Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΗΠΑ: Η Νότια Καρολίνα ετοιμάζει το δικό της νόμισμα;



Η Νότια Καρολίνα μπορεί να έχει σύντομα το δικό της νόμισμα, αν ένας Γερουσιαστής της νότιας αυτής Πολιτείας τα καταφέρει.
Ο Δημοκρατικός Lee Bright εισήγαγε νομοθεσία που θα στηρίζει τη δημιουργία ενός τέτοιου νομίσματος, γιατί, «αν ο λαός χάσει την πίστη του στο δολάριο, πρέπει να έχουμε κάποιου είδους αντίγραφο", λέει στην εφημερίδα Spartanburg Herald-Εφημερίδα.
Το Ψήφισμά του ζητά να γίνει μια μελέτη για το θέμα, και υποστηρίζει ότι ένα πολιτειακό νόμισμα θα μπορούσε να προστατεύσει τη Νότια Καρολίνα, αν η κλυδωνιζόμενη Fed καταρρεύσει.
Η διαδυκτιακή εφημερίδα Talking Points Memo σημειώνει ότι η κάτοικοι της Νότιας Καρολίνας έχουν υποστηρίξει την ανεξαρτησία τους από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και με άλλους τρόπους τα τελευταία δύο χρόνια (δες σχετικά και ΕΔΩ).
Η νομοθεσία αυτή αναφέρει ότι η δημιουργία δικού της νομίσματος (η οποία μπορεί να συνίσταται σε «χρυσό ή ασήμι, ή και τα δύο") είναι ένα δικαίωμα που παρέχεται στις πολιτείες από το Σύνταγμα και τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, και ισχυρίζεται ότι "πολλοί ευρέως γνωστοί ειδικοί προβλέπουν την αναπόφευκτη καταστροφή του νομίσματος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Αποθεμάτων των ΗΠΑ (‘Federal Reserve System’), μέσω υπερπληθωρισμού στο εγγύς μέλλον».
Όμως, ο διευθυντής του Δημοκρατικού Διαβούλιου της Γερουσία της Πολιτείας λέει ότι το νομοσχέδιο είναι απλώς «χάσιμο χρόνου», μια σπατάλη των πόρων. Θέλω να πω ποιος πληρώνει για αυτή τη μελέτη; Θα δοθούν ως πληρωμή πραγματικά δολάρια ή χρυσός;
Δείτε το βίντεο:






 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...