Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Πρωθιερέας Βσέβολοντ: ''Η Ρωσία με την υπόθεση Σνόουντεν αποτρέπει το ηλεκτρονικό φακέλωμα''


Ο Πρωθιερέας Βσέβολοντ Τσάπλιν του Πατριαρχείου Μόσχας

 γνωστός για τις αιχμηρές παρεμβάσεις του στον τύπο, χτύπησε για ακόμη φορά σχολιαζόντας την στάση της Ρωσικής Κυβέρνησης στο θέμα του αμερικανού πράκτορα της NSA Έντουαρντ Σνοούντεν.
Ο π. Βσέβολοντ σε δηλώσεις του επαινεί τις ρωσικές αρχές οι οποίες δεν ενέδωσαν στις διεθνείς πιέσεις να παραδώσουν τον Σνόουντεν, αποτρέποντας έτσι την δημιουργία μιας "παγκόσμιας ηλεκτρονικής φυλακής."
"Είναι ενθαρρυντικό ότι η Ρωσία επιδεικνύει την ανεξαρτησία της μέσα από αυτή την περιπτώση, παρά τις πιέσεις που δέχεται καθημερινά διεθνώς", δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας.



Σε άλλο σημείο ο π. Βσέβολοντ ανέφερε ότι η Ρωσία με την στάση της στην υποθέση Σνόουντεν, κέρδισε ακόμη περισσότερο τον σεβασμό ως χώρα η οποία κρατά ψηλά το ιδανικό της ελευθερίας που μας χάρισε ο Θεός.

Επίσης ο Ρώσος Πρωθιερέας υποστήριξε ότι οι αποκαλύψεις του Σνόουτεν επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός ολέθριου προβλήματος, το οποίο απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τους Ορθοδόξους Χριστιανούς - δηλαδή η προοπτική ενός παγκόσμιου ηλεκτρονικού φακελώματος.

"Πρώτα εθίζουν τους ανθρώπους σε ένα βολικό τρόπο επικοινωνίας, με τις εταιρίες, με τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και την εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών. Σε λίγο οι άνθρωποι γίνονται άρρηκτα συνδεδεμένοι με τις υπηρεσίες αυτές που έχει ως αποτέλεσμα η οικονομική και πολιτική των υπηρεσιών αυτών να αποκτούν τρομακτική δύναμη", υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο π. Βσέβολοντ.

Ακόμη ανέφερε: "Δεν μπορούν να μην μπουν στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουν την δύναμη αυτή, ώστε να ελέγχουν την προσωπικότητα των ανθρώπων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα έναν αυστηρότερο παγκόσμιο έλεγχο."

Ο π. Βσέβολοντ πρόσθεσε ότι κατά την απόψή του, η πραγματική δημοκρατία παραμένει ένα άπιαστο ιδανικό.

"Κάθε πολιτικό σύστημα καθορίζει την κυριαρχία των λίγων έναντι των πολλών. Στον 20ο αιώνα οι πιο σκληρές μορφές της πολιτικής εξουσίας χρησιμοποίησαν ωμή βία. Σήμερα χρησιμοποιούν την δύναμη της πειθούς, μέσω της συλλογής δεδομένων", σημείωσε ο Πρωθιέρας του Πατριαρχείου Μόσχας.

Κλείνοντας κάλεσε τις ρωσικές αρχές να υπερασπιστούν την πραγματική ελευθερία, από την παγκόσμια δικτατορία του ηλεκτρονικού φακελώματος.


romfea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...