Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΕΡΤ όμως λέμε …BBC!.......και η αλήθεια.



Στα πρότυπα του BBC θα γίνουν οι αλλαγές στην ΕΡΤ, όπως είπε πριν από λίγο ο Ηλίας Μόσιαλος.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Μόσιαλος η ΕΤ1 κλείνει ενώ η ΝΕΤ αναβαθμίζεται σε ενημερωτικό και ψυχαγωγικό κανάλι και η ΕΤ3 αναβαθμίζεται σε εθνικό και περιφερειακό κανάλι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ΕΤ3 «έσωσαν» οι βουλευτές και Υπουργοί της Βορείου Ελλάδος. Με άλλα λόγια, ήταν και μια επικοινωνιακή κίνηση του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν γινόταν ο Παπανδρέου να ανέβει στη ΔΕΘ με την δημόσια τηλεόραση της Β. Ελλάδος να βρίσκεται προ των πυλών του λουκέτου.
Ο κ. Μόσιαλος είπε ότι η ΝΕΤ και η ΕΤ3 θα απορροφήσουν τις ποιοτικές εκπομπές της ΕΤ1 όπως το «Ουράνιο Τόξο» και τα ντοκιμαντέρ.
Επίσης ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή που θα ανακοινώσει τις προτάσεις της μέχρι το τέλος Οκτωβρίου για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης της ΕΡΤ. Παράλληλα, καταργείται και το περιοδικό “Ραδιοτηλεόραση” αφού όπως είπε ο κ. Μόσιαλος παρουσιάζει ζημίες πάνω από 1 εκατ. ευρώ, μαζί με τη μισθοδοσία του προσωπικού.
«Στόχος μας είναι μία δημόσια αλλά όχι κυβερνητική τηλεόραση πλήρως αποκομματικοποιημένη και ανεξάρτητη που θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια» υπογράμμισε τονίζοντας ότι η ΕΡΤ θα γίνει μία δημόσια εταιρεία στα πρότυπα του BBC και της γαλλικής και σουηδικής δημόσιας τηλεόρασης.
Επίσης προανήγγειλε τη δημιουργία Γενικής Διεύθυνσης Πολυμέσων που θα περιλαμβάνει την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, web tv, καθώς και ραδιόφωνο. Στα πολυμέσα θα δοθεί μεγάλη έμφαση, με σημαντικές επενδύσεις και με συγκέντρωση μεγάλης δύναμης της ΕΡΤ (ανταποκριτές, αθλητικό τμήμα συνεργασία με ΑΠΕ και ΜΠΕ).
Τέλος, δεν έγινε κανένας λόγος για το κανάλι της Βουλής, που παραμένουν ερωτηματικά για το λόγο ύπαρξής του.

olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...