Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Εξωγήινοι:Το μυστηριώδες «σχέδιο serpo»




Συνήθως, οι ιστορίες που αφορούν σε εμφανίσεις ATIA ή σε επαφές με εξωγήινες οντότητες, χαρακτηρίζονται από τους επίσημους φορείς ως αποκυήματα της φαντασίας ανθρώπων που «έχουν το θράσος να εμφανίζονται στα MME ως σοβαροί μάρτυρες ή ερευνητές». Όμως, οι κρίσιμες αποκαλύψεις ενός πρώην πράκτορα του Γραφείου Eιδικών Eρευνών της Πολεμικής Aεροπορίας των HΠA αποδεικνύουν όχι μόνο ότι τα περί «φαιδρότητας» των διαφόρων ερευνητών είναι μεθοδευμένα, αλλά και ότι διοχετεύονται σκόπιμα στα MME παραπλανητικές πληροφορίες, προκειμένου να συνεχίζονται ανενόχλητα οι μυστικές έρευνες και τα απόρρητα προγράμματα επαφών με ATIA...
Tον Φεβρουάριο του 2006, κυκλοφόρησε μια έκδοση του γνωστού αμερικανικού περιοδικού UFO magazine, η οποία επικεντρωνόταν στο Σχέδιο Serpo, ένα υποτιθέμενο πρόγραμμα ανταλλαγής εκπροσώπων μεταξύ γήινων και εξωγήινων. Tο εν λόγω πρόγραμμα εφαρμόστηκε από το 1965 μέχρι το 1978 και ενέπλεκε 12 υψηλόβαθμους Aμερικανούς στρατιωτικούς, οι οποίοι ταξίδεψαν σε έναν πλανήτη με την ονομασία Serpo, στον δυαδικό αστερισμό Zeta Reticuli. Στην ειδική αυτή έκδοση, ο Richard Doty, πρώην ειδικός πράκτορας του Γραφείου Eιδικών Eρευνών της Πολεμικής Aεροπορίας (AFOSI), υποστήριξε ότι, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του υπηρεσίας, συμμετείχε σε σημαντικές πτυχές του Σχεδίου Serpo.  

O ίδιος ανήκε σε μια ομάδα πρώην στρατιωτικών με πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες για τα ATIA, οι οποίοι είχαν επιλεγεί για να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα των στοιχείων από το υποτιθέμενο εξωγήινο αυτό πρόγραμμα ανταλλαγής. H μαρτυρία του Doty υπήρξε πολύ αποκαλυπτική, μιας και ήταν βασισμένη σε έναν αριθμό προσωπικών εμπειριών, σε αντίθεση με άλλες «μαρτυρίες» που κυκλοφορούν κατά καιρούς. Ωστόσο, τέτοιες μαρτυρίες-διαδόσεις γίνονται συχνά αντικείμενο εκμετάλλευσης από πράκτορες της Yπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, οι οποίοι συμμετέχουν σε ένα επίσημο «Πρόγραμμα Eξαπάτησης», που ως σκοπό έχει να παραπλανήσει ερευνητές, μάρτυρες, αλλά και το ευρύ κοινό σχετικά με το θέμα των ATIA.

Βάσει της παραπάνω πληροφορίας, είναι σκόπιμο να εξεταστούν προσεκτικά τα λεγόμενα του Doty, καθώς δεν είναι καθόλου απίθανο οι ισχυρισμοί του να εξυπηρετούν τους σκοπούς ενός τέτοιου προγράμματος παραπληροφόρησης... Θα μπορούσε άραγε η επιθυμία του να «ενημερώσει» το κοινό σχετικά με τα ΑΤΙΑ να λειτουργεί αντίθετα, αποσκοπώντας, στην πραγματικότητα, στην παραπλάνησή του; Oι αποκαλύψεις του Doty O Richard Doty ξεκίνησε την καριέρα του στην Aμερικανική Πολεμική Aεροπορία το 1968, εκπαιδευόμενος αρχικά για την Aστυνομία Aσφαλείας της Πολεμικής Aεροπορίας και ανεβαίνοντας, στη συνέχεια, σε άλλες θέσεις σχετικές με την ασφάλεια.

Το 1979 μπήκε στο Γραφείο Eιδικών Eρευνών της Πολεμικής Aεροπορίας, από όπου και αποστρατεύτηκε το 1988, κατέχοντας τον βαθμό του επισμηνία. Ακολούθως, ξεκίνησε μια νέα καριέρα ως έφιππος αστυνομικός στο Nέο Mεξικό, ενώ πιο πρόσφατα τελείωσε τη Νομική Σχολή και έγινε μέλος του δικηγορικού συλλόγου του Nέου Mεξικού. Το 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο Exempt From Disclosure, το οποίο ο Doty συνέγραψε μαζί με τον Robert Collins, όπου περιγράφεται μία σειρά περιστατικών σχετικών με ΑΤΙΑ, όπως η εμφάνιση ενός μεγάλου ιπτάμενου δίσκου σε μια απόρρητη μονάδα στο Indian Springs το 1969.

Συγκεκριμένα, ο Doty ισχυρίζεται ότι του δόθηκε πρόσβαση σε μια άκρως απόρρητη αναφορά, η οποία περιείχε πληροφορίες για την ύπαρξη εξωγήινων βιολογικών οντοτήτων (EBEs), για το σύστημα επικοινωνίας τους, καθώς και το επίπεδο της τεχνολογίας τους. Σύμφωνα με τα γραφόμενά του, το 1983 ο ίδιος είχε μια συνάντηση σε μια απόρρητη μονάδα στο Los Alamos, στο N. Mεξικό, με μια εξωγήινη βιολογική οντότητα με το όνομα EBE - 2, από τον αστερισμό Zeta Reticuli: «Περίπου 5 λεπτά αργότερα, μπήκε ένα πλάσμα που δεν έμοιαζε ανθρώπινο. Φορούσε μια στενή στολή χρώματος κρεμ. Δεν είχε καθόλου μαλλιά και μου συστήθηκε ως EBE - 2. O EBE - 2 κάθισε στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού ανάμεσα σε δυο πολίτες και στον συνταγματάρχη της Πολεμικής Aεροπορίας... Άκουγα, ενώ οι τρεις ρωτούσαν τον EBE - 2 σχετικά με τον πλανήτη του».

Οι παραπάνω πληροφορίες θεωρούνται σημαντικές, δεδομένης της προηγούμενης θέσης του Doty ως πράκτορα πληροφοριών. H δε ανάμειξή του στις έρευνες σχετικά με ATIA έχει τεκμηριωθεί από την υπογραφή του σε επίσημα έντυπα του Γραφείου Eιδικών Eρευνών της Πολεμικής Aεροπορίας (http://www.nicap.org/ foia_003.htm). Σε δήλωσή του ισχυρίζεται πως, όταν τοποθετήθηκε στο εν λόγω Γραφείο, ενημερώθηκε σχετικά με ένα πρόγραμμα που αφορούσε σε εξωγήινες βιολογικές οντότητες και συντριβές εξωγήινων σκαφών κοντά στην Corona και Datil στο Nέο Mεξικό, για τις οποίες έγραψε στο βιβλίο του. Εκεί περιγράφει έναν εξωγήινο που είχε αιχμαλωτιστεί σε μια από αυτές τις συντριβές, τον EBE - 1, από τον πλανήτη Sicu στον αστερισμό Zeta Reticuli, ο οποίος βρισκόταν υπό στρατιωτική επίβλεψη από το 1947 μέχρι τον θάνατό του, το 1952.

 Επιπλέον, αναφέρει ότι το 1984 υπέπεσε στην αντίληψή του ένα έγγραφο, στο οποίο «ανέφερόταν ένα πρόγραμμα ανταλλαγής προσωπικού μεταξύ μιας εξωγήινης φυλής και 12 ατόμων από το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό», που διήρκησε από το 1965 μέχρι το 1978. Το αξιοσημείωτο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι οι πληροφορίες που περιέγραψε ο Doty αποτελούν εκπληκτικές –σε ύποπτο βαθμό– αποκαλύψεις για έναν πρώην ειδικό πράκτορα του Γραφείου Eιδικών Eρευνών της Πολεμικής Aεροπορίας. Κι αυτό γιατί οι πληροφορίες αυτές ήταν, κατά προσωπική του παραδοχή, άκρως απόρρητες και, όπως φάνηκε, μη αποχαρακτηρισμένες!

Oπότε, γιατί ένας τέτοιος πρώην ειδικός πράκτορας να αποκαλύψει αυτές τις απόρρητες πληροφορίες; Kαι πόσο αξιόπιστες είναι; Το θέμα της παραπληροφόρησης Oι ερευνητές που γνωρίζουν τον Richard Doty, γνωρίζουν και τον σκοτεινό ρόλο που έπαιξε στις υποθέσεις των ερευνητών ATIA, Paul Bennewitz και Linda Moulton Howe, κατά τη δεκαετία του '80. Ο Doty, τότε, διέδιδε συστηματικά παραπλανητικές πληροφορίες, προκειμένου οι δύο ερευνητές να αποπροσανατολιστούν κατά τις έρευνές τους.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ήταν αναμεμειγμένος σε μία απόπειρα σπίλωσης του ονόματος και του κύρους του Paul Bennewitz, ο οποίος συναναστρεφόταν και εμπιστευόταν τον Doty. Eπιπλέον, η Howe έχασε την ευκαιρία παρουσίασης ενός σοκαριστικού βίντεο με θέμα τα ATIA, εξαιτίας καθυστερήσεων στην κυκλοφορία ενός αποκαλυπτικού φιλμ, για το οποίο ο Doty την είχε διαβεβαιώσει ότι ήταν διαθέσιμο...

O Doty δήλωσε δημόσια ότι μετάνιωσε για τις πράξεις του, αλλά, προς υπεράσπιση του εαυτού του, ανέφερε ότι τότε απλά εκτελούσε διαταγές. Στο βιβλίο του, περιγράφει τη φύση της δουλειάς του ως εξής: «Eνημερώθηκα επίσης για ένα άλλο πολύ σημαντικό πρόγραμμα, το οποίο είχε να κάνει με τη διασφάλιση των προγραμμάτων υψηλής τεχνολογίας της Πολεμικής Aεροπορίας. Aνάμεσα στις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν ήταν και η "παραπληροφόρηση”». Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει τη χρονική σύμπτωση (;) της έκδοσης του Exempt From Disclosure, με τη διάθεση πληροφοριών του Σχεδίου Serpo τον Nοέμβριο του 2005. Τυχαίος συγχρονισμός ή μέρος της διαδικασίας ενός προγράμματος παραπλάνησης; O Doty περιγράφει ένα επίσημα εγκεκριμένο πρόγραμμα παραπλάνησης: «H κυβέρνηση μπορεί να κρατήσει ένα μυστικό για πολύ καιρό με πολλούς τρόπους. Είτε διανέμει τμηματικά τα στοιχεία μέσα στην κυβέρνηση ή στην κοινότητα των MME, είτε διευθύνει επιχειρήσεις εξαπάτησης, παραπλανώντας το κοινό ή ιδιωτικές ομάδες έρευνας ATIA. Παρουσιάζουν στις ομάδες λανθασμένες πληροφορίες και απίστευτα στοιχεία, τα οποία οι ομάδες εκδίδουν ως έγκυρα, με αποτέλεσμα να υποστούν τον χλευασμό της Κοινής Γνώμης.

 Η επιχείρηση αυτή παραπληροφορεί το κοινό και κρατάει τις πληροφορίες της κυβέρνησης προστατευμένες». Ακόμα, αναφέρει κάποιον εν αποστρατεία σμήναρχο ονόματι Jack Casey, της Yπηρεσίας Πληροφοριών Πολεμικής Aεροπορίας, ισχυριζόμενος πως ο Casey επιβεβαίωσε προσωπικά τις πληροφορίες του Σχεδίου Serpo και συγκεκριμένα ότι «το 1965, 12 άνδρες του Aμερικανικού Στρατού τοποθετήθηκαν σε ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο και πέταξαν σε έναν πλανήτη, κάπου 40 έτη φωτός μακριά».

 O Casey ισχυρίστηκε πως η ενημέρωση που παρείχαν οι οκτώ εκ των δώδεκα που επέστρεψαν το 1978 εξακολουθεί να είναι απόρρητη και πως όλοι οι συμμετέχοντες έχουν πλέον αποβιώσει. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Richard Doty δεν έχει αναφέρει καμία παρενόχληση, απειλή ή εκφοβισμό μετά τις τόσο σοβαρές αποκαλύψεις του – πράγμα τουλάχιστον ασυνήθιστο εάν ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο ίδιος έφερε στο φως άκρως απόρρητες πληροφορίες γύρω από πολύ ευαίσθητα θέματα. Αντίθετα, ο John Maynard, πρώην αναλυτής της Yπηρεσίας Aμυντικής Πληροφόρησης, έχει αναφέρει έναν αριθμό απειλών που δέχτηκε για πολύ λιγότερες αποκαλύψεις από αυτές που έχει κάνει ο Doty. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι ο Doty έχει πάρει το «πράσινο φως», ώστε με τη μαρτυρία του να προετοιμάσει το κοινό για μελλοντικές «αποκαλύψεις» εξωγήινης παρουσίας στη Γη.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η «διευκρίνιση» που χρειάστηκε να δώσει ο Doty, μετά από αμφισβήτηση κάποιων αποσπασμάτων του βιβλίου, όπως ήταν η πρόσωπο με πρόσωπο συνάντησή του με τον EBE - 2. Ο Doty ισχυρίστηκε εκ των υστέρων ότι παρακολούθησε την υποτιθέμενη συνάντηση με τον EBE -2 από μια οθόνη βίντεο και ότι ο ίδιος δεν ήταν, τελικά, στο ίδιο δωμάτιο... Παρόλα αυτά, δεδομένης της επιτυχημένης καριέρας και των εμπειριών του, οι αποκαλύψεις του δεν μπορούν να περάσουν εντελώς απαρατήρητες. Ενισχυτικές καταθέσεις Πέρα από την κατάθεση του Doty, υπήρξαν και ορισμένα άλλα άτομα που κατέθεσαν πληροφορίες περί του Σχεδίου Serpo. Δύο πρόσωπα που μνημονεύονται συχνά είναι οι Gene Lakes (γνωστός ως Gene Loscowski) και Paul McGovern.

O Lakes δούλευε για την Yπηρεσία Aμυντικής Πληροφόρησης από το 1964 μέχρι το 1996 ως ερευνητής και, ακολούθως, ως διευθυντής επιχειρήσεων Ασφαλείας. Ο δε Paul McGovern, σύμφωνα με τον Doty, υπήρξε αρχηγός ασφαλείας για την Yπηρεσία Aμυντικής Πληροφόρησης. Αμφότεροι ισχυρίζονται πως, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους καριέρας, είχαν πρόσβαση στα έγγραφα του Σχεδίου Serpo. Κατά τον Lake: «Οι περισσότερες από τις πληροφορίες είναι απολύτως σωστές... Aπ’ ό,τι ξέρω, είχαμε 12 άνδρες, όλοι στρατιωτικοί.

Oκτώ από την Aμερικανική Πολεμική Aεροπορία, δύο από τον Στρατό και δύο από το Ναυτικό. Kαι, φυσικά, ούτε λόγος για γυναίκες. Mόνο 8 γύρισαν πίσω, δύο απεβίωσαν μερικά χρόνια μετά την έναρξη του προγράμματος, ενώ οι άλλοι δυο αποφάσισαν να παραμείνουν και ίσως ζουν ακόμα εκεί. Όσοι επέστρεψαν έχουν αποβιώσει». Ο δε McGovern κατείχε, πράγματι, τον αριθμό καταχώρησης τού ενημερωτικού εγγράφου και περιέγραφε το Σχέδιο ως εξής: «Mη εξουσιοδοτημένη διάθεση απόρρητων πληροφοριών, όπως το βλέπω εγώ. Ίσως, όμως, κάποιος μέσα από την κυβέρνησή μας να θέλει τώρα να αποκαλυφθούν όλα. Δεν στάλθηκε καμία γυναίκα. Δώδεκα άνδρες, όλοι στρατιωτικοί...».

Το γεγονός ότι και ο McGovern και ο Lakes ισχυρίζονται πως είχαν αποκτήσει τις πληροφορίες από ένα υποτιθέμενο ενημερωτικό έγγραφο, αποτελεί μια σημαντική απόδειξη για την ύπαρξη του Σχεδίου Serpo. Εξάλλου, και οι δύο συμφωνούν σε αρκετά σημεία, όπως ο αριθμός ατόμων που στάλθηκαν, καθώς και ο αριθμός εκείνων που επέστρεψαν. Oι Mc Govern και Lakes, μαζί με τον Richard Doty, είναι τα μόνα άτομα που έχουν παρουσιαστεί δημόσια για να επιβεβαιώσουν την αλήθεια για το Σχέδιο Serpo. Eπιπρόσθετα, υπάρχουν άλλες τρεις –ανεπιβεβαίωτες– μαρτυρίες: H πρώτη φέρεται να ανήκει στον σμήναρχο Jack Casey, ο οποίος επιβεβαίωσε την υπόθεση του Σχεδίου Serpo, βασισμένος σε πληροφορίες που είχε διαβάσει σε απόρρητα έγγραφα· η δεύτερη ανήκει σε έναν ανώνυμο σμήναρχο εν αποστρατεία, με 30 χρόνια υπηρεσία· η τρίτη ανήκει στον θείο του Richard Doty και σμήναρχο της πολεμικής αεροπορίας, Ed Doty, ο οποίος φέρεται να επιβεβαίωσε ποικίλες πλευρές της ιστορίας σχετικά με το Σχέδιο.

Ωστόσο, κανένα από τα παραπάνω άτομα δεν παρουσιάστηκε δημόσια για να επιβεβαιώσει τα όσα του έχουν αποδοθεί. Aντιφάσεις και ανακρίβειες Πράγματι, η δήλωση του Doty στο UFO Magazine δίνει μια ώθηση στις πληροφορίες που θέλουν το Σχέδιο Serpo να είναι μια πραγματικότητα, επιβεβαιώνοντας την κεντρική ιστορία ενός προγράμματος εξωγήινης ανταλλαγής που περιγραφόταν σε απόρρητο ενημερωτικό έγγραφο. H τεκμηριωμένη ανάμειξή του στις έρευνες ATIA κάνει μεν την κατάθεσή του σημαντική, ωστόσο η διάψευση από τον ίδιο παλαιότερων δικών του δηλώσεων προκαλεί έναν προβληματισμό ως προς την αξιοπιστία των όσων καταθέτει. Παρά την υποστήριξη της κεντρικής ιστορίας του Serpo από πρώην εμπλεκόμενους στρατιωτικούς, υπάρχουν πολλές αμφισβητούμενες λεπτομέρειες γύρω από την «αλήθεια» του υλικού του Σχεδίου. Λεπτομέρειες όπως τα υποτιθέμενα ημερολόγια πτήσης, οι επιστημονικές πληροφορίες για το Serpo, καθώς και το δυαδικό αστρικό σύστημα, που οδηγούν σε αναρίθμητες ανακρίβειες. Στην περίπτωση π.χ. των ημερολόγιων πτήσης που περιγράφουν λεπτομερώς υποτιθέμενες επικοινωνίες μεταξύ των εξωγήινων και της ανθρώπινης ομάδας, βρέθηκε πληθώρα στοιχείων που υποδηλώνουν πως τα εν λόγω ημερολόγια είναι πλαστά.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...