Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Με στόχο την τουρκική Τ/Θ Ταξιαρχία τα ισραηλινά ΑΗ-64D στην Κύπρο!
Οκτώ επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64Α Apache Ισραήλ, όπως έχει γράψει ήδη από το πρωί το defencenet.gr,  πραγματοποιούν ασκήσεις στο αεροδρόμιο της Λάρνακα στο πλαίσιο ευρύτερης άσκησης στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει το είδος των σεναρίων στα οποία ασκούντα και ο λόγος για τον οποίο οι Ισραηλινοί έστειλαν επιθετικά ελικόπτερα στην Λάρνακα και όχι μαχητικά στο αεροδρόμιο της Πάφου: 


Όσοι έχουν διαβάσει το τεύχος Οκτωβρίου της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ γνωρίσουν ότι το βασικό σχέδιο των κατοχικών δυνάμεων είναι να διαρρήξουν με κίνηση τεθωρακισμένων δυνάμεων την αμυντική διάταξη της Εθνοφρουράς και να κινηθούν επάνω σε επιθετικούς άξονες μεταξύ Λάρνακας και Λευκωσίας.

Για τους Ισραηλινούς υπεύθυνους του σχεδιασμού της άσκησης, όλα θα κριθούν από την δυνατότητα της Εθνοφρουράς να σταματήσει στο έδαφος τις προελαύνουσες τουρκικές θωρακισμένες ταξιαρχίες.

Στον αέρα θεωρούν ότι δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα με την τουρκική αεροπορία, αλλά στο έδαφος θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει βοήθεια στην Εθνοφρουρά.


Μάλιστα προγραμματίζεται και
κοινή άσκηση με τα κυπριακά gunship Mil Mi-35, καθώς στόχος και αποστολή των ισραηλινών AH-64D είναι να απαλείψουν την απειλή από τις υπέρτερες δυνάμεις τεθωρακισμένων των κατοχικών δυνάμεων.

Τα ΑΗ-64D του Ισραήλ, κινούνταν σε σχηματισμούς ανά ζεύγη, δοκίμασαν τεχνικές για πτήσεις και προσγειώσεις στο αεροδρόμιο, όπως τα υψόμετρα, τις ταχύτητες, τις αποστάσεις σε κάθε πορεία, αλλά και τα πιθανά εμπόδια.

Επίσης, σήμερα ξεκινούν στη Λευκωσία κοινές συσκέψεις ομάδων ασφαλείας Κύπρου – Ισραήλ, όπου θα προετοιμαστεί η επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου στο νησιά.Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...