Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Ανάλυση defencenet.gr: Πλαστή και η δεύτερη φωτό Μπιν Λάντεν


(Ανανέωση 23.39): Σύμφωνα με την ανάλυση που έκανε το τεχνικό τμήμα τoυ defencenet.gr, ούτε αυτή η φωτογραφία είναι αληθινή. Στην ειδική τεχνική επεξεργασία φαίνεται ότι το τραύμα στο πρόσωπο του Μπιν Λαντεν και πιο συγκεκριμένα στο μέτωπό του είναι πρόσθετο, ενώ και το ασπράδι του δεξιού ματιού του, είναι προϊόν μοντάζ. Εν αναμονή λοιπόν των πραγματικών φωτογραφιών.
-------------------------------------------------------------------------------------
(Aνανέωση 22.03):  Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera σε αυτή την φωτογραφία, η οποία κυκλοφόρησε στο Twitter, εμφανίζεται ο ηγέτης της Αλ Κάιντα να κείτεται στο έδαφος νεκρός με εμφανές ένα τραύμα στο κεφάλι από σφαίρα.

Δίπλα του βρίσκεται ένας αμερικανός στρατιώτης ο οποίος διακρίνεται να χαμογελάει. Το defencenet.gr, επεξεργάζεται ηλεκτρονικά την φωτογραφία για να διακριβώσει την αυθεντικότητά της.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Σε μία μυστική φυλακή της CIA στην Ανατολική Ευρώπη (μάλλον στη Ρουμανία ή στην Βουλγαρία) το Νο 3 της Αλ Κάιντα, Khalid Sheikh Mohammed, έδωσε στην CIA τα συνθηματικά ονόματα πολλών αγγελιοφόρων του Οσάμα Μπιν Λάντεν και μέσω αυτών έφτασαν στον αρχιτρομοκράτη.
Τα παρατσούκλια αυτά ήταν μία από τις πολλές πληροφορίες που έψαχνε εξονυχιστικά η CIA. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε ένας άλλος κρατούμενος, ο Abu Faraj al-Libi, ο οποίος είπε στους ανακριτές ότι είχε προαχθεί ως ο επικεφαλής του επιχειρησιακού κομματιού της Αλ Κάιντα. Και ποιος άλλος θα μπορούσε να δώσει την προαγωγή εκτός από τον ίδιο τον Οσάμα Μπιν Λάντεν;

Η πληροφορία δόθηκε μέσω αγγελιοφόρου, οπότε αν τον έβρισκαν, θα έβρισκαν και τον Μπιν Λάντεν.

Βέβαια, χρειάστηκε να περάσουν χρόνια μέχρι να βρεθεί το αληθινό όνομα του αγγελιοφόρου, ο οποίος πριν από αρκετούς μήνες είχε την απαραίτητη τηλεφωνική επικοινωνία, όχι με τον ίδιο τον Μπιν Λάντεν, αλλά ήταν αρκετή για να οδηγηθεί η CIA μετά από χρόνια ερευνών στο κρησφύγετο του πιο διαβόητου τρομοκράτη και εν τέλει να τον εκτελέσει.

Όταν ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες του Οσάμα Μπιν Λάντεν σήκωσε το τηλέφωνο πέρυσι, κανείς δε γνώριζε ότι έφερε τη CIA στα σκαλοπάτια της πόρτας του πιο διαβόητου τρομοκράτη στον κόσμο.

Εκείνο το τηλεφώνημα τερμάτισε μία αναζήτηση που κράτησε σχεδόν μία δεκαετία και η εκτέλεση του Μπιν Λάντεν ήταν το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς χρόνων για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.
Κορυφαίος αξιωματούχος των αμερικανικών υπηρεσιών που δεν κατονομάζεται δήλωσε ότι η απόφαση να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες ανήκει στον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Η μια από αυτές θα δείχνει τα τραύματα του Λάντεν στο κεφάλι, πάνω από το αριστερό μάτι.
Άλλος κορυφαίος αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα δήλωσε στο CNN ότι από το κρησφύγετο του Λάντεν, οι αμερικανικές αρχές έχουν πάει 10 σκληρούς δίσκους, πέντε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 100 συσκευές αποθήκευσης, οι οποίες περιλαμβάνουν δισκέτες και DVD.

Ήδη από τη Δεύτερα, ο Λευκός Οίκος έχει παραλάβει τρία σετ φωτογραφιών:
-Το πρώτο δείχνει τον Λάντεν αφού μεταφέρθηκε στο Αφγανιστάν. Σε αυτό είναι καθαρή η λήψη και στο πρόσωπο του. Πρόκειται για φρικιαστική εικόνα, αφού δείχνει ένα τεράστιο ανοιχτό τραύμα στο κεφάλι
-Το δεύτερο σετ είναι από το αεροπλανοφόρο Carl Vinson, πριν και αφού ο Λάντεν τυλιχτεί με το λευκό σάβανο.
-Το τρίτο σετ είναι φωτογραφίες από την επιδρομή στο κρησφύγετο και δείχνουν νεκρούς δυο αδελφούς του Λάντεν και έναν γιο του, περίπου 18 ετών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...