Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

"Θερμή" επαφή ισραηλινού UAV με το τουρκικό Ναυτικό;

Επιτήρηση του τουρκικού στόλου, μέσα στους ίδιους τους ναυστάθμους του, από τους Ισραηλινούς αποκαλύπτει ένα περιστατικό που δείχνει την ένταση των επιχειρήσεων παρακολούθησης-αντιπαρακολούθησης και ηλεκτρονικού πολέμου που προηγήθηκαν στην Α.Μεσόγειο τις τελευταίες εβδομάδες:
Ένα UAV Heron της ισραηλινής Αεροπορίας, το οποίο είχε βυθιστεί ελάχιστα μίλια έξω από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας, έπιασε στα δίχτυα του πριν δύο εβδομάδες Τούρκος ψαράς, αλλά δεν ανακοινώθηκε τίποτα από τις τουρκικές αρχές.
Πέρα από το ότι γεγονός επιβεβαιώνει ισραηλινή παραβίαση του εναέριου χώρου της Τουρκίας δεν αποκλείεται να είχαμε και "θερμή επαφή" του UAV με τουρκικά Α/Α συστήματα ή για την ακρίβεια αυτό είναι και το πιθανότερο, αφού τα συγκεκριμένα UAV έχουν εξαιρετικά χαμηλό δείκτη ατυχημάτων.
Ο ψαράς ανέφερε το γεγονός στις αρχές, οι οποίες όμως τον «συμβούλεψαν» να μην αναφέρει πουθενά το γεγονός. Τελικά το συμβάν διέρρευσε στον τουρκικό Τύπο.
Από το UAV, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα, έλειπε η μία πτέρυγα και είναι σαφές ότι παρακολουθούσε τις κινήσεις του τουρκικού στόλου στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας. Το ύποπτο είναι ότι έγινε απόπειρα να "σφραγιστεί" το γεγονός που σημαίνει ότι η Άγκυρα δεν ήθελε να υπάρξουν ίχνη από το UAV...Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...