Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Σε ετοιμότητα για πιθανό θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο


Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καθώς δημιουργούνται προϋποθέσεις για την εκδήλωση θερμού επεισοδίουστο Αιγαίο
, μετά και την προκλητική τουρκική ανακοίνωση για την αδειοδότηση διεξαγωγής πετρελαϊκών ερευνών σε τρεις περιοχές εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. 

Η ρευστή πολιτική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας λόγω εκλογών ενισχύει την ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο, ιδιαίτερα το διάστημα εντός Μαΐου κατά το οποίο θα σημειωθεί ευρεία κινητοποίηση τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων λόγω της διεξαγωγής δύο προγραμματισμένων στρατιωτικών ασκήσεων. Πρόκειται για την μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση Deniz Kurdu που διεξάγεται σε δεσμευμένες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου παράλληλα με την αποβατική άσκηση Efes στον κόλπο της Σμύρνης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, η Άγκυρα θέλει να στείλει σαφές μήνυμα σε Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ πως δεν θα δεχθεί τον αποκλεισμό της από την αξιοποίηση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και όπως εκτιμούν αξιωματικοί ίσως επιχειρήσει ακόμη και θερμό επεισόδιο στο Καστελόριζο.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...