Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Glen Beck προς Obama: Έχεις ως τη Δευτέρα...

Soros – Chechnya: Ο ευγενής χορηγός των σφαγέων, τώρα και στην Ελλάδα. Πως εκβίασε τον Πούτιν μέσω ΔΝΤ το 2000, τι θα κάνει στην Ελλάδα


ΠΟΙΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ ΤΟ 2000.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ΚΑΙ στην Βοστώνη, αυτοί που ανοίγουν την πόρτα στον Σόρος δίνοντας του κτίρια και δεχόμενοι “χορηγίες”, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί εάν δεν είναι συνένοχοι. Η ιστορία είναι αμείλικτη γι’ αυτούς που δεν την γνωρίζουν και η Ελλάδα τείνει στο μεταίχμιο που βρέθηκε η Ρωσία το 2000. Όταν ο Πούτιν αποφάσισε να σταματήσει το εκεί “μνημόνιο” και να σώσει τον λαό του από την φονική αγκαλιά του ΔΝΤ.
Τις τραγικές ομοιότητες των δύο χωρών, με τον Σόρος και τον Παπανδρέου ως Γιέλτσιν, τον Παπακωνσταντίνου ως Τσουμπάις τα έχουμε αναλύσει εδώ, στο ιστορικό άρθρο του Ολυμπία που έχει ξεπεράσει το 1 εκ. επισκέψεις: Χρειαζόμαστε επειγόντως έναν Πούτιν.
Εκτός από μία λεπτομέρεια: Τον άνθρωπο που άνοιξε την κερκόπορτα στο ΔΝΤ και πως ενεργοποίησε την ισλαμική τρομοκρατία των Τσετσένων για να εκβιάσει τον Πούτιν. Μα φυσικά, ο “φιλάνθρωπος” Σόρος!

Άσαντ: Η Αλ Κάιντα που χρηματοδοτήσατε, θα χτυπήσει στην καρδιά της Ευρώπης!


Συρία: Προειδοποιήσεις Άσαντ προς τη Δύση
Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-’Ασαντ δήλωσε χθες ότι οι Δυτικοί παίζουν με τη φωτιά χρηματοδοτώντας, όπως είπε, την Αλ-Κάιντα και άφησε να εννοηθεί ότι υπολογίζει να παραμείνει στην εξουσία ως το 2014 και ακόμα περισσότερο.Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-’Ασαντ δήλωσε χθες ότι οι Δυτικοί παίζουν με τη φωτιά χρηματοδοτώντας, όπως είπε, την Αλ-Κάιντα και άφησε να εννοηθεί ότι υπολογίζει να παραμείνει στην εξουσία ως το 2014 και ακόμα περισσότερο.
Σε συνέντευξη μιας ώρας στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Ιχμπαρίγια, στην οποία εμφανίστηκε ήρεμος, ο ‘Ασαντ προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στη χώρα του μπορεί να επεκταθεί στη γειτονική Ιορδανία, την οποία κατηγορεί ότι εκπαιδεύει αντάρτες και ότι διευκολύνει την είσοδο “χιλιάδων” από αυτούς στη Συρία.

Ο Πάνος Καμμένος δεν μασάει τα λόγια του! (ΕΤ3, 20.4.2013)

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ποιοί ετοιμάζουν τον επόμενο Παπαδήμο;



O θόρυβος του ελικοπτέρου την ώρα που ο πιλότος το κάρφωνε με μαεστρία στο ελικοδρόμιο της βίλας του επιχειρηματία στη περιοχή του Σουνίου, δεν ανησύχησε ούτε καν τον σκύλο του τον «Φύρερ». Αυτό ήταν το χαιδευτικό του πανέμορφου λαμπραντόρ.

Θα ακολουθούσαν άλλα 3 ελικόπτερα με ισάριθμους προσκεκλημένους καθώς και τους γορίλες τους. Αυτοί θα έμειναν πίσω ανοίγοντας ένα γοριλοπηγαδάκι, δοκιμάζοντας
παγωμένους καφέδες για τους οποίους φρόντισαν οι πολλές οικιακοί βοηθοί της βίλας.

Ο επιχειρηματίας και οι 4 καλεσμένοι του-ανάμεσά τους μία γυναίκα-γνωστή από τις εμφανίσεις της σε περιοδικά-βίβλους του χρήματος κάθησαν γύρω από ένα τεράστιο τραπέζι με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουν θέα στο απέραντο γαλάζιο.

ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΙΣΟΒΙΑ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΕΔΩΣΕ ΤΟ USB ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΙΩΤΗ.


20130418-215116.jpg
Κόλαφος η έκθεση των εμπειρογνωμόνων της ΕΛΑΣ. Τα ονόματα των συγγενών του Παπακωνσταντίνου, αφαιρέθηκαν πριν παραλάβει ο Διώτης το USB. Αυτό σημαίνει ότι ο Παπακωνσταντίνου πήρε μία λίστα με τα ονόματα των συγγενών του και παρέδωσε μία λίστα χωρίς αυτά τα ονόματα “για έλεγχο”.
Η αποκάλυψη είναι εξαιρετικά σοβαρή και θέτει μείζον θέμα για την δικαιοσύνη που αφήνει τον Παπακωνσταντίνου να μπαινοβγαίνει ελεύθερα από την χώρα.
Μείζον θέμα όμως υπάρχει και για τον Παπανδρέου, αφού όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο 
Παπακωνσταντίνου “ήταν ενήμερος για τα πάντα”, ενώ ο Διώτης κατέθεσε ηλεκτρονικά μηνύματα που οδηγούν στο ίδιο συμπέρασμα.
Θέμα δημιουργείται όμως και για τον Διώτη αφού η πραγματογνωμοσύνη έδειξε ότι δημιουργήθηκε ένα τρίτο USB, πιθανότατα αυτό που δημοσιοποιήθηκε, όταν το αρχείο ήταν στην κατοχή του. Μάλλον θα πρέπει να τον δοξάσουμε (σε περίπτωση) που όντως το έκανε, αλλιώς ακόμα θα κοιμόμασταν τον ύπνο του δικαίου.

olympiada 

Hot Doc: Συμβόλαια εξόντωσης “αντιφρονούντων” δημοσιογράφων, πολιτικών και εισαγγελέων;


Το σημερινό Hot Doc κυκλοφορεί με ένα εξαιρετικά βρώμικο παρασκήνιο που εάν στέκει, θα προκαλέσει σεισμό. Σύμφωνα λοιπόν με τις αποκαλύψεις του περιοδικού που κυκλοφορεί αύριο, τα χρόνια του μνημονίου βρέθηκαν στο στόχαστρο συμβολαίων ηθικής και φυσικής εξόντωσης, δημοσιογράφοι, εισαγγελείς, ακόμα και πολιτικοί...
σχηματισμοί!
Συγκεκριμένα, εκτός από τον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, γίνεται εκτενής αναφορά στις υποθέσεις του Βασίλη Χήτου, υποψηφίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αλλά και του Τάσου Τέλλογλου!
Η υπόθεση του Βασίλη Χήτου μάλιστα χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός μαύρης προπαγάνδας με σκοπό να συκοφαντηθεί ο Πάνος Καμμένος προεκλογικά από ισχυρότατους οικονομικούς παράγοντες.

ΣΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ "Κλείνει" το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών ΜΕΚΟ-200ΗΝ με βαθύ "κούρεμα"


"Πακέτο" με το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των δυνατοτήτων (Εκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής - ΕΜΖ) των 4 φρεγατών MEKO 200HN συμφωνήθηκε η λύση για την παραλαβή των τριών υποβρυχίων Type-214, όπως αναφέρουν απόλυτα αξιόπιστες πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ένας εκσυγχρονισμός, πάντως που θα είναι πολύ χαμηλότερου κόστους από αυτό που είχε προϋπολογιστεί αρχικά.


Συγκεκκριμένα αναφέρεται ότι από τα 400 εκατ. ευρώ που είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που εγκρίθηκε από το ΣΑΓΕ, δηλαδή 100 εκατ. ανά σκάφος, πλέον το πρόγραμμα θα περιοριστεί "το πολύ" σε 30 εκατ. ευρώ ανά σκάφος.

Ο λόγος; Πέρα από την δεδομένη οικονομική στενότητα "Να μην επαναλάβουμε το έγκλημα των φρεγατών "S", όπου δόθηκε ένα τεράστιο ποσό για την βελτίωση απλά των αισθητήρων χωρίς να υπάρξει η παραμικρή προσθήκη στον οπλισμό του σκάφους", σημείωνε πηγή του ΓΕΝ στο defencenet.gr.

ΟΜΟΛΟΓΙΑ – ΣΟΚ ΤΗΣ ΚΛΙΝΤΟΝ: ΝΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ!


Η σφαγέας των εθνών προκειμένου να αμυνθεί από τις κατηγορίες που την βαρύνουν για την δολοφονία του πρέσβη στην Λιβύη, έκανε την αποκάλυψη μεγατόνων προσπαθώντας να χρεώσει σε προηγούμενες κυβερνήσεις την μάστιγα του ισλαμοφασισμού που η ίδια χρησιμοποίησε.

Αυτό μπορει να βοηθά τη νομική της θέση, ανοίγει όμως τον ασκό του Αιόλου για τα ντόπια καθάρματα που συνεργάστηκαν μαζί της σε όλες τις γενοκτονίες:
- Σέρβοι της Βοσνίας
-Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου
-Τυνησία
-Λιβύη
-Αίγυπτος
-Συρία
…και όλα αυτά που έρχονται. Μήπως θα πρέπει να ξεκινήσει και μία εισαγγελική έρευνα για την στάση της κυβέρνησης Σημίτη στην γενοκτονία των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, το εμπόριο οργάνων, τις σφαγές παιδιών από τους “μαχητές του τζιχάντ”, γεγονότα που θα ήταν αδύνατον να συμβούν εάν δεν υπήρχε η αμέριστη στήριξη της τότε Ελληνικής ηγεσίας;
olympiaπηγη

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥ ΟΤΕ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!


Μετά τον HellasSAT, νέο χτύπημα – δώρο στον τουρκικό επεκτατισμό.

ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΩΠΗ! ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ REUTERS, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση σιωπούν.Τα εθνικά συμφέροντα βορά της διεφθαρμένης Deutche Telekom.

Ντροπή σας.

Την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για την εξαγορά της Globul, θυγατρικής του ΟΤΕ στη Βουλγαρία, επιβεβαίωσε η Turk Telekom, χωρίς να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών για την Globul έληξε αργά την Τετάρτη. Ο ΟΤΕ δεν θέλησε να διευκρινίσει πόσες προσφορές έλαβε.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στη διαδικασία, ο οργανισμός αναμένεται να διεξάγει την επόμενη εβδομάδα νέο γύρο διαβουλεύσεων με τους υποψήφιους αγοραστές για να επιτύχει καλύτερο τίμημα. Από το ύψος των τελικών προσφορών θα εξαρτηθεί εάν το τίμημα είναι αρκετά ικανοποιητικό για να γίνει η πώληση ή όχι.

Πηγή: Reuters – Ναυτεμπορική

Πάνος Καμμένος - Συνέντευξη Tύπου 18-04-2013

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Γέροντας Παΐσιος: «Τι θα γίνει στο Αιγαίο και πότε»!


Διαβάστε μερικά εξόχως αποκαλυπτικά σημεία, από το 1992, που αφορούν τις σχέσεις με την Τουρκία, η οποία θα μας… επιτεθεί ύπουλα ως τα «Εξαμίλια».

Προβλέπονται διάφορα γεγονότα με χρονολογική σειρά που αφορούν σημερινά δεδομένα και εξελίξεις που 20 χρόνια πριν δεν είχαν ουδεμία βάση. Πολλές από αυτές τις αποκαλύψεις και προφητείες που προείπε ο Γέροντας Παΐσιος εμπεριέχονται στο βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994».

Απίστευτο- Αμερικανική σειρά προέβλεψε το χτύπημα στην Βοστώνη

”Βούλιαξαν” την Κρήτη…Στά Άρματα οι Απόστρατοι Αξιωματικοί των Ε.Δ & των ΣΑ


apostratoi-xania2__main.jpg
Συγκεντρώθηκαν στα Χανιά παρά τις προσπάθειες κάποιων ε.ε με στολή απο την Αθήνα να διασπάσουν …Η Ορμή τους παρέσυρεε τους Πάντες ,στο πλευρό τους και ο Αντιπεριφερειάρχης !

”Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα δεν μπορούν να δώσουν τις λύσεις γιατι έχουν γίνει οι ίδιοι το πρόβλημα" το Σύνθημά τους ….(Κόμμα Στρατιωτικών στα σπάργανα ; )

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία των Χανίων και στη συνέχεια, πορεία προς το κτίριο της Αντιπεριφέρειας και επίδοση ψηφίσματος στον Αντιπεριφερειάρχη.

Ο αγωγός South Stream στο επίκεντρο συνάντησης στη Σόφια. Και η Ελλάδα κύριε;



Η υλοποίηση του έργου του αγωγού South Stream βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μαρίν Ράικοφ με τον πρέσβη της Ρωσίας στη Σόφια, Γιούρι Ισάκοφ. Ο κ. Ράικοφ υπογράμμισε την σημασία του έργου του South Stream για τη Βουλγαρία και την ευρύτερη περιοχή και πρόσθεσε ότι εξουσιοδότησε τον (υπηρεσιακό) υπουργό Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Aσέν Βασίλεφ να ανταλλάσσει πληροφορίες με τη ρωσική πλευρά σε σχέση με ορισμένες λεπτομέρειες του έργου.

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

O Αχιλλέας και Οι Μυρμιδόνες της αρχαίας Φθιώτιδας


Οι στρατιώτες του Αχιλλέα
Η ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Φθίας [η σημερινή ανατολική Φθιώτιδα] φιλοξενούσε, σύμφωνα με τον Όμηρο, τον περίφημο πολεμικό λαό των Μυρμιδόνων και αποτελούσε πατρίδα του Αχιλλέα, γιου του Πηλέα και της Θέτιδας.

Ο ημίθεος Αχιλλέας και οι Μυρμιδόνες του πήραν μέρος στον Τρωικό Πόλεμο και διέπρεψαν με τα στρατιωτικά ανδραγαθήματά τους και τον απαράμιλλο ηρωισμό τους στη μάχη.
Ο Μυρμιδών ήταν γιoς του Δία και της Ευριμέδουσας. Οι απογονoί του οι Αιγινίτες μετανάστευσαν κάποτε στην Θεσσαλική Φθιώτιδα. Έλαβαν μέρος στον εμφύλιο πόλεμο της Τροίας με αρχηγό τον Αχιλλέα.
Σύμφωνα με μια παλαιότερη παράδοση όταν έπεσε λοιμός στην Αίγινα, ο Αίακος παρακάλεσε το Δία να μεταμορφωθούν οι κάτοικοι του χωριού σε μυρμήγκια για να έχουν ελάχιστη ανάγκη σε φαγητό.

Έρχονται “πρωτομαγιάτικες” αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ – Απελευθέρωση τιμών τον Ιούλιο


Χαμηλές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1ης Μαΐου και απελευθέρωση των τιμών από 1ης Ιουλίου ανήγγειλ…ε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο υφυπουργός τόνισε ότι σύμφωνα με τη σχετική Κοινοτική Οδηγία τα τιμολόγια της ΔΕΗ απελευθερώνονται την 1η Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής.

Ο Καμίνης ανοίγει την Κερκόπορτα στον απατεώνα Σόρος! Ετοιμάζουν την “Ελληνική άνοιξη” τα κοράκια του ΔΝΤ!


kaminis soros
“Υπερβολές”; “Συνωμοσιολογίες”; Διαβάστε:

Στον χρηματοδότη του παγκόσμιου ισλαμοφασισμού, στον καταδικασμένο απατεώνα Σόρος “παραδίδει” κτίριο ο Καμίνης όπως αποκαλύπτει η σημερινή Δημοκρατία, για να στεγάσει το “στρατηγείο” συντονισμού των παρακρατικών που θα δώσουν την χαριστική βολή στην κοινωνία. Είχε προηγηθεί βεβαίως το έτερο απομεινάρι του παπανδρεϊσμού, ο Μπουτάρης.

Οι “κόνδορες” του ΔΝΤ όπως αποκαλύπταμε το 2010, είναι ήδη εδώ για να γονατίσουν την όποια αντίσταση των Ελλήνων απέναντι στην εκχώρηση της χώρας. Το ότι ο νεοφασίστας Καμίνης αναλαμβάνει να ολοκληρώσει το ολέθριο σχέδιο Παπανδρέου, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Την 1η Μαΐου ξεκινούν οι αδειοδοτήσεις των ιδιωτικών σχολείων


Από την 1η Μαΐου, όλοι οι ιδιωτικοί φορείς επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης καθώς και τα ιδιωτικά σχολεία, θα αρχίσουν να αδειοδοτούνται με βάση το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή. Αυτό αναφέρεται σε αποψινή ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική εγκύκλιο. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «τα ιδιωτικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Κολλέγια, τα ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα Φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης επιπέδου Ένα και τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης επιπέδου Δύο, οφείλουν να αδειοδοτηθούν με τη νέα διαδικασία από την 1η Μαΐου 2013».

ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ Στοιχεία σοκ: 868 παραβιάσεις των ΕΧΥ, 79 υπερπτήσεις και 4700 παραβιάσεις από το 2009!



Η σημερινή επιθετική ενέργεια της τουρκικής Αεροπορίας με την υπέρπτηση των τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16 και F-4E πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων αν και αποτέλεσε το πρώτο σοβαρό επεισόδιο για το 2013 προκαλεί προβληματισμό στα ελληνικά επιτελεία καθώς δείχνουν να επιβεβαιώνονται οι φόβοι τους για αιφνίδια κλιμάκωση της κατάστασης από την τουρκική πλευρά στο Αιγαίο.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΝΣΙΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΥΡΑΥΛΩΝ "EXOCET" ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΦΟΛΚΛΑΝ


Επιμέλεια άρθρου Vagedim
atheatignosi.gr

14 Απριλίου 2013

Ο Πάπας Francis συνδέεται με την απόκτηση πυραύλων Exocet, σύμφωνα με βρετανική κυβερνητική πηγή - Ο Θάνατος της Μάργκαρετ Θάτσερ και η εν αναμονή παραίτηση της βασίλισσας συνδέονται
Βρυξέλλες και Λονδίνο:
Ότιδήποτε είναι αυτό που κατοικεί στη Ρώμη πίσω από τη μάσκα της θρησκείας και της αυτοκρατορίας αποκαλύπτεται αδυσώπητα. Και η μάσκα της γλίστρησε περαιτέρω χθες με πιο αναπάντεχες αποκαλύψεις που αφορούν το νέο Πάπα Φραγκίσκο, Χόρχε Μπεργκόλιο.

Στο Watford η συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ


AΠΟ 6 ΕΩΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ
Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από πηγή του βετεράνου δημοσιογράφου Jim Tucker, φαίνεται σχεδόν βέβαιο ότι η μυστικοπαθής ομάδα Bilderberg θα διεξάγει την ετήσια ομιλία της στο ξενοδοχείο Grove, ενα πολυτελές ξενοδοχείο λίγο έξω το Watford στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 6 εώς 9 Ιουνίου.
Όπως περιγράφεται αναλυτικά σε μια έκθεση στις 2 Απριλίου με τίτλο Bilderberg2013 που θα πραγματοποιηθεί κοντά στο Λονδίνο; , η πηγή του Tucker του είπε ότι η διάσκεψη ήταν πιθανό να λάβει χώρα εντός 40 μιλίων από το Λονδίνο, κοντά στο Watford που βρίσκεται μόλις 20 μίλια βόρεια της πρωτεύουσας.
Οι πληροφορίες από τον συντάκτη Charlie Skelton απο την Guardian του Λονδίνου και την ιστοσελίδα της bilderberg2013.co.uk, δείχνουν το ξενοδοχείο Grove στην επαρχία του Hertfordshire ως τόπο για μια συνάντηση η οποία θα προσελκύσει συνήθως πάνω από εκατό εξουσίες επιρροής από το χώρο των επιχειρήσεων, των τραπεζών, των πανεπιστημίων , την πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης, και συγκριτικά ελάχιστης προσοχής του Τύπου.
Στις αρχές της εβδομάδας , ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας και πρώην Γενικός Ανακριτής Ferdinando Imposimato κατηγόρησε τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ότι βρίσκεται πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη ως μέρος της "Επιχείρησης Gladio" σε μια συνέντευξη σε ιταλική ιστοσελίδα ειδήσεων.
atheatignosi.blogspot.gr


pisoapothnkoyrtina.blogspot.com

ΟΙ ΒΑΘΥΤΕΡΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ "Kanal Istanbul": Οι Τούρκοι αντιγράφουν την τάφρο του Έβρου και κάνουν την Πόλη νησί!


Πολλά περισσότερα πράγματα από την "οικολογική προστασία του Βοσπόρου" ή και τα οικονομικά οφέλη που θα έχει αυτή, σηματοδοτεί η μετατροπή της ευρωπαϊκής  Κωνσταντινούπολης σε ένα νησί μεταξύ της ευρωπαϊκής και της μικρασιατικής ακτής με την κατασκευή του "Kanal Istanbul" του καναλιού μήκους 45 χιλιομέτρων στις βορειοδυτικές πύλες της Πόλης.

Όπως σημείωνε μιλώντας στο defencenet.gr ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΣ "Οι Τούρκοι στην πραγματικότητα υλοποιούν ένα κρίσιμο αμυντικό έργο που σκοπό έχει να αποτελέσει έν υδάτινο κλοιό γύρω από την Κωνσταντινούπολη μετατρέποντά της σε περίκλειστο οχυρό. Με την ολοκλήρωση του έργου και στις τέσσερις πλευρές του ορίζοντα η Πόλη θα προστατεύεται από υδάτινους όγκους.

Η Μανταλένα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος της Νεολαίας των ΑΝΕΞΕΛ


papadopoulou
Η 31χρονη Μανταλένα Παπαδοπούλου είναι η πρώτη πρόεδρος της Νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως προέκυψε από το ιδρυτικό συνέδριο που ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

Το Συνέδριο υπερψήφισε ομόφωνα και παμψηφεί το Καταστατικό και εξέλεξε την Εκτελεστική Επιτροπή (Γραμματέας της Ε.Ε αναδείχτηκε ο Ανέστης Χατζηθεοδοσίου) η οποία αποτελείται από 80 μέλη. Επίσης εξέλεξε τους συνέδρους που θα εκπροσωπήσουν τη Νεολαία στο επίσημο Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΛ.

«Για τη δημιουργία μιας νεολαίας με πολιτικές παρεμβάσεις και κοινωνικό έργο. Μιας νεολαίας που ήρθε να ανατρέψει όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία και βάλλουν την κοινωνική συνοχή» μίλησε η Μανταλένα Παπαδοπούλου

ΑΝΑΦΟΡΑ – ΣΟΚ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!


ΙΣΧΥΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Σελ.19  
Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για το ΔΝΤ είναι η πολιτική αντίσταση στις ιδιωτικοποιήσεις και πιστεύει ότι θα παρακαμφθεί με ταυτόχρονη παράκαμψη της Βουλής (!) και αλλαγή Συμβουλίου στο ΤΑΙΠΕΔ. 

Β. Καπερνάρος : "εάλω το κράτος" 14/4/2013 Commandatur, Θεσσαλονίκη

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ :
" ... Σήμερα δεν προφυλάκισαν τους 2 Χαλκιδικιώτες. Σήμερα προφυλακίζουν τους ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .... "

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ 6 ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΚΑΚΑΒΙΑ, ΧΙΟ, ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΣΑΜΟ...!


Έξι νέα κέντρα πρώτης υποδοχής και κράτησης μεταναστών προτίθεται να θέσει σε λειτουργία το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Στόχος είναι η δυνατότητα "φιλοξενίας" παράνομων μεταναστών να διπλασιαστεί και από τις 5.000 που είναι σήμερα να φτάσει στις 10.000

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αρχικά τη χωροθέτηση νέου κέντρου κράτησης σε παλαιό ΚΤΕΟ στην Κακαβιά Ιωαννίνων. Εκτός του νομού Ιωαννίνων, κέντρα πρώτης υποδοχής πρόκειται να "ενεργοποιηθούν" σε Χίο, Σάμο και Λέσβο.

stoxos.gr

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ο ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΜΙΧ.ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ. ΑΝΤΩΝΗ ΕΧΕΙΣ ΠΑΚΕΤΟ...


Xristoforakos-sekeris(ΦΩΤΟ1 : Σέκερης και Χριστοφοράκος)
 ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ.
Μέσα στον Μάρτιο ο σύζυγος της αδερφής της γυναίκας του κυρίου πρωθυπουργού της χώρας(της κυρίας Κρητικού), και μπατζανάκης του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελος Σέκερης, υιός ευπατρίδη της χώρας και πρώην κορυφαίου στελέχους του ΟΤΕ, επισκέφτηκε το Μόναχο. Τις πληροφορίες αυτές τις είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση και κάποιοι αποπειράθηκαν να τις υποβαθμίσουν. Δυστυχώς όμως για αυτούς (που οι περισσότεροι είναι έμμισθα παπαγαλάκια της Συγγρού)το ΜΑΚΕΛΕΙΟ και ως τηλεοπτική εκπομπή αλλά και ως site παρακολουθείται τουλάχιστον από μισό εκατομμύριο ανθρώπους σε όλο το κόσμο. Κάποιος φίλος λοιπόν(ένα από τα καθαρά μάτια του makeleio.gr) απαθανάτισε τον πρώην επικεφαλής της Μίζενς στην Ελλάδα και στρατηγικό εγκέφαλο της δωροδοκίας Ελλήνων πολιτικών, Μιχάλη Χριστοφοράκο, δίπλα -δίπλα με τον κ. Σέκερη. Τον μπατζανάκη του Σαμαρά. Το μέλος της οικογένειας του. Και βέβαια το στέλεχος της Siemens που έχει καταθέσει στο παρελθόν στην διάτρητη εξεταστική επιτροπή.
Αν αυτό το γεγονός είχε συμβεί σε άλλη χώρα(ακόμα και στη Ζιμπάμπουε)θα είχε γίνει της κοινής το κάγκελο. Στην Ελλάδα όμως της μίζας και της αρπαχτής, του βάλτου και της γενικής διαφθοράς και του χρηματισμού των πάντων, οι εισαγγελείς και οι ανακριτές κάνουν 3 χρόνια να καλέσουν για ανάκριση αυτούς που εξευτέλισαν το πολιτικό σύστημα με αποτέλεσμα ο λαός να υποφέρει. Άρα ποιος θα ασχοληθεί με τον στενό συγγενή του πρωθυπουργού που καθόταν πλάι-πλάι στον υπ'αριθμόν έναν καταζητούμενο στην Ελλάδα, Χριστοφοράκο;
xristoforakos3
φωτο 2: (Ο καταζητούμενος από τις ελληνικές αρχές Μιχάλης Χριστοφοράκος)
Οι φωτογραφίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Ο κύριος με την άσπρη μπλούζα, ο κ. Σέκερης, συνομιλεί στο κινητό του και ο κ. Χριστοφοράκος κοιτάζει το άπειρο. Μέσα στο γνωστό εστιατόριο του Μονάχου που συνηθίζει να πηγαίνει ο πρώην «βαρόνος» της Siemens και κολλητός της Μέρκελ.
Η συνάντηση αυτή δημιουργεί ένα επιπλέον ζήτημα αφού μόλις σήμερα, τρία χρόνια μετά, η ανακρίτρια Μαρία Νικολακέα και οι Γιάννης Φιοράκης και Νίκος Πιπιλίγκας απέστειλαν κλήσεις στον πρώην πρόεδρο της Siemens στη Γερμανία, σε δύο άλλοτε μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και σε υψηλόβαθμα στελέχη της διεύθυνσης τηλεπικοινωνιών την περίοδο 1998-2004.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία σχετικά με τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του οργανισμού αλλά και τις επεκτάσεις της, οι οποίες φέρονται να προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στο ελληνικό Δημόσιο.
Ανάμεσα σε αυτούς που κλήθηκαν για απολογία είναι το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens Ράινχαρντ Ζίκατσεκ και οι Μίχαελ Κουτσενρόιτερ, Ρίχτερ, Νόιμπεργκερ, Νιντλ, Κοχ, Γιάγκεμαν, Γκεμπάουερ, Γιουνγκ, Γκανσβιντ, Μπεντζάου και Γιάσπερ.
xristoforakos2
Από ελληνικής πλευράς κλήσεις από τους ανακριτές θα λάβουν οι καταζητούμενοι Μιχάλης Χριστοφοράκος και Χρήστος Καραβέλας .
Μπορεί λοιπόν να μας πει ο κ. Σέκερης τι συζητούσε με τον καταζητούμενο Μιχάλη Χριστοφοράκο; Δεν αποτελεί σκάνδαλο πρώτους μεγέθους μια τέτοια συνεύρεση; Δεν πρέπει η κ. Νικολάκεα να καλέσει τον συνδαιτυμόνα του Χριστοφοράκου να πει το αντικείμενο της συζήτησης; Ο κ. Σέκερης δεν ήταν ένας από τους βασικούς συνομιλητές στις συμφωνίες του ΟΤΕ την προηγούμενη δεκαπενταετία με τη Siemens σαν υπάλληλος της που είναι;
Κύριε Σαμαρά, είστε για μια ακόμα φορά έκθετος. Μέλη της οικογένειας σας σε κοινή θέα με έναν καταζητούμενο που έφυγε νύχτα από τη χώρα. Μέλη της οικογένειας σας τετ-α-τετ με βαρόνους και φυγόδικους σε μια Ελλάδα που την κάνατε να περπατάει στα τέσσερα, ανυπόληπτη και ξεφτιλισμένη.
Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο πρώτος καταζητούμενος εκτός Ελλάδος σας στέλνει χαιρετίσματα μέσω του μπατζανάκη σας. Ντροπή σας που θέλετε να λέγεστε και πρωθυπουργός.
Σ.Χ
Και ένα βίντεο δώρο από την "καταδίωξη' που κάναμε στον καταζητούμενο Χριστοφοράκο. Ας πάνε να τον βρούνε. Να τους δώσουμε και την διεύθυνση. Ρόμπες, ε Ρόμπες...

Τι αλλάζει σε μισθολόγιο, επιδόματα και μεταθέσεις στρατιωτικών


ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
Όλα όσα θέλουν να ξέρουν τα στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις για τα μισθολογικά τους, τι γίνεται με τους απόστρατους και τα μερίσματα από το ΜΤΣ, πώς επιχειρείται πλαγίως ο «συνδικαλισμός» για την αποδόμηση του Στρατεύματος

Ανάλυση: Βελισσάριος Δραγάτσης

Καθεστώς ένστολης εξαθλίωσης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έρχεται να επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση με τις εντολές της τρόικας. Την ίδια στιγμή, οι στρατιωτικοί δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση, από την οποία πλήττεται και το ηθικό του Στρατεύματος.

Πυρ και μανία είναι οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων με τις μειώσεις και την διατεταγμένη εξαθλίωση που υφίστανται.

Τι αλλάζει σε μισθολόγιο, επιδόματα και μεταθέσεις στρατιωτικών

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ


Όλα όσα θέλουν να ξέρουν τα στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις για τα μισθολογικά τους, τι γίνεται με τους απόστρατους και τα μερίσματα από το ΜΤΣ, πώς επιχειρείται πλαγίως ο «συνδικαλισμός» για την αποδόμηση του Στρατεύματος
Ανάλυση: Βελισσάριος Δραγάτσης
Καθεστώς ένστολης εξαθλίωσης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έρχεται να επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση με τις εντολές της τρόικας. Την ίδια στιγμή, οι στρατιωτικοί δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση, από την οποία πλήττεται και το ηθικό του Στρατεύματος.
Πυρ και μανία είναι οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων με τις μειώσεις και την διατεταγμένη εξαθλίωση που υφίστανται.
Οι θυσίες που καλούνται να κάνουν ξεπερνούν κατά πολύ ακόμα και τις μειώσεις, τις αξιολογήσεις ή και την κινητικότητα, μέτρα στα οποία έχουν υποβληθεί υπάλληλοι στον αποκαλούμενο σκληρό πυρήνα του Δημόσιου ή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες και τα ειδικά καθήκοντα του Στρατεύματος.
Οι αξιωματικοί σχολιάζουν μάλιστα ότι το αξιόμαχο μπορεί να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο, υπάρχουν και θέματα της καθημερινότητας που επηρεάζουν τους αξιωματικούς και τις οικογένειές τους.
Το νέο μισθολόγιο, για παράδειγμα, αποτελεί μείζον θέμα για την πλειοψηφία των στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά στους παραγωγικούς βαθμούς. Μάλιστα χαρακτηρίζεται ως παραδοξολογία εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας να έχει ανοίξει επί μήνες η συζήτηση για τις αποδοχές των στρατιωτικών χωρίς να δίδονται συγκεκριμένες διευκρινήσεις ή χρονοδιάγραμμα για τις σχετικές ανακοινώσεις. Αυτό το κλίμα, όπως είναι φυσικό, θεωρείται δυσμενές και προκαλεί φόρτιση.
Τι συμβαίνει με το μισθολόγιο
Πολιτικοί παράγοντες του ελληνικού Πενταγώνου πάντως επισημαίνουν ότι ύστερα από τις διαβουλεύσεις που έχουν γίνει και την λεπτομερή εξέταση οικονομικών δεδομένων, «το ζήτημα έχει ωριμάσει». Η αρμόδια επιτροπή που ετοιμάζει το νέο μισθολόγιο των αξιωματικών προτείνει βασικούς μισθούς βάσει του βαθμού στην ιεραρχία ενώ αποσυνδέονται τα έτη υπηρεσίας στο Στράτευμα.
Με αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι βασικοί μισθοί διαμορφώνονται ως ακολούθως:
Έμπειρος ανώτατος αξιωματικός σε θέματα 1ου Επιτελικού Γραφείου σχολίαζε ότι αν δεν υπάρξουν βελτιώσεις είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθεί κύμα παραιτήσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά αξιωματικών που έχουν επιχειρησιακή και επιτελική εμπειρία, οι οποίοι κρίνονται ιδιαιτέρως αναγκαίοι στην παρούσα γεωπολιτική συγκυρία.
Ένα ζήτημα που απασχολεί τους αξιωματικούς αφορά στο επίδομα εξομάλυνσης για το οποίο η πολιτική ηγεσία δεν έχει αποφασίσει τελικώς τι θέλει να κάνει. Η πολιτική ιεραρχία διαβεβαιώνει ανεπισήμως ότι θέλει τη διατήρηση του επιδόματος, επισήμως όμως λέγεται πως πρέπει να καταργηθεί επειδή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας δεν το θεωρεί αναγκαίο.
Ένα επιπλέον παράδοξο είναι η αντίληψη που υπάρχει έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου και της πολιτικής ηγεσίας επιχειρούν την πλήρη αποδόμηση του σημερινού συστήματος και την εγκαθίδρυση καθεστώτος που θα θυμίζει τουλάχιστον ΔΕΚΟ της δεκαετίας του ’80. Ενώ το επίδομα εξομάλυνσης θεωρείται περιττό, κάποιοι φωστήρες του «μνημονιακού τεχνοκρατισμού» (οι οποίοι δεν αποκλείεται να μην έχουν φορέσει παραλλαγή στη ζωή τους) προτείνουν τον καθορισμό επιδομάτων υπερωριακής και νυκτερινής απασχολήσεως αξιωματικών αναλόγως με το βαθμό.
Όσον αφορά στο χρονοεπίδομα που λαμβάνουν όλα τα στελέχη, με τη μείωση των βασικών μισθών αναμένεται να συρρικνωθεί, συνεπώς θα επηρεαστεί μελλοντικά τόσο το ποσό της συντάξεως, όσο και το εφάπαξ. Το τοπίο θα ξεκαθαριστεί ως τις 30 Απριλίου οπότε αναμένεται να υπάρχει πλήρης εικόνα σχετικώς με το νέο μισθολόγιο. Με τη δόση που θα έρθει στη χώρα, βάσει των Μνημονιακών δεσμεύσεων, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης αναγκάζεται να περιστείλει δαπάνες ύψους 88,2 εκατ. ευρώ για αμοιβές εντός του 2014 ενώ στην επόμενη διετία, 2015 – 2016, πρέπει να κοπούν άλλα 11 εκατ. ευρώ.
Νέα δομή Ε.Δ. και μεταθέσεις
Αναβρασμός δεν επικρατεί μόνο για τα μισθολογικά. Στο παρασκήνιο υπάρχει αγωνία και για τις μεταθέσεις που κυοφορούνται εδώ και καιρό. Σε διαδρόμους του τρίτου ορόφου στο ελληνικό Πεντάγωνο συζητείται ότι ως τις 19 Απριλίου θα υπάρξουν ανακοινώσεις ενώ όλα όσα σχεδιάζονται τώρα γίνονται στα… «τυφλά»!
Οι πρώτες μεταθέσεις που θα δημοσιοποιηθούν θα αφορούν σε συνταγματάρχες προκειμένου να καλυφθούν θέσεις Ακολούθων Αμύνης στο εξωτερικό αλλά και σε μείζονες σχηματισμούς. Αναλόγως από ποιους και πόσους καταθέσουν προσφυγή βάσει του νόμου 3883/2010 ή ποιους και πόσους θα καταθέσουν αιτήσεις αποστρατείας θα κριθούν όλες οι άλλες μεταθέσεις. Δεν χρειάζεται βεβαίως να αναφέρουμε ότι από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο και από το Καστελλόριζο μέχρι την Κέρκυρα και τα ελληνοαλβανικά σύνορα όλοι οι αξιωματικοί από το βαθμό του ανθυπολοχαγού ως τους συνταγματάρχες ζουν καθημερινά σε καθεστώς αγωνίας και αβεβαιότητας.
Τέτοιες καταστάσεις υπήρχαν και παλιότερα αλλά τώρα το πράγμα φαίνεται πως έχει ξεφύγει. Αξιωματικοί με επιχειρησιακή εμπειρία σε κρίσιμους σχηματισμούς έχουν διαμηνύσει στην πολιτική ηγεσία ότι θα πρέπει να ανακοπεί κι όχι να ενισχυθεί το φαινόμενο των πρόωρων ομαδικών παραιτήσεων στελεχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στους διαδρόμους του ΓΕΕΘΑ πάντως ακούγεται έντονα ότι επιτελείς έχουν αρχίσει να μελετούν παλαιότερα σχέδια και εισηγήσεις για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Επί αρχηγίας του στρατηγού Μανούσου Παραγιουδάκη είχε γίνει πολύ σοβαρή δουλειά αλλά εγκαταλείφθηκε το 2002 από τον διάδοχό του στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Ήταν ο στρατηγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος για τον οποίο λέγεται στο Πεντάγωνο πως μπορεί να ήταν από τους μόνους στο ΝΑΤΟ που δεν γνώριζε αγγλικά, αλλά απολάμβανε πλήρους εύνοιας και στήριξης από το περιβάλλον Σημίτη.
Ένστολος «συνδικαλισμός» και θέματα αποστράτων
Στο πακέτο των στρατολογικών θεμάτων φαίνεται πως ο σημερινός αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκοςφέρεται να πιέζεται από την πολιτική ηγεσία ώστε να εφαρμόσει ένα μέτρο, για το οποίο η πλειοψηφία των ανωτέρων και ανωτάτων αξιωματικών είναι απολύτως αντίθετη. Τα στελέχη του Στρατεύματος θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και να διατυπώνουν «συνδικαλιστικά αιτήματα» με τη στολή και το εθνόσημο!
Αρκετοί αξιωματικοί εν ενεργεία αλλά και εν αποστρατεία έχουν εκφράσει εντονότατες διαμαρτυρίες γι’ αυτές τις «αμερικανιές» που θέλουν να επιβάλλουν πρόσωπα τα οποία δεν έχουν αντίληψη και γνώση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Προς το παρόν η στρατιωτική ηγεσία φαίνεται να μην προβληματίζεται από τις αντιδράσεις αλλά το σίγουρο είναι πως θα συνεχιστούν και θα γίνουν πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση.
Όσον αφορά στους αποστράτους και το μέρισμα του 2013 από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, αυτό παραμένει το ίδιο με αυτό που έλαβαν το 2012. Αντιθέτως το μέρισμα του ΕΚΟΕΜΣ 2013 μειώνεται κατά 10%, σε σχέση με το 2012.
 newsbomb.gr

Τι αλλάζει σε μισθολόγιο, επιδόματα και μεταθέσεις στρατιωτικών

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ


Όλα όσα θέλουν να ξέρουν τα στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις για τα μισθολογικά τους, τι γίνεται με τους απόστρατους και τα μερίσματα από το ΜΤΣ, πώς επιχειρείται πλαγίως ο «συνδικαλισμός» για την αποδόμηση του Στρατεύματος
Καθεστώς ένστολης εξαθλίωσης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έρχεται να επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση με τις εντολές της τρόικας. Την ίδια στιγμή, οι στρατιωτικοί δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση, από την οποία πλήττεται και το ηθικό του Στρατεύματος.
Πυρ και μανία είναι οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων με τις μειώσεις και την διατεταγμένη εξαθλίωση που υφίστανται.
Οι θυσίες που καλούνται να κάνουν ξεπερνούν κατά πολύ ακόμα και τις μειώσεις, τις αξιολογήσεις ή και την κινητικότητα, μέτρα στα οποία έχουν υποβληθεί υπάλληλοι στον αποκαλούμενο σκληρό πυρήνα του Δημόσιου ή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες και τα ειδικά καθήκοντα του Στρατεύματος.
Οι αξιωματικοί σχολιάζουν μάλιστα ότι το αξιόμαχο μπορεί να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο, υπάρχουν και θέματα της καθημερινότητας που επηρεάζουν τους αξιωματικούς και τις οικογένειές τους.
Το νέο μισθολόγιο, για παράδειγμα, αποτελεί μείζον θέμα για την πλειοψηφία των στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά στους παραγωγικούς βαθμούς. Μάλιστα χαρακτηρίζεται ως παραδοξολογία εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας να έχει ανοίξει επί μήνες η συζήτηση για τις αποδοχές των στρατιωτικών χωρίς να δίδονται συγκεκριμένες διευκρινήσεις ή χρονοδιάγραμμα για τις σχετικές ανακοινώσεις. Αυτό το κλίμα, όπως είναι φυσικό, θεωρείται δυσμενές και προκαλεί φόρτιση.
Τι συμβαίνει με το μισθολόγιο
Πολιτικοί παράγοντες του ελληνικού Πενταγώνου πάντως επισημαίνουν ότι ύστερα από τις διαβουλεύσεις που έχουν γίνει και την λεπτομερή εξέταση οικονομικών δεδομένων, «το ζήτημα έχει ωριμάσει». Η αρμόδια επιτροπή που ετοιμάζει το νέο μισθολόγιο των αξιωματικών προτείνει βασικούς μισθούς βάσει του βαθμού στην ιεραρχία ενώ αποσυνδέονται τα έτη υπηρεσίας στο Στράτευμα.
Με αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι βασικοί μισθοί διαμορφώνονται ως ακολούθως:
Έμπειρος ανώτατος αξιωματικός σε θέματα 1ου Επιτελικού Γραφείου σχολίαζε ότι αν δεν υπάρξουν βελτιώσεις είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθεί κύμα παραιτήσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά αξιωματικών που έχουν επιχειρησιακή και επιτελική εμπειρία, οι οποίοι κρίνονται ιδιαιτέρως αναγκαίοι στην παρούσα γεωπολιτική συγκυρία.
Ένα ζήτημα που απασχολεί τους αξιωματικούς αφορά στο επίδομα εξομάλυνσης για το οποίο η πολιτική ηγεσία δεν έχει αποφασίσει τελικώς τι θέλει να κάνει. Η πολιτική ιεραρχία διαβεβαιώνει ανεπισήμως ότι θέλει τη διατήρηση του επιδόματος, επισήμως όμως λέγεται πως πρέπει να καταργηθεί επειδή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας δεν το θεωρεί αναγκαίο.
Ένα επιπλέον παράδοξο είναι η αντίληψη που υπάρχει έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου και της πολιτικής ηγεσίας επιχειρούν την πλήρη αποδόμηση του σημερινού συστήματος και την εγκαθίδρυση καθεστώτος που θα θυμίζει τουλάχιστον ΔΕΚΟ της δεκαετίας του ’80. Ενώ το επίδομα εξομάλυνσης θεωρείται περιττό, κάποιοι φωστήρες του «μνημονιακού τεχνοκρατισμού» (οι οποίοι δεν αποκλείεται να μην έχουν φορέσει παραλλαγή στη ζωή τους) προτείνουν τον καθορισμό επιδομάτων υπερωριακής και νυκτερινής απασχολήσεως αξιωματικών αναλόγως με το βαθμό.
Όσον αφορά στο χρονοεπίδομα που λαμβάνουν όλα τα στελέχη, με τη μείωση των βασικών μισθών αναμένεται να συρρικνωθεί, συνεπώς θα επηρεαστεί μελλοντικά τόσο το ποσό της συντάξεως, όσο και το εφάπαξ. Το τοπίο θα ξεκαθαριστεί ως τις 30 Απριλίου οπότε αναμένεται να υπάρχει πλήρης εικόνα σχετικώς με το νέο μισθολόγιο. Με τη δόση που θα έρθει στη χώρα, βάσει των Μνημονιακών δεσμεύσεων, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης αναγκάζεται να περιστείλει δαπάνες ύψους 88,2 εκατ. ευρώ για αμοιβές εντός του 2014 ενώ στην επόμενη διετία, 2015 – 2016, πρέπει να κοπούν άλλα 11 εκατ. ευρώ.
Νέα δομή Ε.Δ. και μεταθέσεις
Αναβρασμός δεν επικρατεί μόνο για τα μισθολογικά. Στο παρασκήνιο υπάρχει αγωνία και για τις μεταθέσεις που κυοφορούνται εδώ και καιρό. Σε διαδρόμους του τρίτου ορόφου στο ελληνικό Πεντάγωνο συζητείται ότι ως τις 19 Απριλίου θα υπάρξουν ανακοινώσεις ενώ όλα όσα σχεδιάζονται τώρα γίνονται στα… «τυφλά»!
Οι πρώτες μεταθέσεις που θα δημοσιοποιηθούν θα αφορούν σε συνταγματάρχες προκειμένου να καλυφθούν θέσεις Ακολούθων Αμύνης στο εξωτερικό αλλά και σε μείζονες σχηματισμούς. Αναλόγως από ποιους και πόσους καταθέσουν προσφυγή βάσει του νόμου 3883/2010 ή ποιους και πόσους θα καταθέσουν αιτήσεις αποστρατείας θα κριθούν όλες οι άλλες μεταθέσεις. Δεν χρειάζεται βεβαίως να αναφέρουμε ότι από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο και από το Καστελλόριζο μέχρι την Κέρκυρα και τα ελληνοαλβανικά σύνορα όλοι οι αξιωματικοί από το βαθμό του ανθυπολοχαγού ως τους συνταγματάρχες ζουν καθημερινά σε καθεστώς αγωνίας και αβεβαιότητας.
Τέτοιες καταστάσεις υπήρχαν και παλιότερα αλλά τώρα το πράγμα φαίνεται πως έχει ξεφύγει. Αξιωματικοί με επιχειρησιακή εμπειρία σε κρίσιμους σχηματισμούς έχουν διαμηνύσει στην πολιτική ηγεσία ότι θα πρέπει να ανακοπεί κι όχι να ενισχυθεί το φαινόμενο των πρόωρων ομαδικών παραιτήσεων στελεχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στους διαδρόμους του ΓΕΕΘΑ πάντως ακούγεται έντονα ότι επιτελείς έχουν αρχίσει να μελετούν παλαιότερα σχέδια και εισηγήσεις για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Επί αρχηγίας του στρατηγού Μανούσου Παραγιουδάκη είχε γίνει πολύ σοβαρή δουλειά αλλά εγκαταλείφθηκε το 2002 από τον διάδοχό του στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Ήταν ο στρατηγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος για τον οποίο λέγεται στο Πεντάγωνο πως μπορεί να ήταν από τους μόνους στο ΝΑΤΟ που δεν γνώριζε αγγλικά, αλλά απολάμβανε πλήρους εύνοιας και στήριξης από το περιβάλλον Σημίτη.
Ένστολος «συνδικαλισμός» και θέματα αποστράτων
Στο πακέτο των στρατολογικών θεμάτων φαίνεται πως ο σημερινός αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκοςφέρεται να πιέζεται από την πολιτική ηγεσία ώστε να εφαρμόσει ένα μέτρο, για το οποίο η πλειοψηφία των ανωτέρων και ανωτάτων αξιωματικών είναι απολύτως αντίθετη. Τα στελέχη του Στρατεύματος θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και να διατυπώνουν «συνδικαλιστικά αιτήματα» με τη στολή και το εθνόσημο!
Αρκετοί αξιωματικοί εν ενεργεία αλλά και εν αποστρατεία έχουν εκφράσει εντονότατες διαμαρτυρίες γι’ αυτές τις «αμερικανιές» που θέλουν να επιβάλλουν πρόσωπα τα οποία δεν έχουν αντίληψη και γνώση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Προς το παρόν η στρατιωτική ηγεσία φαίνεται να μην προβληματίζεται από τις αντιδράσεις αλλά το σίγουρο είναι πως θα συνεχιστούν και θα γίνουν πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση.
Όσον αφορά στους αποστράτους και το μέρισμα του 2013 από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, αυτό παραμένει το ίδιο με αυτό που έλαβαν το 2012. Αντιθέτως το μέρισμα του ΕΚΟΕΜΣ 2013 μειώνεται κατά 10%, σε σχέση με το 2012.
Πηγή: newsbomb.gr

Τι αλλάζει σε μισθολόγιο, επιδόματα και μεταθέσεις στρατιωτικών

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ


Όλα όσα θέλουν να ξέρουν τα στελέχη στις Ένοπλες Δυνάμεις για τα μισθολογικά τους, τι γίνεται με τους απόστρατους και τα μερίσματα από το ΜΤΣ, πώς επιχειρείται πλαγίως ο «συνδικαλισμός» για την αποδόμηση του Στρατεύματος
Καθεστώς ένστολης εξαθλίωσης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έρχεται να επιβάλλει η τρικομματική κυβέρνηση με τις εντολές της τρόικας. Την ίδια στιγμή, οι στρατιωτικοί δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση, από την οποία πλήττεται και το ηθικό του Στρατεύματος.
Πυρ και μανία είναι οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων με τις μειώσεις και την διατεταγμένη εξαθλίωση που υφίστανται.
Οι θυσίες που καλούνται να κάνουν ξεπερνούν κατά πολύ ακόμα και τις μειώσεις, τις αξιολογήσεις ή και την κινητικότητα, μέτρα στα οποία έχουν υποβληθεί υπάλληλοι στον αποκαλούμενο σκληρό πυρήνα του Δημόσιου ή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζουν τις αντιξοότητες και τα ειδικά καθήκοντα του Στρατεύματος.
Οι αξιωματικοί σχολιάζουν μάλιστα ότι το αξιόμαχο μπορεί να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο, υπάρχουν και θέματα της καθημερινότητας που επηρεάζουν τους αξιωματικούς και τις οικογένειές τους.
Το νέο μισθολόγιο, για παράδειγμα, αποτελεί μείζον θέμα για την πλειοψηφία των στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά στους παραγωγικούς βαθμούς. Μάλιστα χαρακτηρίζεται ως παραδοξολογία εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας να έχει ανοίξει επί μήνες η συζήτηση για τις αποδοχές των στρατιωτικών χωρίς να δίδονται συγκεκριμένες διευκρινήσεις ή χρονοδιάγραμμα για τις σχετικές ανακοινώσεις. Αυτό το κλίμα, όπως είναι φυσικό, θεωρείται δυσμενές και προκαλεί φόρτιση.
Τι συμβαίνει με το μισθολόγιο
Πολιτικοί παράγοντες του ελληνικού Πενταγώνου πάντως επισημαίνουν ότι ύστερα από τις διαβουλεύσεις που έχουν γίνει και την λεπτομερή εξέταση οικονομικών δεδομένων, «το ζήτημα έχει ωριμάσει». Η αρμόδια επιτροπή που ετοιμάζει το νέο μισθολόγιο των αξιωματικών προτείνει βασικούς μισθούς βάσει του βαθμού στην ιεραρχία ενώ αποσυνδέονται τα έτη υπηρεσίας στο Στράτευμα.
Με αυτά τα δεδομένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι βασικοί μισθοί διαμορφώνονται ως ακολούθως:
Έμπειρος ανώτατος αξιωματικός σε θέματα 1ου Επιτελικού Γραφείου σχολίαζε ότι αν δεν υπάρξουν βελτιώσεις είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθεί κύμα παραιτήσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά αξιωματικών που έχουν επιχειρησιακή και επιτελική εμπειρία, οι οποίοι κρίνονται ιδιαιτέρως αναγκαίοι στην παρούσα γεωπολιτική συγκυρία.
Ένα ζήτημα που απασχολεί τους αξιωματικούς αφορά στο επίδομα εξομάλυνσης για το οποίο η πολιτική ηγεσία δεν έχει αποφασίσει τελικώς τι θέλει να κάνει. Η πολιτική ιεραρχία διαβεβαιώνει ανεπισήμως ότι θέλει τη διατήρηση του επιδόματος, επισήμως όμως λέγεται πως πρέπει να καταργηθεί επειδή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας δεν το θεωρεί αναγκαίο.
Ένα επιπλέον παράδοξο είναι η αντίληψη που υπάρχει έναντι των Ενόπλων Δυνάμεων. Στελέχη του οικονομικού επιτελείου και της πολιτικής ηγεσίας επιχειρούν την πλήρη αποδόμηση του σημερινού συστήματος και την εγκαθίδρυση καθεστώτος που θα θυμίζει τουλάχιστον ΔΕΚΟ της δεκαετίας του ’80. Ενώ το επίδομα εξομάλυνσης θεωρείται περιττό, κάποιοι φωστήρες του «μνημονιακού τεχνοκρατισμού» (οι οποίοι δεν αποκλείεται να μην έχουν φορέσει παραλλαγή στη ζωή τους) προτείνουν τον καθορισμό επιδομάτων υπερωριακής και νυκτερινής απασχολήσεως αξιωματικών αναλόγως με το βαθμό.
Όσον αφορά στο χρονοεπίδομα που λαμβάνουν όλα τα στελέχη, με τη μείωση των βασικών μισθών αναμένεται να συρρικνωθεί, συνεπώς θα επηρεαστεί μελλοντικά τόσο το ποσό της συντάξεως, όσο και το εφάπαξ. Το τοπίο θα ξεκαθαριστεί ως τις 30 Απριλίου οπότε αναμένεται να υπάρχει πλήρης εικόνα σχετικώς με το νέο μισθολόγιο. Με τη δόση που θα έρθει στη χώρα, βάσει των Μνημονιακών δεσμεύσεων, το υπουργείο Εθνικής Αμύνης αναγκάζεται να περιστείλει δαπάνες ύψους 88,2 εκατ. ευρώ για αμοιβές εντός του 2014 ενώ στην επόμενη διετία, 2015 – 2016, πρέπει να κοπούν άλλα 11 εκατ. ευρώ.
Νέα δομή Ε.Δ. και μεταθέσεις
Αναβρασμός δεν επικρατεί μόνο για τα μισθολογικά. Στο παρασκήνιο υπάρχει αγωνία και για τις μεταθέσεις που κυοφορούνται εδώ και καιρό. Σε διαδρόμους του τρίτου ορόφου στο ελληνικό Πεντάγωνο συζητείται ότι ως τις 19 Απριλίου θα υπάρξουν ανακοινώσεις ενώ όλα όσα σχεδιάζονται τώρα γίνονται στα… «τυφλά»!
Οι πρώτες μεταθέσεις που θα δημοσιοποιηθούν θα αφορούν σε συνταγματάρχες προκειμένου να καλυφθούν θέσεις Ακολούθων Αμύνης στο εξωτερικό αλλά και σε μείζονες σχηματισμούς. Αναλόγως από ποιους και πόσους καταθέσουν προσφυγή βάσει του νόμου 3883/2010 ή ποιους και πόσους θα καταθέσουν αιτήσεις αποστρατείας θα κριθούν όλες οι άλλες μεταθέσεις. Δεν χρειάζεται βεβαίως να αναφέρουμε ότι από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο και από το Καστελλόριζο μέχρι την Κέρκυρα και τα ελληνοαλβανικά σύνορα όλοι οι αξιωματικοί από το βαθμό του ανθυπολοχαγού ως τους συνταγματάρχες ζουν καθημερινά σε καθεστώς αγωνίας και αβεβαιότητας.
Τέτοιες καταστάσεις υπήρχαν και παλιότερα αλλά τώρα το πράγμα φαίνεται πως έχει ξεφύγει. Αξιωματικοί με επιχειρησιακή εμπειρία σε κρίσιμους σχηματισμούς έχουν διαμηνύσει στην πολιτική ηγεσία ότι θα πρέπει να ανακοπεί κι όχι να ενισχυθεί το φαινόμενο των πρόωρων ομαδικών παραιτήσεων στελεχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Στους διαδρόμους του ΓΕΕΘΑ πάντως ακούγεται έντονα ότι επιτελείς έχουν αρχίσει να μελετούν παλαιότερα σχέδια και εισηγήσεις για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Επί αρχηγίας του στρατηγού Μανούσου Παραγιουδάκη είχε γίνει πολύ σοβαρή δουλειά αλλά εγκαταλείφθηκε το 2002 από τον διάδοχό του στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ. Ήταν ο στρατηγός Γεώργιος Αντωνακόπουλος για τον οποίο λέγεται στο Πεντάγωνο πως μπορεί να ήταν από τους μόνους στο ΝΑΤΟ που δεν γνώριζε αγγλικά, αλλά απολάμβανε πλήρους εύνοιας και στήριξης από το περιβάλλον Σημίτη.
Ένστολος «συνδικαλισμός» και θέματα αποστράτων
Στο πακέτο των στρατολογικών θεμάτων φαίνεται πως ο σημερινός αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκοςφέρεται να πιέζεται από την πολιτική ηγεσία ώστε να εφαρμόσει ένα μέτρο, για το οποίο η πλειοψηφία των ανωτέρων και ανωτάτων αξιωματικών είναι απολύτως αντίθετη. Τα στελέχη του Στρατεύματος θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και να διατυπώνουν «συνδικαλιστικά αιτήματα» με τη στολή και το εθνόσημο!
Αρκετοί αξιωματικοί εν ενεργεία αλλά και εν αποστρατεία έχουν εκφράσει εντονότατες διαμαρτυρίες γι’ αυτές τις «αμερικανιές» που θέλουν να επιβάλλουν πρόσωπα τα οποία δεν έχουν αντίληψη και γνώση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Προς το παρόν η στρατιωτική ηγεσία φαίνεται να μην προβληματίζεται από τις αντιδράσεις αλλά το σίγουρο είναι πως θα συνεχιστούν και θα γίνουν πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση.
Όσον αφορά στους αποστράτους και το μέρισμα του 2013 από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, αυτό παραμένει το ίδιο με αυτό που έλαβαν το 2012. Αντιθέτως το μέρισμα του ΕΚΟΕΜΣ 2013 μειώνεται κατά 10%, σε σχέση με το 2012.
Πηγή: newsbomb.gr

ΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ- ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ


Εκατοντάδες τηλεφωνήματα δέχονται οι πατέρες στην Ιερά Σκήτη της Μικράς Αγίας Άννης στο Άγιο Όρος μετά την αποκάλυψη από  το ''Αγιορείτικο Βήμα''  για το καντήλι που κουνιέται.Πολύς κόσμος δηλώνει την έκπληξή του για το γεγονός.Το καντήλι που βρίσκεται μπροστά από την εικόνα του Αγίου Μανδηλίου του Καθολικού στον Ι.Ν. Αγίας Άννης κουνιέται μόνο του από χθες στις 9.00 το πρωί.
Το ''Αγιορείτικο Βήμα'' επικοινώνησε εκ νέου την Παρασκευή το βράδυ και οι ερημίτες που ζουν στη ξακουστή Σκήτη, επιβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά ότι το καντήλι κουνιέται συνεχώς.
Η παράδοση αναφέρει, αλλά και όπως έχει αποδειχθεί με τα γεγονότα, ότι όταν το καντήλι κινείται στις εορτές προμηνύει ευχάριστα γεγονότα, ενώ αντιθέτως...
Όταν κινείται στις καθημερινές ημέρες πιστεύεται ότι αυτό το γεγονός είναι ένα προμήνυμα για δυσμενή γεγονότα.
Βέβαια οι μέρες της  σαρακοστής που διανύουμε είναι περίοδο μετανοίας και δεν είναι κοινές μέρες του χρόνου, όπως μας είπε  γέροντας από τον Άθωνα, θέλωντας έτσι να δώσει μία θετική ένδειξη του γεγονότος.
Πάντως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση της Ιεράς Σκήτης μετά από τη σύναξη των γερόντων  που θα γίνει έκτακτα μέσα στις επόμενες μέρες.  


greeknation.blogspot.gr

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΗΡΕ ΜΙΖΑ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟ ΟΠΛΩΝ ΤΟ 2000! ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΛΑΔΩΜΕΝΟΥΣ…

20130413-155434.jpg

Από τον Γιώργο Δ. Oμολόγησε δημοσίωςότι δέχθηκε δωρεά 100.000 μάρκων από έμπορο όπλων. Oλοι ζητούνπαραίτηση του Bόλφγκανγκ Σόιμπλε. O Xριστιανοδημοκράτης πρόεδρος θασηκώσει βάρος του σκανδάλου. BEPOΛINO.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΟ ΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ Τέσσερα ρωσικά αποβατικά με "φορτίο" για τους πεζοναύτες στην Συρία μπαίνουν στο Αιγαίο


Τα δύο ρωσικά μεγάλα αποβατικά Kalinigrand (R102)  και Alexander Shabalin (R110), του στόλου της Βαλτικής Θάλασσας, τα οποία εδώ και τέσσερις μήνες ελλιμενίζονται στον ναύσταθμο του Νοβορισίσκ, πέρασαν τα Στενά και ήδη πλέουν στο βόρειο Αιγαίο παρακολουθούμενα από τα ελληνικά ναυτικά παρατηρητήρια και το ΝΑΤΟϊκό σύστημα επιτήρησης Ανατολικής Μεσογείου.

Άλλα δύο ρωσικά αποβατικά έχουν δώσει ημερομηνίες εισόδου στα Στενά στις 14-15/04 και 18-19/04. Δυλαδή συνολικά τέσσερα αποβατικά κατευθύνονται προς Συρία.

... ΚΑΙ 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ! Πτώχευσε, δεν βρήκε δουλειά, πείνασε, αυτοπυρπολήθηκε - Οι ένοχοι θα πληρώσουν;


Η οικονομική καταστροφή που επιβλήθηκε στην χώρα από το 2009 ήταν η αιτία που ο 50χρονος άνδρας αυτοπυρπολήθηκε πριν λίγες ώρες στα Βριλήσσια, στη συμβολή των οδών Αναπαύσεως και Πεντέλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, ο άνδρας παλαιότερα είχε βιοτεχνία, η οποία έκλεισε λόγω της κρίσης. αναζήτησε εργασία, αλλά όσο περνούσε ο καιρός και αυξάνονταν τα Μνημόνια, τόσο αυξάνονταν και οι άνεργοι τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα και λόγω ηλικίας να μην μπορεί να βρει δουλειά.

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...