Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Επιδρομή των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας σε κρησφύγετο ισλαμιστών στο Νταγκεστάν




ImageΆνδρες των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν τρεις ισλαμιστές αυτονομιστές σε μάχη στην επαρχία Νταγκεστάν στο Βόρειο Καύκασο, ανακοίνωσαν οι αρχές χθες.
Ένα από τα θύματα ήταν ο Μεχτίμπεκ Μπασίροφ, ηγέτης μιας οργάνωσης εξτρεμιστών στην πόλη Ντερμπέντ της Κασπίας, σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και ρωσικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν την εθνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Στο Νταγκεστάν, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι, η ανεργία είναι υψηλή και η φτώχεια εκτεταμένη, συνεχίζεται η ισλαμιστική εξέγερση μια δεκαετία αφότου οι ένοπλες δυνάμεις εκδίωξαν τους αυτονομιστές από την Τσετσενία.
Στο σπίτι όπου κρύβονταν οι εξτρεμιστές βρίσκονταν δύο γυναίκες που οι αρχές πιστεύουν ότι εκπαιδεύονταν για βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας. Το κρησφύγετο κατέλαβε η αστυνομία και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) μετά από μια επιχείρηση στην πόλη Νταγκεστάνσκιγε Όγκνι, νότια της επαρχιακής πρωτεύουσας Μαχατσκάλα, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA επικαλούμενο την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Η μία από τις γυναίκες σκοτώθηκε και η άλλη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Ο υπουργός Εσωτερικών της επαρχίας Ρασίντ Νουργκαλίεφ δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ότι «η επιχείρηση απέτρεψε πιθανές σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις».



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...