Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Στρατόπεδα "αναδιαπαιδαγώγησης" ακτιβιστών, ετοιμάζουν σύμφωνα με στρατιωτικό έγγραφο στις ΗΠΑ

Σάλος έχει προκληθεί στην Αμερική με την αποκάλυψη στρατιωτικού εγγράφου που ούτε λίγο ούτε πολύ κάνει λόγο για παρακτικές "αναδιαπαιδαγώγησης" πολιτικών ακτιβιστών (κοινώς όποιος δε συμφωνεί μαζί μας), πρακτικές που θα ζήλευε και ο Μάο που κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης έστελνε τους διανοούμενους να φυτεύουν πατάτες και ρύζι για να καταλάβουν τη χαρά της εργασίας. Τελικά όλα τα συστήματα μισούν το ένα το άλλο, χρησιμοποιώντας τις ίδιες πρακτικές, και έχοντας τον ίδιο κοινό εχθρό,την κοινή λογική. Διαβάζουμε στο άρθρο του Paul Joseph Watson (Infowars.com).

"Η διευθύντρια Δημοσίων Υποθέσεων της στρατιωτικής βάσης του Fort Leonard Wood, Tiffany Wood, έδωσε την πρώτη επίσημη απάντηση στο συγκλονιστικό ντοκουμέντο του αμερικανικού στρατού που περιγράφει την εφαρμογή στρατοπέδων αναμόρφωσης, παραδεχόμενη ότι το εγχειρίδιο «δεν προορίζεται για δημόσια κυκλοφορία» και υποστηρίζοντας ότι οι διατάξεις του εφαρμόζονται μόνο έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ένας ισχυρισμός εντελώς ψευδής όπως προκύπτει από τη γλώσσα που περιέχεται στο ίδιο το έγγραφο. Το εγχειρίδιο, με τίτλο FM 3 - 39,40 Επιχειρήσεις Εγκλεισμού και Επανεγκατάστασης (PDF), μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα army.mil (αλλά μόνο από τους στρατιωτικούς υπαλλήλους με ειδικές πιστοποιήσεις). Η Wood απάντησε λέγοντας ότι το έγγραφο δεν πρέπει να είναι διαθέσιμο στο κοινό. «Το έγγραφο δεν προορίζεται για δημόσια κυκλοφορία», δήλωσε η Γουντ, προσθέτοντας ότι «οποιεσδήποτε άλλες ερωτήσεις σχετικά με το έγγραφο για να γίνουν, θα πρέπει να κατατεθεί αίτηση FOIA». 


 Αυτό σημαίνει ότι είτε οι hackers έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε μια ασφαλή στρατιωτική ιστοσελίδα και κατέβασαν το εγχειρίδιο ή διέρρευσε από ένα στρατιωτικό υπάλληλο που ανησυχούσε για το περιεχόμενο του εγγράφου. Όπως φαίνεται, το έγγραφο είναι ένα εγχειρίδιο κατάρτισης για το προσωπικό του Αμερικάνικου Στρατού που δίνει λεπτομέρειες πώς να αντιμετωπίζονται οι κρατούμενοι σε στρατόπεδα φυλάκισης τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών. Το εγχειρίδιο περιγράφει πώς υπάλληλοι θα αναπτύξουν προγράμματα για την "κατήχηση" "πολιτικών ακτιβιστών" που θα κλείνονται σε στρατόπεδα κράτησης στην ανάπτυξη μιας "κατανόησης και εκτίμησης των αμερικανικών πολιτικών και δράσεων." 


Το έγγραφο εξηγεί, επίσης, πως «η επανεκπαίδευση των εγκλείστων στο στρατόπεδο ή η προετοιμασία για την αποδοχή μελλοντικών επιχειρήσεων», είναι ευθύνη του ‘PSYOP’ προσωπικού μέσα στο στρατόπεδο. (psyop: στρατιωτικές ενέργειες που σκοπό έχουν να επηρεάσουν τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές των ατόμων, των ομάδων). Το έγγραφο καθιστά επίσης σαφές ότι το στρατόπεδο εγκλεισμού δεν είναι μόνο ένα στρατόπεδο επανεκπαίδευσης, αλλά και ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας. Η σελίδα 277 από το εγχειρίδιο αναφέρει, "Οι κρατούμενοι αποτελούν ένα σημαντικό εργατικό δυναμικό των ειδικευμένων και των ανειδίκευτων ατόμων. Τα άτομα αυτά πρέπει να χρησιμοποιούνται στο μέγιστο δυνατό βαθμό στις εργασίες που απαιτούνται για την κατασκευή, τη διαχείριση, εκτέλεση διοικητικών λειτουργιών, και συντήρηση της εγκατάστασης εγκλεισμού. " Το εγχειρίδιο δίνει κατευθύνσεις επίσης ότι οι πολιτικοί ακτιβιστές πρέπει να περιορίζονται σε απομονωμένες περιοχές και ότι οι κρατούμενοι πρέπει να σιωπούν μέσω «περιορισμού των θορύβων τους με ένα μαλακό, καθαρό πανί που δένεται γύρω από το στόμα τους και δένεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους." 


 Στο απαντητικό της e-mail, η Γούντ ισχυρίζεται ψευδώς ότι, "το έγγραφο προορίζεται για δράσεις εκτός του εδάφους των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανάλογα με τη φύση και το μέγεθος της εκδήλωσης θα καθοριστεί το επίπεδο της συμμετοχής του αμερικάνικου στρατού. " Όπως έχουμε αποδείξει χρησιμοποιώντας μόνο τις απευθείας αναφορές και εικόνες από το εγχειρίδιο, έχει σαφώς σχεδιαστεί για να εφαρμοστεί τόσο στο εξωτερικό όσο και «εντός του εδάφους των ΗΠΑ», καθώς και έναντι "πολιτών κρατουμένων" που έχουν φυλακιστεί για «λόγους ασφαλείας, για την προστασία, είτε γιατί αυτός ή αυτή έχει διαπράξει αδίκημα κατά της δύναμης κράτησης», ως μέρος της «εσωτερικής πολιτικής υποστήριξης επιχειρήσεων» με τη συμμετοχή της FEMA και του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Το εγχειρίδιο έχει επίσης, λεπτομέρειες για το πώς οι κρατούμενοι θα προσδιορίζονται από τον "αριθμό κοινωνικής ασφάλισής, τους", άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση ότι οι κανόνες του ισχύουν για τους πολίτες των ΗΠΑ.


 Το έγγραφο καθιστά σαφές στη σελίδα 193 ότι οι κανόνες ισχύουν για την επεξεργασία Αμερικανών κρατουμένων στο αμερικανικό έδαφος όσο ο Πρόεδρος περνάει εκτελεστικό διάταγμα για την εξουδετέρωση του Posse Comitatus, ο νόμος που απαγορεύει το στρατό των ΗΠΑ από το να εμπλακεί στην επιβολή του νόμου. στο εσωτερικό. Είναι σαφές από την απάντησή της Γουντ ότι ή δεν έχει διαβάσει τα έγγραφα σωστά ή έχει πάρει εντολές στο να υποβαθμίσει τη σημασία τους δηλώνοντας ότι δεν ισχύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια αξίωση που σαφώς διαψεύδεται από τις πολυάριθμες αναφορές στο εγχειρίδιο για το πώς οι οδηγίες του μπορεί να εφαρμόζονται στα πλαίσια των «ενεργειών υποστήριξης εγχώριας πολιτικής». Εδώ το πλήρες email από την Tiffany Wood διευθύντρια Δημοσίων Υποθέσεων του Φορτ Λέοναρντ Γουντ."


defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...