Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Συρία



(Ανανεωμένο) Σε τουλάχιστον 25 ανήλθαν οι νεκροί σήμερα στη Ντεράα, στη νότια Συρία, από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες συνέχιζαν σήμερα το απόγευμα να βομβαρδίζουν την πόλη αυτή, που είναι το επίκεντρο του κινήματος αμφισβήτησης του συριακού καθεστώτος, δήλωσε ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμπντάλα Αμπαζίντ, ο οποίος βρίσκεται εκεί.

"Τουλάχιστον 25 μάρτυρες έχουν χάσει τη ζωή τους. Αυτοί σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς και το σφοδρό βομβαρδισμό από το βαρύ πυροβολικό", μετά την είσοδο πριν από την αυγή στην πόλη του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων, δήλωσε ο ίδιος τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι πτώματα "εξακολουθούν να κείτονται στους δρόμους".

Ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διευκρίνισε επίσης ότι η πόλη δέχεται σήμερα το απόγευμα "σφοδρό βομβαρδισμό από το βαρύ πυροβολικό και πολυβόλα", ενώ ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ανέβει στις στέγες των κτιρίων.

Την ίδια στιγμή,  η κυβέρνηση Ομπάμα σκέπτεται την επιβολή “στοχευμένων κυρώσεων” εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ σε απόκριση για τη βίαιη καταστολή των διαδηλωτών.

"Η ωμή βία που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση της Συρίας εναντίον του λαού της είναι απολύτως άθλια”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόμι Βίετορ. “Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν ένα εύρος πιθανών επιλογών πολιτικής, περιλαμβανομένων στοχευμένων κυρώσεων προκειμένου να αποκριθούν στην καταστολή και να καταστήσουν σαφές πως αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη".

Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε νωρίτερα ότι στα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνεται ένα πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και μια απαγόρευση στις επιχειρηματικές συναλλαγές με τις ΗΠΑ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...