Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

"ΟΧΙ σε διερευνητική εντολή" λέει τώρα ο Ε.Βενιζέλος!


Ο Eυάγγελος Βενιζέλος θα είναι ο τρίτος πολιτικός αρχηγός που θα λάβει διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οι προσπάθειες του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
 
 
Στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση. Με πρωθυπουργό τον ίδιο ή άλλη προσωπικότητα της Αριστεράς. Με μόνη προϋπόθεση για τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Αν, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας αρνηθεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να καλέσει άμεσα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του. Δηλαδή, δεν θα κάνει χρήση της δικής του εντολής, για να μη χάσει χρόνο η χώρα.

«Δεν γίνεται να παίζουμε παιχνίδι σκοπιμοτήτων για να χρεώσουμε ο ένας στον άλλο τις εκλογές, ούτε να κάνουν κάποιοι από τώρα προεκλογική εκστρατεία» λένε στην Ιπποκράτους. «Δεν είναι αυτή η εντολή του λαού ενώ παραβιάζεται και το Σύνταγμα» προσθέτουν. Το συμβούλιο έχει δύο επιλογές: ή να αποφασίσει εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση ή να σχηματίσει οικουμενική.

Με τη γνώση των οικονομικών δεδομένων, που έχει ως πρώην υπουργός Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάθεται... σε αναμμένα κάρβουνα. Πρώτα απ’ όλα για το ομόλογο που λήγει στις 15 Μαΐου. Ήδη, συνεννοήθηκε με τον Φίλιππο Σαχινίδη να ζητήσει τη γνώμη των αρχηγών. Γιατί, πρόκειται για ομόλογο από επενδυτές που αρνήθηκαν να μπουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων.
Ειδικότερα, για το φλέγον αυτό ζήτημα δείτε στα ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ του defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...