικό προηγούμενο, για παράδειγμα, στις αρχαίες Ζωροαστρικές πεποιθήσεις. Στην περσική λογοτεχνία και ποίηση έχει κεντρική θέση ο «υποσχόμενος Σωτήρας». Ο Abol-Ghasem Ferdowsi (935-1020), ο συγγραφέας του Shahnameh (Το βιβλίο των βασιλέων), που είναι το εθνικό έπος του Ιράν, έγραψε ότι ένας «ευγενής άνθρωπος» θα κάνει την εμφάνισή του στο Ιράν από το οποίον "θα εξαπλωθεί η θρησκεία του Θεού στις τέσσερις γωνιές της του κόσμου. "
Μετά την επανάσταση του 1979, η Ισλαμική Δημοκρατία ενσωμάτωσε την ιδέα του ‘Μαχντισμού’ στο σύνθετο σύστημα διακυβέρνησης. Κάτω από την υιοθέτηση της faqih velayat-e (κηδεμονία της δικαιοσύνης) του Αγιατολάχ Χομεϊνί, ο Χομεϊνί έγινε ο «θεματοφύλακας των Μουσουλμάνων» και εκπρόσωπος του Μαχντί στην «πρώτη κυβέρνηση του Θεού» στη γη. Επέτρεψε την εκλογή του κοινοβουλίου, το Majlis, αλλά στη συνέχεια διέταξε τους εκλεγμένους βουλευτές, τον Μάιο του 1980, να προσφέρουν τις "υπηρεσίες τους στον Κύριο του Εποχής [τον Mahdi], είθε ο Θεός να ταχύνει την ευλογημένη παρουσία του."
Ο Χομεϊνί και οι συντάκτες του Συντάγματος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν εισήγαγαν ένα σημαντικό προηγούμενο: Τόσο ο ορθολογισμός όσο και ο παραλογισμός μπορούν να βρίσκουν θέση στον τρόπο διακυβέρνησης του έθνους. Η προσέγγιση αυτή εξηγεί πώς η Ισλαμική Δημοκρατία έχει επιβιώσει στο σύγχρονο κόσμο, αν και επιδιώκει μια χιλιετία σύμφωνα με μια παλαιά φιλοσοφία, απέναντι σε μια επιφυλακτική διεθνή κοινότητα και παρά το μεγάλο βαθμό ενός προοδευτικού και ευφυούς ιρανικού λαού.
Έτσι η αναφορά στον «Κρυμμένο Ιμάμη» έχει γίνει, από την εποχή του Χομεϊνί, μια συνήθης πρακτική για τους Ιρανούς αξιωματούχους. Για παράδειγμα, αμέσως μετά τη λήξη των καθηκόντων, ο πρώην πρόεδρος Μοχάμεντ Χαταμί έδωσε μία φιλοσοφική και σχετικά ορθολογική ομιλία σχετικά με τους πολιτισμούς, που προορίζονταν να μειώσει την αρνητική διεθνή αντίδραση στον μεσσιανισμό του Αχμαντινετζάντ. Παρ 'όλα αυτά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Χαταμί υποστήριξε ότι ο «Κύριος της Εποχής θα επιφέρει μια παγκόσμια κυβέρνηση», ακόμη και αν, όπως ο ίδιος υποστήριξε, «δεν έχουμε την αποστολή να αλλάξουμε τον κόσμο».
Αν προηγούμενοι πρόεδροι του Ιράν ανέφεραν τον Μαχντισμό, ο Αχμαντινετζάντ τον έχει κάνει σημείο εστίασης της ρητορικής του. Τον Σεπτέμβριο του 2005, ήταν χορηγός της πρώτης ετήσιας διάσκεψης του Διεθνούς Μαχντιστικού Δόγματος στην Τεχεράνη. Το συνέδριο παρουσίασε τον Μαχντισμό ως ιδεολογία που θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την παγκόσμια ειρήνη και την ενότητα μεταξύ των θρησκειών. Απευθυνόμενος στη διάσκεψη, ο Αχμαντινετζάντ είπε ότι η «Ισλαμική Δημοκρατία και το σύστημα του faqih velayat-e δεν έχουν άλλη αποστολή, αλλά το να προετοιμαστούν για τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης... Όπως ο ιμάμης [Mahdi] διαχειρίζεται το σύμπαν."
Επανέλαβε αυτήν την ιδέα αλλά με κάποιες φραστικές αλλαγές στο δεύτερο συνέδριο το 2006, λέγοντας ότι η "η Μαχντική αντίληψη και θεωρία είναι η τέλεια μέθοδος για τη διαχείριση και την καθοδήγηση του κόσμου." Στα επόμενα σεμινάρια, οι ομιλητές που όρισαν τον Μαχντισμό ως «τον καθορισμό της στρατηγικής της Ισλαμικής Δημοκρατίας", ως "γενικό σχέδιο και στρατηγική πολιτική," και ως "πολιτικό καθεστώς και κοσμοθεωρία». Στο πλαίσιο αυτό, η διάσκεψη δεν καθόρισε μόνο ότι η έλευση του Μαχντί είναι «αναπόφευκτη», αλλά και ότι μπορεί να είναι «συνοπτική» μέσα από την ανθρώπινη δράση. Σχολιαστές μίλησαν για τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ ως ένα πρακτικό παράδειγμα της εφαρμογής του Μαχντισμού, αφού «οι πολεμιστές ήταν συγκινημένοι από την αγάπη του εκπροσώπου του Μαχντί, του Χομεϊνί, στην ιδέα να θυσιάσουν τη ζωή τους." Οι συμμετέχοντες, επίσης, μίλησαν για το Ιράν ως το "Umm al-Qura" (μητέρα των χωριών), γεγονός που υποδηλώνει ότι η Ισλαμική Δημοκρατία είχε αντικαταστήσει τη Μέκκα – που χρησιμοποιεί τον ίδιο τίτλο, ως το δικαιωματικά αποδεκτό κέντρο του Ισλάμ.

Βίντεο για το πως το Ισραήλ ελέγχει τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ



Στο βίντεο φαίνεται η διαδικασία του ‘φιλτραρίσματος’ των ειδήσεων μέχρι αυτές να φτάσουν στους Αμερικανούς, μέσα από τα αμερικάνικα ΜΜΕ τα οποία υφίστανται μία ‘ιδεολογική κατοχή’ από το Ισραήλ. Αναφέρεται όλη στρατηγική, καθώς και οι διάφοροι ιδιοκτήτες media, οικονομικοί μεγιστάνες, πολιτικοί αλλά και διάφοροι οργανισμοί (ακόμα και χριστιανικοί φιλο-ισραηλινοί) που συνεργούν στο να δίδεται θετική εικόνα στους Αμερικανούς για το Ισραήλ και αρνητική για τους Παλαιστίνιους. Επίσης δίδονται παραδείγματα πως όταν το θύμα είναι Ισραηλίτης στρατιώτης υπάρχει αναλυτική περιγραφή για το ποιος ήταν, η φωτογραφία του, τι έγινε στην κηδεία του με τους συγγενείς να κλαίνε κλπ ενώ όταν τα θύματα είναι Παλαιστίνιοι, ακόμα και παιδιά υπάρχει τυπική αναφορά του τύπου «σκοτώθηκαν 10 άτομα ή 20» κλπ
Δείτε το βίντεο:
Στην αρχή του βίντεο μιλάει ο καθηγητής δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου του Texas, Robert Jensen (γενν. 1958). Διδάσκει νομοθεσία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, φιλοσοφία και πολιτικές επιστήμες. Ως υπέρμαχος του φεμινισμού, ο Jensen έχει εστιάσει μεγάλο μέρος της δουλειάς του σχετικά με την ριζοσπαστική φεμινιστική κριτική της πορνογραφίας. Επίσης, έχει γράψει για τον θεσμοθετημένο ρατσισμό.
Εκτός από τη διδασκαλία και την έρευνα, ο Jensen γράφει σε δημοφιλή μέσα ενημέρωσης, τόσο εναλλακτικά όσο και mainstream.
Ο Jensen αυτοχαρακτηρίζεται ως «ριζοσπαστικός χριστιανός». Είναι παντρεμένος με την τραγουδίστρια της φολκ Eliza Gilkyson και έχει ένα γιο.
Ο Jensen είχε προκαλέσει θόρυβο όταν έγραψε ένα άρθρο λίγο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις ήταν "κατακριτέες και ανεύθυνες", αλλά "όχι περισσότερο κατάπτυστες από τις μαζικές τρομοκρατικές πράξεις - την εκ προθέσεως θανάτωση αμάχων για πολιτικούς σκοπούς – που έχει διαπράξει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στη διάρκεια της ζωής μου . "
Το άρθρο αυτό του Jensen επαινέθηκε αλλά και επικρίθηκε. Κάποιοι απαίτησαν από το Πανεπιστήμιο του Τέξας να διώξει τον Jensen, ενώ και ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου, Larry Faulkner, έγραψε σε μία επιστολή του που δημοσιεύθηκε στην ‘Houston Chronicle’ ότι ήταν "αηδιασμένος από το άρθρο του Jensen".

Αμερικανός φυσικός: "Η μεγαλύτερη επιστημονική απάτη της ιστορίας η υπερ-θέρμανση του πλανήτη"


O διακεκριμένος αμερικανός καθηγητής φυσικής Harold Lewis και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, παραιτήθηκε από την ένωση αμερικανών φυσικών APS (American Physical Society) καταγγέλλοντάς την ότι εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα αλλά και κατηγορώντας τα μέλη της για χρηματισμό, για τη συντήρηση όπως λέει της μεγαλύτερης επιστημονικής απάτης αυτής της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Ο αμερικανός καθηγητής στην σχεδόν οργισμένη και λάβρα επιστολή παραίτησής του προς το πρόεδρο της APS αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων (όλη η επιστολή – στα αγγλικά – ΕΔΩ):
«Για λόγους που θα φανούν στη συνέχεια καλύτερα η περηφάνια που είχα παλαιότερα όντας μέλος της ένωσης έχει εκπέσει σήμερα σε ντροπή και είμαι υποχρεωμένος, χωρίς πάντως καμιά ικανοποίηση να υποβάλλω την παραίτησή μου. Είναι φυσικά το μεγάλο ψέμα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη το οποίο κυριολεκτικά απορροφά τρισεκατομμύρια δολάρια, που έχει διαφθείρει τόσους πολλούς επιστήμονες και έχει παρασύρει όλη την APS σαν ένα μεγάλο κύμα. Είναι η μεγαλύτερη και πιο "επιτυχημένη" επιστημονική απάτη που έχω δει σε όλη μου τη ζωή σαν φυσικός. Οποιοσδήποτε έχει την παραμικρή αμφιβολία για αυτό θα πρέπει να ανατρέξει στα παγκόσμια κλιματολογικά στοιχεία (Climate Gate documents) – (Σημείωση ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ: Θεωρώ λάθος την μετάφραση. Πρόκειται για το γνωστό σκάνδαλο ‘ClimateGate’, που αποκαλύφθηκε λίγο πριν την Σύνοδο για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη, δηλαδή, το σκάνδαλο στο οποίο αποκαλύφθηκε, από «χακαρισμένα» e-mails που ήρθαν στο φως, ότι οι επίσημοι επιστήμονες που ασχολούνται με το κλίμα αγωνίζονται να κατασκευάσουν μία καθολική «συναίνεση» σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλοιώνοντας τα δεδομένα και τιμωρώντας τους διαφωνούντες. Δες ΕΔΩ και ΕΔΩ).
Δεν πιστεύω πως υπάρχει ούτε ένας φυσικός ούτε και επιστήμονας που θα διαβάσει τα στοιχεία αυτά χωρίς να νιώσει αποστροφή. Και τι έκανε ο APS σαν οργανισμός ενόψει αυτής της πραγματικότητας; Αποδέχθηκε την διαφθορά σαν κανόνα και πήγε μαζί με το ρεύμα.»
Ο Lewis στη συνέχεια επικρίνει την APS για συγκεκριμένες μεθοδεύσεις εναντίον όσων από την επιστημονική κοινότητα των ΗΠΑ επιχείρησαν να φέρουν προς συζήτηση. Στη συνέχεια παρατηρεί:
«Στο ενδιάμεσο διάστημα το σκάνδαλο της υπερθέρμανσης του πλανήτη ξέσπασε στα ΜΜΕ και οι μηχανισμοί αυτών που έκρουαν το κώδωνα του κινδύνου αποκαλύφθηκαν στον κόσμο. Ήταν μια απάτη που όμοιά της δεν έχω ξαναδεί και δεν έχω λόγια για να περιγράψω την έκτασή της. Και πια ήταν η επίπτωσή της στην στάση της APS; Καμία. Καμία τίποτα. Αυτό δεν είναι επιστήμη. Άλλες δυνάμεις απεργάζονται σχέδια εδώ».
Και ο παλαίμαχος αμερικανός φυσικός τελειώνει την επιστολή του λέγοντας: «Νιώθω την ανάγκη να προσθέσω και κάτι ακόμη και αυτό είναι εικασία καθώς είναι επικίνδυνο να σχολιάζει κανείς τα κίνητρα άλλων ανθρώπων. Αυτή η συνωμοσία όμως στο «αρχηγείο» της APS είναι τόσο παράξενη που δεν αρκεί μια απλή εξήγηση για αυτή την κατάσταση. Κάποιοι ισχυρίζονται πως οι σημερινοί φυσικοί δεν είναι τόσο έξυπνοι όσο ήταν παλιά. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Νομίζω πως είναι θέμα χρημάτων, ακριβώς αυτό που ο Eisenhower είχε προειδοποιήσει μισό περίπου αιώνα πριν. Υπάρχουν στην πραγματικότητα τρισεκατομμύρια δολάρια που εμπλέκονται στην ιστορία για να μην πω τίποτα για τη φήμη και τη δόξα (αλλά και για μαγευτικά ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς) που είναι συνυφασμένα με το να είσαι μέλος του κλαμπ. Το δικό σας τμήμα της φυσικής κύριε πρόεδρε, θα χάσει εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, εάν η φούσκα της παγκόσμιας υπερθέρμανσης του πλανήτη σκάσει. Όπως ένα παλιό ρητό λέει δεν χρειάζεται είσαι μετεωρολόγος για δεις προς τα που φυσά ο άνεμος, και καθώς δεν είμαι φιλόσοφος, δεν πρόκειται να επιχειρήσω να ανακαλύψω σε πιο σημείο συναντάται το προσωπικό συμφέρον με τη διαφθορά αλλά μια προσεκτική ανάγνωση των δεδομένων των κλιματολογικών συνθηκών καταστά σαφές πως αυτό δεν είναι μια Ακαδημαϊκή ερώτηση».



Βάτσλαβ Χάβελ: O πρώτoς παγκόσμιος αθεϊστικός πολιτισμός στην ανθρώπινη ιστορία οδεύει προς την καταστροφή



O πρώτoς παγκόσμιος και σκόπιμα αθεϊστικός πολιτισμός στην ανθρώπινη ιστορία οδεύει προς την καταστροφή, είπε ο πρώτος πρόεδρος της σύγχρονης Τσεχικής Δημοκρατίας σε ένα ακροατήριο αυτή την εβδομάδα.
Ο Vaclav Havel, μία από τις πιο σεβαστές πολιτικές και λογοτεχνικές προσωπικότητες στην πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία, δήλωσε ότι η Δύση "έχει χάσει την σύνδεση της με το άπειρο και με την αιωνιότητα», με αποτέλεσμα ένας "ατελείωτος κολεκτιβισμός καταναλωτών να γεννήσει ένα νέο είδος μοναξιάς. "
Η αποσύνδεση της Δύσης από την αιωνιότητα, είπε, «είναι ο λόγος που δίνει πάντα προτεραιότητα στο βραχυπρόθεσμο κέρδος πάνω από το μακροπρόθεσμο κέρδος. Είναι σημαντικό αν μία επένδυση αποδώσει μέσα σε δέκα ή 15 χρόνια και είναι λιγότερο σημαντικό το πώς θα επηρεάσει τη ζωή των επόμενων γενιών σε εκατό χρόνια».
Ο Χάβελ, θεατρικός συγγραφέας, δοκιμιογράφος και αντιφρονών του κομμουνιστικού καθεστώτος, ο οποίος έπαιξε βασικό ρόλο στην ήττα του σοβιετικού κομμουνισμού, υπηρέτησε ως ο δέκατος και τελευταίος Πρόεδρος της Τσεχοσλοβακίας, ως ψώρας του Σοβιετικού μπλοκ και ως ο πρώτος Πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας από το 1993 έως το 2003 .
Μιλώντας στα εγκαίνια της διάσκεψης ‘Φόρουμ 2000’ στην Πράγα αυτή την εβδομάδα, ο Χάβελ είπε ότι εάν η ανθρωπότητα αν δεν έρθει στα συγκαλά της και γίνει πιο ταπεινή, ο παγκόσμιος, αθεϊστικός πολιτισμός της είναι καταδικασμένος.
Η υπερηφάνεια του παγκόσμιου πολιτισμού, είπε, είναι «όχι μόνο μια παγκόσμια εξαπλωμένη μυωπία, αλλά και μία διογκωμένη αυτοσυνειδησία αυτού του πολιτισμού, του οποίου τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την θρασύτατη ιδέα ότι γνωρίζουμε τα πάντα και αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμη σύντομα θα το μάθουμε, γιατί ξέρουμε πώς να το επιδιώξουμε.
"Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η υποτιθέμενη δική μας παντογνωσία, που διακηρύσσει την κλιμάκωση της προόδου της επιστήμης και της τεχνολογίας και της ορθολογικής γνώσης σε γενικές γραμμές, επιτρέπει σε εμάς να υπηρετούμε κάθε τι που είναι αποδεδειγμένα χρήσιμο, ή που είναι απλά μια πηγή μετρήσιμου κέρδους, κάτι που προκαλεί την ανάπτυξη και την περισσότερη ανάπτυξη και ακόμα περισσότερη ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης των οικισμών ".
Στην φωτογραφία: Πράγα, 18 Αυγούστου 1990 - Κάστρο της Πράγας. Ο Havel υποδέχεται τους Rolling Stones, λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Στάδιο Στράχοφ, στην πρώτη τους συναυλία στην Τσεχοσλοβακία, μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος.
Η παρούσα παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, είπε, είναι το αποτέλεσμα της υπερηφάνειας, είπε, και την χαρακτήρισε (την κρίση) «μία πολύ μικρή και πολύ δυσδιάκριτη έκκληση για ταπεινότητα».
"Είναι μια προειδοποίηση κατά της κακής αυτοπεποίθησης και της υπερηφάνειας του σύγχρονου πολιτισμού."
"Η ανθρώπινη συμπεριφορά δεν είναι εντελώς απρόβλεπτη όπως πιστεύουν πολλοί δημιουργοί των οικονομικών θεωριών και εννοιών. Είναι ακόμα λιγότερο αληθινή από την συμπεριφορά των επιχειρήσεων και των οργανισμών ή και ολόκληρων κοινοτήτων", είπε.
«Με τη καταστροφική λατρεία των μετρήσιμων αποτελεσμάτων, η αποδεδειγμένη πρόοδος και η ορατή χρησιμότητα εξαφανίζουν τον σεβασμό για το μυστήριο και μαζί με αυτό τον ταπεινό σεβασμό για ό, τι ποτέ δεν θα μετρήσουμε και θα μάθουμε, για να μην αναφέρουμε και το ακανθώδες ζήτημα του άπειρου και του αιώνιου, που ήταν μέχρι πρόσφατα οι σημαντικότεροι ορίζοντες των ενεργειών μας. "
Το Forum 2000 στην Πράγα, που ιδρύθηκε από τον Χάβελ, "έχει ως στόχο να προσδιορίσει τα βασικά θέματα που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός και να διερευνήσει τρόπους με τους οποίους θα αποτρέψει την κλιμάκωση των συγκρούσεων που έχουν την θρησκεία, την κουλτούρα ή την εθνικότητας ως κύρια συστατικά τους." Το θέμα του φετινού συνεδρίου, που έκλεισε την Τρίτη, ήταν «Ο Κόσμος που Μέσα σε αυτόν Θέλουμε να Ζήσουμε".


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ανδρεας παπανδρεου και η αποστολη του.

Κατι που πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι Ελληνες. Όποιος επιθυμεί ας το ψάξει να δει αν αληθεύει. Σύμφωνα με τις δικές μας πηγές, ότι θα διαβάσετε αληθεύειΈχουμε ακούσει από πολλούς να λένε ότι με τον Ανδρέα φάγαμε ψωμί, ότι έδωσε και έφαγε ο λαός κτλ. είναι όμως έτσι; για να δούμε.
Κατ' αρχήν για να ξέρουμε τι λέμε πρέπει να ασχοληθούμε με το γενεαλογικό του δένδρο: Ζιγκμουντ Μινέικο, ΠολωνοΕβραίος μηχανικός που κατασκευάζει οπλικά συστήματα και τα δίνει στους Τούρκους για να πολεμίσουν τους Έλληνες που ζητάνε απελευθέρωση...
Ο Ζίγκμουντ κάνει μια κόρη, την Σοφία. Η Σοφία Παντρεύεται τον Γεώργιο Παπανδρέου εξ Αχαΐας και κάνουν τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας το 1941 φεύγει Αμερική για σπουδές και νυμφεύεται το 1951 την ΑμερικανοΕβραία Margaret Chant. Πατέρας της Margaret Chant ήταν ο Douglas Chant ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος Ιεχωβάδων Αμερικής. Ο Ανδρέας και η Margaret έκαναν μεταξύ άλλων τον Γιώργο Παπανδρέου σημερινό εκλεγμένο από τον λαό πρωθυπουργό.
Ο Ανδρέας λοιπόν με απόδειξη το παρακάτω έγγραφο χρηματοδοτήθηκε από την τράπεζα των Rockefeller, Chase Manhattan Bank με 100.000.000 Δολάρια το 1974 για την κατασκευή του ΠΑΣΟΚ.

Η Κοινή λογική λέει ότι όταν ένας τραπεζίτης δίνει ένα δολάριο αποσκοπεί σε κέρδος 1000 δολαρίων, έτσι λοιπόν ο Ανδρέας βγήκε πρωθυπουργός, έβαλε λουκέτο στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα (izola, pitsos, elinda, κτλ κτλ) μέσο των διπλασιασμών μισθών και εισφορών χωρίς να ελαφρύνει όμως φορολογικά τις εταιρείες για να υπάρξει ισορροπία. Αυτό είχε σαν λογικό αποτέλεσμα η Ελλάδα πλέον να μην παράγει οπότε και να μην εξάγει τίποτα κλείνοντας την κάνουλα των κρατικών εσόδων (η οποία έκτοτε δεν ξανάνοιξε ποτέ). Εκτός αυτών, αύξησε κατά 1000% τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι δεν παράγουν έσοδα για το κράτος όπως οι βιομηχανίες που είχε κλείσει, αύξησε κατ επέκταση την γραφειοκρατία καταστώντας απίθανο να κάνει κάποιος δουλειές στην Ελλάδα.

Αποτέλεσμα λόγω μη εσόδων και πολλών εξόδων να πάει σε ΔΑΝΕΙΣΜΟ. Επόμενο λοιπόν ήταν να δανειστεί από Τράπεζες "οικείες" για να ξεπληρώσει και την υποχρέωση... Η Ελλάδα μετά το 1981 για πρώτη φορά φτάνει στο σημείο να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει.

Το χρέος από 8 ΔΙΣ που παρέλαβε από τον άλλον εθνοπατέρα Καραμανλή εκτοξέυεται στα 100+ ΔΙΣ. Αυτό έθεσε την Ελλάδα δέσμια των Τραπεζών (δεν χρειάζεται να αναφέρουμε το σε ποιους ανήκουν, όποιος διαθέτει έστω και 5 δράμια μυαλό ξέρει).
Ο Μηχανισμός "ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ" δεν σημαίνει τίποτε άλλο από πρόσκαιρη και εικονική ευμάρεια αλλά σε βάθος χρόνου μάζεμα αυτών των "δωρισμένων" χρημάτων με τον μηχανισμό που λέγεται "ΦΟΡΟΣ" για να ξεπληρωθούν τα δάνεια. Επειδή όμως οι τόκοι των δανείων είναι όπως είναι φυσικό τεράστιοι και η Ελλάδα πια δεν έχει υγιή έσοδα για να ξεπληρώσει τα δάνεια, η μόνη "λύση" πληρωμής προηγούμενων δανείων είναι επαναΔανεισμός, το ΧΡΕΟΣ μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο με λογική συνέπεια το όλο και αυξανόμενο χρέος να μην ξεπληρώνεται ποτέ, αυτό μας παρασέρνει αναπόφευκτα στην συνεχή αύξηση των φόρων. Έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε εξωτερικό χρέος 320 ΔΙΣ προ ΔΝΤ, και 320 ΔΙΣ + 120ΔΙΣ + τόκους μετα ΔΝΤ (αν υπάρξει μετά...)
ο όρος "ΦΟΡΟΣ" στην οικονομολογία δεν σημαίνει τίποτε άλλο από αφαίμαξη ρευστού από την αγορά με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται. Επίσης ο όρος "ΦΟΡΟΣ" σημαίνει μεγάλα λειτουργικά έξοδα με ότι αυτό το ντόμινο συνεπάγεται (ακρίβεια κτλ).
Εν ολίγοις ο Ανδρέας ως άριστος ψυχολόγος των μαζών δίνει όχι υγιή αλλά δανεικά χρήματα στον λαό, γίνεται ήρωας (δηλαδή ψήφους για μια ζωή), ο λαός αρχίζει να συνηθίζει στα πολλά έξοδα (υπερκαταναλωτική μανία) μετά από ένα χρονικό διάστημα τα χρήματα αυτά μέσω των φόρων επιστρέφονται στην βάση από όπου ξεκίνησαν με την διαφορά ότι έχει μείνει ως κληρονομιά όλης αυτής της ιστορίας το ΧΡΕΟΣ(=το μέσον χειραγώγησης ενούς κράτους από τον δανειστή της).
Ως χώρα δηλαδή, κάναμε έναν κύκλο και φτάσαμε πάλι από εκεί που είχαμε ξεκινήσει με την διαφορά ότι τώρα είμαστε δέσμιοι.

Ελπίζω να κατανοήσαμε ότι όταν ο Ανδρέας μοίραζε χρήματα στον λαό δεν μοίραζε υγιή χρήματα από εξωτερικά κρατικά έσοδα, αλλά από εξωτερικό δανεισμό για να ξεπληρώσει υποχρεώσεις και συμφωνίες που είχε κάνει, βάζοντας στον θαμπωμένο λαό μια θηλιά που ονομαζόταν ΧΡΕΟΣ.

Δείτε το παρακάτω έγγραφο με το οποίο πιστοποιείται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974 υπέγραψε σύμφωνο με τις ΗΠΑ και τον Rockefeller και τις λεπτομέρειες τη συμφωνίας.

"Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29"
κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το έγγραφο σε μεγέθυνση

Τι λέει το κείμενο:   
   
1. Απομάκρυνση από τις επιλεγμένες θέσεις θα αποφασίζονται μόνο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. από την Πλευρά του Ανδρέα Παπανδρέου επιτρέπονται μόνο φραστικές παρεκκλίσεις.

2. Προς ικανοποίηση των Ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων θα επιτραπεί η αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ

3. Ελαχιστοποίηση της δύναμης του κομμουνιστικού κόμματος Ελλάδος. Η μείωση αυτή δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριο που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της KGB.

4. Επιτρέπονται φραστικές "συγκρούσεις" με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως ανοικτός πόλεμος.

5. Ο σύνδεσμος μεταξύ ΗΠΑ και Ελληνικής κυβέρνησης θα αναλάβει να καθησυχάζει τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ.

6. (Έχει διαγραφεί με μαρκαδόρο)

7. Αν και όταν το επιθυμεί η ομάδα(?) τα πυρηνικά όπλα που βρίσκονται εναποθηκευμένα  στην Ελλάδα θα αντικατασταθούν ή ανταλλαχθούν με νέα.

8. Όταν η CIA και DIA χρειάζονται όπλα για συγκαλυμμένες επιχειρήσεις τους στο εξωτερικό, η κυβέρνηση του Παπανδρέου θα προβαίνει σε πωλήσεις και μεταφορές όπλων με τις τιμές που θα ισχύουν τότε. Θα ειδοποιείται σχετικά από την υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας (των ενόπλων δυνάμεων) των ΗΠΑ

9. Η Κυβέρνηση Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα Κύπρου με αντίδωρο την μη ύπαρξη προβλημάτων με την Τουρκία.

10. Η ανοχή απέναντι στην τρομοκρατία (το υπόλοιπο σβησμένο με μαρκαδόρο)

11. Το οικονομικό θέμα θα ρυθμιστεί από τον Brian Crosier. Οι εταιρείες που υποστηρίζουν το κίνημα Παπανδρέου στην Ελλάδα, θα καταθέσουν 100.000.000 δολλάρια για την δημιουργία του νέου κόμματος. (έχουν διαγράψει 3 λέξεις) ARAMKO (επίσης διαγραφή 2 λέξεων με μαρκαδόρο) της Wall Street είναι (διαγραφή 1 λέξης). Οι τράπεζες: Chase Manhattan Bank (διαγραφή 4 λέξεων)

Υπογραφή
Ανδρέας Γ. Παπανδρέου
Andreas Papandreou


Το έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστον του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και εφόσον απεδέχθη τις "οδηγίες", προεβλέπετο καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ ) ποσού 100.000.000 δολλαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος! 

Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του... "σοσιαλιστικού" κινήματος στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, τι κινήσεις μπορούσε να κάνει, τι στάση θα τηρούσε επί συγκεκριμένων θεμάτων, και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε. Από τους "κανόνες" που υπέγραφε ο Ανδρέας, επιτρέποντο μόνον "φραστικές παρεκκλίσεις".

Υ.Γ. Παρατηρήστε ότι στο έγγραφο αναφέρεται πολλές φορές η έκφραση "η κυβέρνηση του Παπανδρέου", επίσης ότι το έγγραφο είναι του 1974 , δηλαδή 7 χρόνια πριν γίνει ο Παπανδρέου πρωθυπουργός.

Aναρωτιέμαι λοιπόν αν τους το είπε κάποιο Μέντιουμ ότι σίγουρα θα γίνει κυβέρνηση ο Παπανδρέου προβλέποντας το "7 χρόνια μετά" ή συμβαίνει κάτι άλλο...
 
πηγη http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

πηγή εγγράφου:
"Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29"

Μίλησε για τον "Εκλεκτό της Νέας Παγκόσμιας Τάξης" ο Αχµαντινετζάντ στον ΟΗΕ;



Είναι γνωστός ο σάλος που δημιουργήθηκε κατά την ομιλία του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος μιλώντας στις 23 Σεπτεμβρίου 2010, στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, είπε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στο κόσμο, αλλά και Αμερικανοί πολιτικοί και αξιωματούχοι, πιστεύουν ότι πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 βρίσκεται η αμερικανική κυβέρνηση.
Η φράση του Ιρανού ηγέτη προκάλεσε την άμεση αποχώρηση της αμερικανικής, αλλά και των ευρωπαϊκών αντιπροσωπειών από την αίθουσα. Ευρωπαίος διπλωμάτης είπε πως οι ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες αποχώρησαν ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Αμερικανούς.
Ο Αχμαντινετζάντ παρέθετε τρεις θεωρίες για την 11η Σεπτεμβρίου. Η δεύτερη κατηγορούσε την αμερικανική κυβέρνηση ότι «οργάνωσε τις επιθέσεις», «για να ανορθώσει την παραπαίουσα αμερικανική οικονομία και να σώσει το σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ».
Η Αμερικανοί αποχώρησαν αφού χαρακτήρισαν τις δηλώσεις Αχμαντινετζάντ ως «απεχθείς»: «αντί να αντιπροσωπεύσει την καλή θέληση του ιρανικού λαού, ο κ. Αχμαντινετζάντ επέλεξε για ακόμη μια φορά το ντελίριο γύρω από θεωρίες συνωμοσίας και τις αντισημιτικές δηλώσεις», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ Mark Kornblau.
Ο Ιρανός πρόεδρος μίλησε επίσης για την αποτυχία του καπιταλισμού, για τα πυρηνικά, για την αναβάθμιση του ρόλου του ΟΗΕ, έκανε πολλές αναφορές στο Ισλάμ και στον Μωάμεθ, (αλλά και στον Χριστό), ενώ χαρακτήρισε τις απειλές Αμερικανού πάστορα ότι θα κάψε το Κοράνι '"πράξεις κακίας" ενώ κρατώντας ένα αντίτυπο του Κορανίου, τόνισε: "η αλήθεια δεν μπορεί να καεί". (Στην φωτογραφία πάνω κρατάει το Κοράνι και την Αγία Γραφή την οποία, είπε, σέβεται).
Κάποιοι φίλοι του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ μου έστειλαν ένα λινκ από το liako news (του Λιακόπουλου) όπου έγραφε ότι ο Αχμαντινετζάντ, μίλησε στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ για «τον ΕΝΑ ΕΚΛΕΚΤΟ, που θα κατορθώσει να ολοκληρώσει το σχέδιο που έχει όριο εκπλήρωσης το 2015». Επίσης, ότι για αυτόν τον λόγο τον διέκοψαν επίτηδες.
Συγκεκριμένα το άρθρο έλεγε:
------
Τρελαθείτε μαζί μας θα έλεγε κανείς, όταν ο Αχμαντινετζάντ, μιλώντας μετά τον Παπανδρέου στον ΟΗΕ για την ολοκλήρωση του σχεδίου ΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ, εκτός από την παγκόσμια κυβέρνηση, για την οποία μίλησε και ο Παπανδρέου, μίλησε και για τον ΕΝΑ ΕΚΛΕΚΤΟ, που θα κατορθώσει να ολοκληρώσει το σχέδιο που έχει όριο εκπλήρωσης το 2015.
Την ώρα που ο Αχμαντινετζάντ άρχισε να μιλά για τον ΕΝΑ ΕΚΛΕΚΤΟ, σταμάτησε να μεταφράζει η μεταφράστρια και έγινε εκεί μέσα του...Πούτιν. Γιατί λοιπόν διέκοψαν τον Αχμαντινετζάντ;
Θυμίζουμε ότι ο Αχμαντινετζάντ, πρόεδρος του Ιράν στηρίζεται από την Μαύρη Αδελφότητα, όπως και ο Πούτιν και γι αυτό είναι εναντίον του σιωνιστικού Ισραήλ, που ιδρύθηκε και στηρίζεται από την Λευκή Αδελφότητα.
Ποιοί ήταν σε θέση να εκπονήσουν ΧΙΛΙΕΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟ;
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, το σχέδιο αυτό έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το 2000 μ.Χ.αλλά λόγω Πούτιν, που εμπόδιζε την ολοκλήρωσή του, δόθηκε παράταση έως το 2015, ώστε να τα βρουν η Λευκή και η Μαύρη Αδελφότητα, πράγμα που φαίνεται να επιτυγχάνεται.
Θυμίζω όμως και το τι είπε ο γέροντας Παίσιος.
"Ολοι οι μεγάλοι έχουν τα δικά τους σχέδια. Θέλουν δε θέλουν όμως, προωθούν το σχέδιο του Θεού."
Ποιοί δεν ήθελαν να ακουστούν αυτά που πήγε να πει ο Αχμαντινετζάντ για τον ΕΝΑ ΕΚΛΕΚΤΟ;

Επειδή ομολογώ ότι δεν είμαι fan του liako και η είδηση ήταν πολύ αόριστη, χωρίς καμία πηγή, προσπάθησα να βγάλω άκρη, να δω αν πράγματι είπε κάτι τέτοιο ο Ιρανός πρόεδρος και αν πράγματι την ώρα που μίλαγε για τον ‘Εκλεκτό’ του έκοψαν τα μικρόφωνα.
Ιδού λοιπόν παρακάτω – σε βίντεο - ολόκληρη η ομιλία του Αχμαντινετζάντ.
Ολόκληρο το κείμενο με την ομιλία του (στα αγγλικά) είναι ΕΔΩ: Mahmoud Ahmadinejads full speech at UN General Assembly
Όπως θα δείτε δεν υπάρχει καμία διακοπή στην συγκεκριμένη ομιλία διάρκειας 33 λεπτών. Για τον "Εκλεκτό" μιλάει στο τέλος. Από το 32:22 έως το 33:12.
Δείτε το βίντεο:

Στο παρακάτω βίντεο - με την διακοπή - ο Ιρανός πρόεδρος φοράει γκρι κουστούμι, ενώ στο παραπάνω με ολόκληρη την ομιλία του, μαύρο.


Στο 11:42 του πρώτου βίντεο αποχωρεί η αντιπροσωπεία των Αμερικανών.
Δείτε το κι εδώ:
Όπως έγινε γνωστό ο Αχµαντινετζάντ τελικά, εκφώνησε τρεις-τέσσερις διαφορετικές οµιλίες και σε μία από αυτές κόντεψε να… τσακωθεί µε τους διερµηνείς γιατί η µετάφραση δεν ήταν ταυτόχρονη, οι διερµηνείς βασίζονταν σε ένα κείµενο που τους είχε δοθεί εκ των προτέρων και ο οµιλητής διέκοψε αρκετές φορές για να επικρίνει τις επιδόσεις τους.

Τώρα ας δούμε κάποια σημεία της ομιλίας του με σημασία περί Νέας Παγκόσμιας Τάξης και κυρίως η νύξη περί «Εκλεκτού»:
Μετά από περίπου εκατό χρόνια κυριαρχίας, το καπιταλιστικό σύστημα και την υπάρχουσα παγκόσμια τάξη πραγμάτων έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι σε θέση να παράσχει κατάλληλες λύσεις στα προβλήματα των κοινωνιών και, επομένως, πλησιάζει στο τέλος της. Θα προσπαθήσω να εξετάσω τα δύο κύρια αίτια αυτής της αποτυχίας και θα σας δώσω την εικόνα μερικών χαρακτηριστικών της ιδανικής μέλλουσας (παγκόσμιας) τάξης.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι θείοι προφήτες είχαν την αποστολή να καλέσουν όλους στο μονοθεϊσμό, την αγάπη και τη δικαιοσύνη και να δείξουν στην ανθρωπότητα το μονοπάτι για την ευημερία. Καλούν τους άνδρες για περισυλλογή και γνώση για να εκτιμήσουν καλύτερα την αλήθεια και να αποφευχθεί η αθεΐα και ο εγωισμός. Η ίδια η φύση του μηνύματος όλων των προφητών είναι μία και είναι η ίδια. Κάθε αγγελιοφόρος ενέκρινε τον αγγελιοφόρο πριν από αυτόν και έδινε καλά νέα για τον προφήτη που θα ακολουθήσει και παρουσίασε μια πληρέστερη εκδοχή της θρησκείας, σύμφωνα με την ικανότητα του ανθρώπου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι τον τελευταίο αγγελιοφόρο του Θεού (Μωάμεθ), ο οποίος παρουσίασε την τέλεια και χωρίς περιορισμούς θρησκεία. Σε αντίθεση με αυτό, οι εγωιστές και οι άπληστοι σηκώθηκαν εναντίον αυτής της καθαρής έκκλησης, επαναστατώντας ενάντια στο μήνυμα. Ο Nimrod αντιστάθηκε στον ‘Hazrat(αραβικός τίτλος τιμής: δίκαιος, τιμημένος ή άγιος) Αβραάμ, ο Φαραώ αντιστάθηκε στον ‘Hazrat’ Μωυσή και οι άπληστοι αντιστάθηκαν στον ‘Hazrat’ Ιησού Χριστού και στον ‘Hazrat’ Μωάμεθ (Ειρήνη σε όλους). Στη διάρκεια των τελευταίων αιώνων, τα ανθρώπινα ήθη και οι αξίες έχουν απορριφθεί ως μία αιτία για την μη πρόοδο. Ακόμη απεικονίστηκαν ότι ήταν αντίθετα στην σοφία και την επιστήμη, εξαιτίας της προηγούμενης πρόκλησης στον άνθρωπο από τους κήρυκες της θρησκείας στον σκοτεινό μεσαίωνα της Δύσης. Η αποσύνδεση του ανθρώπου από τον Ουρανό τον απέκοψε από τον αληθινό εαυτό του.

Αγαπητοί φίλοι, τα Ηνωμένα Έθνη είναι το κλειδί για τον συντονισμό της κοινής παγκόσμιας διακυβέρνησης. Η δομή του (ΟΗΕ) πρέπει να αναθεωρηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα ανεξάρτητα κράτη και τα έθνη να μπορούν να συμμετάσχουν στην παγκόσμια διακυβέρνηση ενεργά και εποικοδομητικά.
Το προνόμιο του βέτο θα πρέπει να ανακληθεί και η Γενική Συνέλευση θα πρέπει να είναι το ανώτατο όργανο και ο Γενικός Γραμματέας θα πρέπει να είναι ο πιο ανεξάρτητος αξιωματούχος και όλες οι θέσεις και οι δραστηριότητές του θα πρέπει να λαμβάνονται με την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης και θα πρέπει να αποβλέπουν στην προαγωγή της δικαιοσύνης και την εξάλειψη των διακρίσεων.
Ο Γενικός Γραμματέας δεν θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από πίεση από δυνάμεις και / ή της χώρας που φιλοξενεί τον οργανισμό για να διαλαλεί την αλήθεια και να απονέμει δικαιοσύνη. Προτείνεται η Γενική Συνέλευση να πρέπει, εντός ενός έτους και στο πλαίσιο της έκτακτης συνόδου, να οριστικοποιήσει την αναμόρφωση της δομής του Οργανισμού.
------------------------------------
Ο κόσμος χρειάζεται τη λογική της συμπόνιας και της δικαιοσύνης και τη συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς, αντί της λογικής της δύναμης, της κυριαρχίας, της μονομέρειας, του πολέμου και του εκφοβισμού. Ο κόσμος πρέπει να κυβερνείται από ενάρετους ανθρώπους σαν τους θείους Προφήτες.
---------------------------------
Όλοι όσοι αναζητούν την δικαιοσύνη και όλα τα ελεύθερα πνεύματα περιμένουν για αυτή τη στιγμή και έχουν την υπόσχεση μιας τέτοιας λαμπρής εποχής. Ο ολοκληρωμένος άνθρωπος, ο αληθινός δούλος του Θεού και ο αληθινός φίλος του ανθρώπινου γένους, του οποίου ο πατέρας ήταν από τη γενιά του αγαπημένου προφήτη του Ισλάμ και του οποίου η μητέρα ήταν από τους αληθινούς πιστούς του Ιησού Χριστού, πρέπει να περιμένει μαζί με τον Ιησού τον γιο της Μαρίας και τους άλλους δίκαιους, για να εμφανιστεί σε αυτές τις λαμπρές στιγμές και βοηθήσει την ανθρωπότητα. Καλωσορίζοντάς τους θα πρέπει να ενωθούμε και να εκζητήσουμε τη δικαιοσύνη.


Είναι ξεκάθαρο ότι ο Αχµαντινετζάντ αναφέρεται στον ‘Μαχντί’ για τον οποίον έχει κάνει και άλλες φορές αναφορά. Κατά την ισλαμική εσχατολογία, ο Μαχντί (Mahdi) είναι ο «Μεσσίας» των μουσουλμάνων. Αν και δεν αναφέρεται στο Κοράνι, αλλά σε προφορικές παραδόσεις (hadith), οι μουσουλμάνοι προσδοκούν αυτό το θρυλικό πρόσωπο με τις μεσσιανικές ιδιότητες, τον Ιμάμη Mahdi, (ή 12ος Ιμάμης), που θα φέρει την παγκόσμια ειρήνη και την δικαιοσύνη και θα διαδώσει το Ισλάμ σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα θα κυβερνήσει 7 χρόνια (ή κατά άλλους 9 ή και 14) πριν από την Ημέρα της Κρίσης. Θα πολεμήσει και θα νικήσει τον «Αντίχριστο» (!), που για τους μουσουλμάνους είναι ο ‘Masih ad-Dajjal’, δηλαδή ο «ψεύτικος Μεσσίας», ένας πλάνος που θα ονομάσει τον εαυτό του «Θεό»... Ο Ιησούς Χριστός (που είναι ο 'Isa', ένας αγγελιοφόρος του Ισλάμ) θα είναι βοηθός του Μαχντί για την διάδοση του Ισλάμ! Όπως και στο χριστιανισμό, έτσι και στο Ισλάμ, πολλοί βγήκαν κατά καιρούς και ισχυρίστηκαν ότι είναι ο Μαχντί. Οι πιο γνωστοί είναι ο Mirza Ghulām Ahmad of Qadian και ο Muhammad Ahmad
 
 
Αν σκεφτείς ότι οι Ιουδαίοι περιμένουν τον δικό τους «Μεσσία» (που επίσης θα φέρει παγκόσμια ειρήνη, ευημερία και παγκόσμια ενότητα), οι Βουδιστές περιμένουν την εμφάνιση του 5ου Βούδα (ή Maitreya) και οι Ινδουιστές τον Κρίσνα, μόνο οι χριστιανοί έμειναν που δεν περιμένουν κάποιον «Μεσσία». Γιατί για αυτούς ήδη ήρθε. Όλοι οι άλλοι όλο και κάποιον περιμένουν. Ακόμα και οι newagers περιμένουν την «φώτιση», την ‘ανύψωση’ ή την ‘αφύπνιση’ της «συνειδητότητας», την κοσμική αλλαγή, ενώ άλλοι λίγο πιο κάτω περιμένουν τους εξωγήινους, τους Ελ, τους Νεφελίμ, τον πλανήτη Χ και πάει λέγοντας. Ο Γιωργάκης πάντως περιμένει την Παγκόσμια Κυβέρνηση. Και δεν είναι ο μόνος. Όταν - επιτέλους - θα έρθει (επαγγελλόμενη και αυτή τα ίδια: παγκόσμια ειρήνη, ενότητα κλπ) λογικά θα πρέπει να έχει τον δικό της «Μεσσία»...

ΠΗΓΗ: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...