Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Η 6η δόση σκοντάφτει στο δημοψήφισμα λένε Γερμανία και Ολλανδία



Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι G20 θα διαμηνύσουν στον Έλληνα πρωθυπουργό πως το σχέδιο διάσωσης είναι μονόδρομος


Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για την νέα δανειακή σύμβαση «δυσχεραίνει τον σχεδιασμό του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης. Δημιουργεί πρόβλημα για το σύνολο της έκτης δόσης» υποστήριξε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Κέες Ντε Γιάγκερ, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του, χθες το βράδυ. Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε επικεφαλής Εσωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών, φέρεται να δήλωσε επίσης ότι « θα είναι πολύ δύσκολο για το ΔΝΤ, αν υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τη βιωσιμότητα (σ.σ.: του χρέους)». 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής Εσωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής Βουλής, Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, ο οποίος δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF πως "δεν μπορεί να φαντασθεί" ότι η επόμενη δόση θα καταβληθεί χωρίς διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της με βάση το πακέτο βοήθειας. 
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε ότι η χώρα του επιδιώκει μαζί με άλλες χώρες της Ευρωζώνης - περιλαμβανομένων της Γερμανίας και της Γαλλίας - να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά από το "πολύ ατυχές" δημοψήφισμα, που ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι ασκούν πίεση στην Ελλάδα για να το ακυρώσει. 
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του Bloomberg, οι ηγέτες της G20 αναμένεται να διαμηνύσουν στην Ελλάδα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη μείωση των ελλειμμάτων που προβλέπει το σχέδιο διάσωσης. 
Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Γιουν Αζούμι, δήλωσε πως «όλοι είναι σαστισμένοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...