Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Η αρχαία Σαμοθράκη σε 3d animation (BINTEO)


Τρισδιάστατα Περάσματα

Η μεταμορφωτική δύναμη των Μυστηρίων σηματοδοτείται σήμερα ολοφάνερα όσο ποτέ από την παράταξη των καινοτόμων οικοδομημάτων που κάποτε πλαισίωναν τις τελετές εντός των ιερών τοπίων -- μια δωδεκάδα ασυνήθιστων μνημείων, το καθένα ξεχωριστό στην ιστορία της Ελληνικής αρχιτεκτονικής, το καθένα επιδέξια τοποθετημένο στο έδαφος για να υψώνει την εμπειρία της μύησης, το καθένα αρχαιολογικά καλοδιατηρημένο παρόλο που πια δεν υφίστανται .

Σε αρμονία με το έδαφος, δικαιολογημένα κάνουν τη Σαμοθράκη μια από τις πιο σημαντικές εκφράσεις του Ελληνιστικού ιερού χώρου στην αρχαία Μεσόγειο. Έχουμε αναπτύξει το τρισδιάστατο μοντέλο του Ναού και ως εργαλείο για έρευνα και ως οπτική επίδειξη.



Φτιάχνοντας το μοντέλο του Ναού, σκοπεύαμε να αναφερθούμε σε δύο ζητήματα, το πρώτο αρχαιολογικό και το δεύτερο βιωματικό. Αρχαιολογικά, το μοντέλο μας δίνει μια πολύ πιο σαφής κατανόηση του εδάφους και των οικοδομημάτων σε ύψωμα. Εξυπηρετεί ως χρήσιμο εργαλείο για να γίνονται πιο ξεκάθαρες κάποιες απότομες αλλαγές στο ύψωμα ανάμεσα στα οικοδομήματα, που τείνουν να παραλείπονται σε δισδιάστατο σχέδιο. Βιωματικά, θέλαμε να κατανοήσουμε με τρόπο σαφή πώς η αρχιτεκτονική αναπτύχθηκε διαμέσου του δραματικού εδάφους για να υψώσει την εμπειρία της μύησης. Τα βίντεο κινούνται με τον προσκυνητή κατευθείαν στο Ναό. Επειδή η μύηση γινόταν τη νύχτα, η είσοδος των βίντεο στο Ναό γίνεται στο σκοτάδι. Διερευνούν το μονοπάτι της μύησης μετά τις τελετές που έγιναν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Διαλέξαμε ώρα 9:30 π.μ. στις 4 Ιουνίου 200 π.Χ. Η κάμερα τοποθετείται ακριβώς στο ύψος του ματιού για να μιμηθεί την όραση του προσκυνητή.
1.Αναπαράσταση Σαμοθράκης: Από τα Προπύλαια στον Εξώστη του Θεάτρου, Νύχτα.
2.Αναπαράσταση Σαμοθράκης: Από τον Εξώστη του Θεάτρου στον Προθάλαμο του Χορού, Νύχτα.
3.Αναπαράσταση Σαμοθράκης: Από τον Προθάλαμο του Χορού στο Ιερό, Νύχτα.
4.Αναπαράσταση Σαμοθράκης: Από το Ιερό στη Νίκη.
5.Αναπαράσταση Σαμοθράκης: Από τη Νίκη στη Στοά

Μετάφραση-ἀπὸδοση στὰ ἑλληνικά ἀπὸ www.agiazoni.gr

http://erevna-enimerwsi.blogspot.com 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...