Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Συνδυασμένες αερομεταφερόμενες επιχειρήσεις από τον Στρατό του Καντάφι - Βρετανοί SAS στη Λιβύη


ImageΠερί τους 40 επαναστάτες σκοτώθηκαν στην Λιβύη  όταν το ειδικό Τάγμα Φρουρών "Αλ-Χουβέιλντι αλ-Χουμάιντι" εντόπισε δύο λόχους στασιαστών να κινούνται κατά μήκος της μεσογειακής ακτής ανάμεσα στις πόλεις Σαμπράτα και Σουρμάν. Την ίδια στιγμή η μονάδα της Αφρικανικής Λεγεώνας που αποτελείται από μισθοφόρους διαφόρων κρατών της Βόρειας και Κεντρικής Αφρικής εκτέλεσαν επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον εκκαθαρίζοντας οικείες 150 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης μετά από αερομεταφορά τους, κάτι που δείχνει ότι τα πιστά στον Καντάφι στρατεύματα είναι ικανά για συνδυασμένες επιχειρήσεις.
Η κυβέρνηση δήλωσε πως δύο βρετανικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 απομάκρυναν περισσότερους από 150 πολίτες από τη λιβυκή έρημο. Στα βρετανικά αεροσκάφη επέβαιναν ομάδες SAS, όπως αναφέρουν πηγές από το Λονδίνο, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν. 
Ο ΟΗΕ υπολογίζει ότι οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 1.000 το δεκαήμερο, ενώ άλλοι υπολογισμοί μιλάνε για 2.000.

Την Παρασκευή, η αντικυβερνητική διαδήλωση στην πρωτεύουσα πνίγηκε στο αίμα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως.

Η αναταραχή στη Λιβύη αφήνει ανοιχτές όλες τις πιθανότητες, ανάμεσά τους και εκείνη ενός εμφυλίου πολέμου και μιας ξένης επέμβασης, δήλωσε ο γιος του Λίβυου ηγέτη, Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι.

"Θα πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία γιατί ο λαός δεν έχει μέλλον εκτός αν συμφωνήσουν μαζί σε ένα νέο πρόγραμμα" είπε.

Υποστήριξε, πάντως, ότι οι διαδηλωτές χειραγωγούνται, αλλά παραδέχθηκε πως υπάρχει «μια εσωτερική θέληση για αλλαγή» (σ.σ.: Η πιο φοβερή περιγραφή μιας επανάστασης!).
Σε μία άλλη εξέλιξη, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι έκλεισε προσωρινά την πρεσβεία της στην πρωτεύουσα της Λιβύης και απομάκρυνε το προσωπικό της λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας.



Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...