Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Έρχεται και νέα πτώχευση "διά χειρός" ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις 15 Μαΐου


Ομόλογα αξίας περίπου 8,5 δισ. ευρώ ξένου δικαίου, δεν δέχονται το PSI της μνημονιακής κυβέρνησης και ζητούν να αποπληρωθούν στο 100% της αξίας του, αλλά παρά το γεγονός ότι είναι απόφαση της τρόϊκα και της συγκυβέρνησης του Μνημονίου να μην πληρωθούν, χρησιμοποιούνται κινδυνολογικά από τους οπαδούς της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας για να δειχθεί "πόσο κακό έκαναν οι εκλογές αφού τώρα δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε με τα ομόλογα που πρέπει να πληρωθούν".

Πρόκειται φυσικά περί απάτης. Οι ίδιοι είχαν αποφασίσει να μην τα πληρώσουν τα πρώτα 450 εκατ. που λήγουν στις 15 Μαΐου και το κάνουν, βασικά γιατί οι ξένοι δεν τους έδιναν άλλα λεφτά αφού αδιαφορούν αν η Ελλάδα θα πτωχεύσει μία ή εκατόν μία φορές από την στιγμή που αυτοί δίνουν τα λεφτά.
Τα ομόλογα που ζητούνται να αποπληρωθούν στο 100% της αξίας τους είναι κυρίως κερδοσκοπικά και άρα πιο επικίνδυνα και ανεξέξεγκτα: Ανήκουν σε  hedge funds, τα οποία απέκτησαν τους τίτλους σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, στο 35-40% της ονομαστικής τους αξίας και εκβιάζουν τώρα να αποπληρωθούν στο 100% της ονομαστικής τους αξίας. 
Και επειδή έχει αρχίσει να τίθεται μετ'έπιτάσεως το θέμα από τους κατ'επάγγελμα κινδυνολόγους που θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι επειδή εκδιώχθηκε η μνημονιακή συγκυβέρνηση ήρθε και το τέλος της Ελλάδας και δήθεαν "Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με τα 450 εκατ. ευρώ που πρέπει να πληρωθούν, να ξαναπούμε αυτό που έχουμε πρώτοι τονίσει ότι, ναι, έρχεται τρίτη κατά σειρά πτώχευση, μετά την επιλεκτική του Ιουλίου του 2012 και την ολική του Μαρτίου, αλλά και αυτή θα είναι 100% "δια χειρός" Ευάγγελου Βενιζέλου και μνημονιακής κυβέρνησης.
Το υπουργείο Οικονομικών με το "κούρεμα" των ομολόγων ξένου δικαίου είχε αποφασίσει από τα μέσα Απριλίου να αφήσει απλήρωτα τα 450 εκατ. ευρώ, κατόπιν εντολών του ΔΝΤ και της τρόϊκα.

Στις 15 Μαΐου, ήδη οι διεθνείς αγορές έχουν προεξοφλήσει πληρωμή ασφαλίστρων κινδύνου-CDS (!) στους "ατυχήσαντες" ιδιοκτήτες ελληνικών ομολόγων. 
 Η κυβέρνηση δια του υπουργείου Οικονομικών είχε δηλώσει ότι "το οικονομικό της πρόγραμμα δεν προβλέπει διαθέσιμα κεφάλαια για την πραγματοποίηση πληρωμών σε ιδιώτες πιστωτές που αρνούνται να λάβουν μέρος στο PSI πέρα των ποσών που αυτοί θα λάμβαναν σε διαφορετική περίπτωση" , και συνεπώς αυτά που ξέρουν οι κινδυνολόγοι που λειτουργούν υπέρ των ξένων με ερωτήσεις του στιλ "Τια θα κάνει η Ελλάδα τώρα που πρέπει να πληρώσει τα 450 εκ. ευρώ και δεν έχει κυβέρνηση" να τα αφήσουν κατά μέρος. 
Και για να φρεσκάρουμε την μνήμη τους, διαβάστε τι έγραφε το defencenet.gr στις 6/4 αλλά και στις 21/4.


defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...