Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Κυβέρνηση προσωπικοτήτων με Λ. Παπαδήμο βλέπουν οι FT


 
Προβλέπουν συμμετοχή στην πολιτική του Λ. Παπαδήμου
*30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν να παραιτηθούν από τις έδρες τους παρά να ψηφίσουν τα νέα μέτρα
Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα εντός και εκτός χώρας για το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελληνική κυβέρνησης.
Σήμερα οι Financial Times, επαναφέρουν το σενάριο της κυβέρνησης προσωπικοτήτων, στο οποίο μάλιστα, προβλέπουν ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα πολιτευτεί.
Οι FΤ επιχειρούν να αναδείξουν το θέμα των εσωκομματικών προβλημάτων του επικρατούν στο ΠΑΣΟΚ και την εκδήλωσή τους με την κίνηση των 16 βουλευτών.
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο των FT, αν υπάρξουν εκροές στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου τότε ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό τοποθετώντας προσωπικότητες κοινής αποδοχής στα βασικά υπουργεία.
«Το όνομα του κ. Λουκά Παπαδήμου πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας και τέως αντιπροέδρου της ΕΚΤ, αναφέρεται για πιθανή συμμετοχή σε μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας υπό τον κ Παπανδρέου, που θα έχει την διετή εντολή να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να ορθοποδήσει εν μέσω της απειλής μαζικών αποχωρήσεων σοσιαλιστών βουλευτών και των πρωτοφανών διαδηλώσεων που κατακλύζουν τους δρόμους της Αθήνας, αλλά και να εξασφαλίσει την υποστήριξη της «κερματισμένης» κυβέρνησής του για το νέο πακέτο λιτότητας που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τους FT 30 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν να παραιτηθούν από τις έδρες τους παρά να ψηφίσουν τα νέα μέτρα.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...