Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Έχουν λυσσάξει οι Τούρκοι με την έναρξη των κυπριακών γεωτρήσεων και "μετρούν" τις ΗΠΑ




ImageΟ Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τενέρ Γιλντίζ κάλεσε στο γραφείο του τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Άγκυρα (αν και αφέθηκε να διαρρεύσει ότι ο πρεσβευτής ζήτησε την συνάντηση) και του επισήμανε σε έντονο ύφος ότι "Η Τουρκία θεωρεί παράνομες τις έρευνες που σχεδιάζονται να γίνουν από την Noble Energy" για να εισπράξει την αόριστη απάντηση του πρεσβευτή των ΗΠΑ, Φράνσις Ριτσιαρτόνε,  ότι "Θα ενημερώσει την κυβέρνησή του".
Ο τούρκος υπουργός ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το θέμα των ερευνών της Κύπρου, και υποστήριξε ότι "Εμείς ως Τουρκία είμαστε ξεκάθαροι. Η κίνηση αυτή της «Νότιας Κύπρου» δεν είναι νόμιμη. Οι έρευνες που θα γίνουν σε περιοχές που δεν περιγράφονται στην ΑΟΖ, δεν τα θεωρούμε νόμιμα. Ακόμη και το διεθνές δίκαιο, θεωρεί πως αυτό είναι έτσι, δεν πρέπει να γίνει τέτοιο βήμα. Δεν θέλουμε να υπάρξει επιπλέον πρόβλημα, στα ήδη υπάρχοντα της περιοχής".
Ο Αμερικανός πρεσβευτής αργότερα επισκέφθηκε και τον Ερντογάν .
Αργότερα μιλώντας ο Τανέρ Γιλντίζ σε τηλεοπτική εκπομπή στο Bloomberg TV της Τουρκίας, έστειλε απειλητικό νέο μήνυμα προς την Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζοντας "μην προσπαθήσει κανείς να κάνει πειράματα με την αποφασιστικότητα της Τουρκίας"!.
Αμέσως μετά άρχισαν οι απειλές του υπουργού που δήλωσε "Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Αυτό είναι δικαίωμα μας. Αυτή η έρευνα είναι σαν να παραβιάζονται τα δικαιώματα. Γι’ αυτό κανένας να μην κάνει έλεγχο της αποφασιστικότητας της Τουρκίας. Ακούω πως κάποιοι κάνουν δηλώσεις για το θάρρος της Τουρκίας. Αυτά είναι λάθη και εκτός υπευθυνότητας. Δεν πρέπει να γίνονται πειράματα, για την αποφασιστικότητα της Τουρκίας".



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...