Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ


Σήμερα η έννοια της φυλής έχει πάψει να υφίσταται σε απόλυτο βαθμό στις χώρες και αιτία είναι οι πολυφυλετικές και πολυπολιτισμικές κοινωνίες που χαρακτηρίζουν ιδίως την Ευρώπη, την Βόρειο Αμερική και την Αυστραλία. Στην πραγματικότητα ουδέποτε υπήρχε συγκεκριμένη φυλή σε κάποιον τόπο, αλλά φυλετική ανομοιομορφία και ανομοιογένεια εξαιτίας των συνεχών μετακινήσεων των πληθυσμών άλλοτε με ειρηνικό τρόπο (μετανάστευση, αποικισμός) και άλλοτε με βίαιο τρόπο (πόλεμοι, διωγμοί). Δεν μπορούμε να αναφέρουμε ως παράδειγμα ηπείρου με ομοιογενή πληθυσμό την Αφρική, γιατί εκεί υπάρχουν δεκάδες φυλές που από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα βρίσκονται σε πόλεμο μεταξύ τους (σήμερα κάνουν εμφυλίους πολέμους για να εξυπηρετούν τις βιομηχανίες όπλων της Δύσης). Άλλωστε, στην βόρειο Αφρική επικρατεί το μουσουλμανικό στοιχείο από τους Άραβες και τους Οθωμανούς κατακτητές.

Σήμερα φαντάζει αστείο κάποιος να ομιλεί περί αρίας, για παράδειγμα, γαλλικής φυλής, αφού καταρχάς δεν υπάρχει ιδιαίτερη γαλλική φυλή και αφετέρου σήμερα δυσκολεύεσαι να βρεις Γάλλους στη Γαλλία! Αλγερινοί, Μαροκινοί, Άραβες και γενικά άνθρωποι όλων των φυλών αποτελούν μέρος, για την ώρα μειοψηφία, του γαλλικού πληθυσμού. Πώς σε ένα τέτοιο λαό μπορεί να δημιουργηθεί η ιδέα περί αρίας φυλής; Και όμως, οι Γάλλοι το 2002 ανέδειξαν στις προεδρικές εκλογές ως δεύτερο κόμμα την ακροδεξιά! Το όλο ζήτημα φαντάζει κωμικό. Πάντως, η Γαλλία δικαιολογείται γιατί οι κάτοικοί της ήταν και είναι σοβινιστές (γαλλική λέξη από το όνομα του φανατικού Γάλλου πατριώτη N. Chauvin που έζησε επί εποχής Ναπολέοντα), αν και είναι απόγονοι των βαρβάρων Γαλατών οι οποίοι έφτασαν μέχρι και τη Μ.Ασία ιδρύοντας τη Γαλατία (στην περιοχή της Άγκυρας), αφού πριν είχαν επιτεθεί στην Ελλάδα και τους νίκησε ο Μακεδόνας βασιλιάς Αντίγονος Γονατάς (το 277 π.Χ. στη Λυσιμάχεια). Οι Γαλάτες, ως γνωστόν, καταταλαιπώρησαν επίσης και τους Ρωμαίους.

Πέρα από τους Γάλλους, πολύ σοβινιστές είναι οι κάτοικοι των ΗΠΑ, οι Άγγλοι, οι Ιταλοί και οι Γερμανοί (οι δύο τελευταίοι το έδειξαν με την πίστη τους στην υποτιθέμενη αρία φυλή τους, κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο). Πάντως, οι ΗΠΑ και η Αγγλία είναι πολυφυλετικά κράτη. Ομοίως και η Γερμανία που θα μπορούσε να ονομαστεί και μικρή Τουρκία! Η Γερμανία στην αρχαιότητα αποτελείτο από τις πιο βαρβαρικές φυλές. Είναι απίστευτο πως ο Χίτλερ καλλιέργησε στους Γερμανούς την ιδέα της αρίας φυλής. Οι αρχαίοι βαρβαρικοί γερμανικοί λαοί από τον 3ο αιώνα μ.Χ. άρχισαν τις επιθέσεις στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Οι λαοί αυτοί ήταν: οι Φράγκοι, οι Λομβαρδοί ή αλλιώς Λογγοβάρδοι, οι Γότθοι, οι Αλαμαννοί, οι Σουηβοί, οι Αγγλοσάξονες που τον 5ο – 6ο αιώνα μ.Χ. κατέλαβαν την Αγγλία, οι Τεύτονες και οι Κίμβροι που εισέβαλαν στη Γαλατία τον 2ο αιώνα π.Χ., και οι Βάνδαλοι που εγκαταστάθηκαν από την κεντρική Ευρώπη το 337 μ.Χ. στην Ουγγαρία, το 409 μ.Χ. στην Ισπανία και από εκεί έφτασαν στην Βόρειο Αφρική και δημιούργησαν κράτος ανάλογο της Καρχηδόνας και λεηλάτησαν την Ρώμη το 455 μ.Χ. (βανδαλισμός).

Ένας τέτοιος βαρβαρικός λαός όπως η Γερμανία κατά απίστευτο τρόπο καλλιέργησε την ιδέα πως είναι φυλετικά καθαρός και ανώτερος. Αλλά και πολλές άλλες χώρες πιστεύουν σε τέτοιες δοξασίες. Ούτε η Ιταλία είναι φυλετικά καθαρή, αφού καταλήφθηκε από τους Γότθους (βαρβαρική γερμανική φυλή) το 476 μ.Χ. (ανάρρηση στην εξουσία του Γότθου βασιλιά Θεοδώριχου) και αργότερα από άλλες γερμανικές φυλές (Φράγκοι και άλλοι), ενώ με τις συνεχείς πολεμικές επιχειρήσεις, την ενετοκρατία, τα ταξίδια (λιμάνια Ιταλίας – διακίνηση πληθυσμού και προϊόντων) και τις πολιτιστικές επαφές με άλλες χώρες, η Ιταλία εκφυλίστηκε γενετικά και άρα φυλετικά.

Στην άπω Ανατολή οι Ιάπωνες και οι Κορεάτες έχουν καλλιεργήσει την ιδέα της ανωτερότητας. Στους Ιάπωνες φάνηκε με τις επιθέσεις τους στην Κίνα το 1894 (κατάκτηση της Κορέας το 1895), την επίθεση στη Μαντζουρία το 1931 και την αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία το 1904 – 1905 (ρωσο – ιαπωνικός πόλεμος). Οι δε Κορεάτες πιστεύουν πως ο Θεός έπλασε πρώτα την φυλής τους! Η πίστη σε αρία φυλή συνήθως καλλιεργείται για να δικαιολογήσει Μεγάλες Ιδέες. Για παράδειγμα οι Αλβανοί είχαν και έχουν την Μεγάλη Ιδέα να κατακτήσουν τα Βαλκάνια. Πέτυχαν να πάρουν με συνθήκη την βόρεια Ήπειρο από την Ελλάδα και επίσης πέτυχαν να δώσουν το άλλοθι στις ΗΠΑ να βομβαρδίσουν τη Σερβία το 1998 με το πρόσχημα της παραβίασης των δικαιωμάτων των αλβανικών μειονοτήτων που σκοπίμως δημιουργήθησαν στα Βαλκάνια, αφού αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα (για παράδειγμα στα Σκόπια) που εξυπηρετεί τις ΗΠΑ που πάντα έρχονται ως εγγυήτρια δύναμη να σώσουν την κατάσταση… Μεγάλη Ιδέα για την κατάκτηση των Βαλκανίων έχουν και οι Σέρβοι, οι υποτιθέμενοι φίλοι της Ελλάδος (απλά ομόθρησκοι είναι), οι οποίοι κατά τα βυζαντινά χρόνια και στους βαλκανικούς πολέμους επιτέθηκαν στην Ελλάδα. Ομοίως, Μεγάλη Ιδέα έχουν και οι Βούλγαροι.

Οι περισσότεροι λαοί έχουν ρατσισμό ως προς τους άλλους λαούς και πιστεύουν πως είναι οι ανώτεροι. Στην πραγματικότητα τα συναισθήματα αυτά υπάρχουν σε όλους τους λαούς, απλώς δεν είχαν όλοι την ευκαιρία να το εκδηλώσουν. Το συμπέρασμα είναι πως δεν υπάρχει αρία φυλή, αφού στο παρελθόν υπήρχαν τέτοιες πληθυσμιακές ανακατατάξεις, ώστε να μην υφίσταται πουθενά η έννοια της φυλετικής καθαρότητας. Ο ρατσισμός και η ιδέα περί αρίας φυλής υπάρχει σε πολλούς λαούς, αλλά δεν δικαιολογείται γενετικά. Απλώς δείχνει σύμπλεγμα κατωτερότητας των λαών αυτών. Οι Έλληνες δεν είχαν ποτέ τον ρατσισμό που θα έπρεπε να έχουν αν ελάμβαναν υπόψιν πως ο δυτικός και σε μεγάλο του μέρος και ο ανατολικός πολιτισμός (τέχνες, γράμματα, επιστήμες) οφείλουν την ύπαρξή τους στην αρχαία Ελλάδα την οποία κακέκτυπα αντέγραψαν οι Ρωμαίοι και μετέδωσαν το πνεύμα της στην Ευρώπη η οποία στράφηκε πάλι στο αρχαιοελληνικό πνεύμα με την αναγέννηση (14ος – 16ος αιώνας) και τον διαφωτισμό (18ος αιώνας).

Στην ανατολή το αρχαιοελληνικό πνεύμα πέρασε περίπου τον 8ο αιώνα π.Χ. με την επαφή των Ελλήνων με χώρες της Ασίας (ως τις Ινδίες) και αργότερα με την ένοπλη εξερεύνηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο οποίος με τους Έλληνες ξεκίνησε από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας Πέλλα το 334 π.Χ. και κατέκτησε πολιτιστικά την Αίγυπτο και τη νοτιοδυτική Ασία. Αν μη τι άλλο, οι Έλληνες θα είχαν κάθε λόγο να έχουν την ιδέα πως είναι η αρία φυλή. Και όμως, το αρχαιοελληνικό μέτρο δεν αφήνει την επικράτηση τέτοιων σκέψεων, σε αντίθεση με άλλους λαούς. Για παράδειγμα Ρωσοεβραίοι σε site τους στο διαδίκτυο υποστηρίζουν, χωρίς κανένα επιστημονικό έρεισμα, πως οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης έχουν εβραϊκές ρίζες!!! Και όμως, οι Εβραίοι ήταν λαός σημιτικής καταγωγής (λαοί λευκής φυλής της Αραβικής Χερσονήσου) και κοιτίδα τους ήταν η Μεσοποταμία.

Από τη Μεσοποταμία οι Εβραίοι πορεύτηκαν στην Παλαιστίνη, μετά μετανάστευσαν στην Αίγυπτο από την οποία τους έδιωξαν (με την βοήθεια λαών του Νότου, προφανώς και των Ελλήνων), μαζί με τους Υξώς, οι Αιγύπτιοι και τελικά εγκαταστάθηκαν στην Παλαιστίνη, αφού πρώτα έκαναν σκληρούς αγώνες με τους Χαναναίους, καθώς και με τους Φιλισταίους οι οποίοι κατά μια θεωρία ήταν Έλληνες από την Κρήτη!!! Επί τη ευκαιρία, οι Κρήτες – κατά τον Ελληνορώσο αρχαιολόγο Βίκτωρ Ιβάνοβιτς Σαρηγιαννίδη – είχαν φθάσει ακόμα και στο Αφγανιστάν, αφού σε ανασκαφές του εκεί βρήκε επιρροές από τη μινωική Κρήτη!!! Οι Εβραίοι με την πίστη τους ότι είναι αρία φυλή απλά κάνουν και αυτοί το ίδιο λάθος που κάνουν όλοι οι λαοί που πιστεύουν σε ανωτερότητά τους. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει περιούσιος λαός του Θεού! Παρακάτω θα γίνει κατανοητό πως μόνον για βασικές φυλές μπορεί να γίνεται αναφορά, αλλά και πάλι με γενικευμένο τρόπο που δεν ανταποκρίνεται, παρά μόνον κατά προσέγγιση, στις σύγχρονες πολυφυλετικές κοινωνίες.
ΟΙ ΦΥΛΕΣ

Μιλώντας γενικά, θα μπορούσαμε να διαχωρίσουμε τις φυλές σε 6 βασικές από τις οποίες προέρχονται οι υπόλοιπες. Οι 6 βασικές φυλές είναι: η ινδοευρωπαϊκή, η σημιτική, η αφρικανική (μαύροι Αφρικής), η αυστραλιανή (μαύροι της Αυστραλίας: aboriginals), η ασιατική και η μογγολική φυλή. Η μογγολική φυλή έχει τα χαρακτηριστικά των Μογγόλων και συναντάται στην άπω Ανατολή (στη Μογγολία, στην εσωτερική Μογγολία – στην βόρειο Κίνα, στις Φιλιππίνες και γενικά στην Κίνα, στην Κορέα, στην Ιαπωνία και σε άλλα μέρη, σε τμήμα του πληθυσμού που δεν ανήκει στην αμιγώς ασιατική φυλή που στην Κίνα αποκαλείται κίτρινη), στην Αμερική, στους Λάπωνες, καθώς και στους Εσκιμώους από την Αλάσκα και τη Γροιλανδία μέχρι τη Σιβηρία. Πάντως, όπως θα δούμε παρακάτω, εξαιτίας επιμειξιών με μογγολικές φυλές, έχουν περάσει μογγολικά χαρακτηριστικά σε λαούς της κεντρικής και ανατολικής Ασίας, νησιών όπως οι Φιλιππίνες και στους ιθαγενείς της Αμερικής.

Στην Αμερική οι Μογγόλοι πέρασαν από την Ασία διαμέσου του Βερίγγειου Πορθμού και αποτέλεσαν τον πληθυσμό των Εσκιμώων της Αλάσκα, των ερυθρόδερμων, των Μεξικάνων, καθώς και των ιθαγενών του Μεξικού (Αζτέκοι, Μάγιας) και της νοτίου Αμερικής (Ίνκα). Οι πληθυσμοί αυτοί δεν είναι τυχαίο πως έχουν μογγολικά χαρακτηριστικά. Τέτοια χαρακτηριστικά υπάρχουν και στους αρχαίους πληθυσμούς της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Κορέας και άλλων λαών της ανατολικής Ασίας. Στην Κίνα, πλην του βορείου τμήματός της, επικράτησε η κίτρινη φυλή έναντι των Μογγόλων. Η αυτοκρατορία των Μογγόλων ήταν αρχικά στη σημερινή βορειοδυτική Ινδία. Η Μογγολία στη σημερινή της θέση (μεταξύ βόρειας Κίνας και Σιβηρίας) ενοποιήθηκε το 1206 από τον Τζένγκις Χαν και το 1697 έγινε τμήμα της κινεζικής αυτοκρατορίας των Μαντσού.

Η ασιατική φυλή περιλαμβάνει τους Κινέζους, τους Θιβετιανούς, τους Μαντζουριανούς, τους Ιάπωνες και τους Κορεάτες. Ασιατικές και ινδικές φυλές δημιούργησαν τις φυλές της Ινδοκίνας, της Μαλαισίας και της Ινδονησίας. Στην Αυστραλία οι αυτόχθονες αυστραλιανοί είναι συγγενική φυλή με τους αυτόχθονες κατοίκους της Πολυνησίας, της Μικρονησίας, της Μελανησίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Παπούα – Νέα Γουινέας και των Φίτζι. Στην Αυστραλία και στα άλλα νησιά της Ωκεανίας εγκαταστάθηκαν λευκοί (αρχικά Άγγλοι κατάδικοι) και Ασιάτες.

Η σημιτική φυλή απαρτίζεται από τους Σημίτες που είναι λευκή φυλή της Αραβικής Χερσονήσου και σε αυτήν ανήκουν οι Εβραίοι, οι Άραβες, οι Βέρβεροι (φυλές στην βόρειο Αφρική) και οι Τουαρέγκ (νομάδες της Σαχάρας). Σημιτικές φυλές μετανάστευσαν από την Αραβική Χερσόνησο στη νοτιοδυτική Ασία και στην βόρειο Αφρική. Στην Βόρειο Αφρική οι Άραβες επικράτησαν και αναμείχθηκαν με τον ντόπιο πληθυσμό. Με το σκλαβοπάζαρο οι Άραβες μετέφεραν τη μαύρη φυλή στη νοτιοδυτική Ασία. Οι Ινδοευρωπαίοι ή αλλιώς άριοι είχαν ως αρχική κοιτίδα την περιοχή μεταξύ της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας (αν και υπάρχει και η θεωρία πως η αρχική κοιτίδα τους ήταν στην Ασία). Οι Ινδοευρωπαίοι χωρίστηκαν μάλλον μετά την 5η χιλιετία π.Χ. σε μικρότερες ομάδες και οι φυλές που τις απαρτίζανε απλώθηκαν στην Ευρώπη και στην δυτική Ασία. Οι Έλληνες από το 2200 - 2100 π.Χ. μετακινούνταν κατά κύματα από τη σημερινή Ουγγαρία και Σερβία, και κατέληγαν στην Ελλάδα. Η μετανάστευση των αρίων συνεχίστηκε και τους επόμενους αιώνες. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους γλωσσολόγους η ινδοευρωπαϊκή ομοεθνία φαίνεται και στις γλώσσες των χωρών. Από την διάσπαση της ινδοευρωπαϊκής ομοεθνίας προέκυψαν οι πληθυσμοί που μετακινήθηκαν σε όλη την Ευρώπη και Ασία (Κέλτες, Λατίνοι, Μήδοι, Πέρσες, Ινδοί, Πρωτοέλληνες).

Συγκεκριμένα, ομάδες από την ινδοευρωπαϊκή ομοεθνία που διασπάσθηκε κατευθύνθηκαν προς το Ιράν (Πέρσες και Μήδοι, αρχικά οι Μήδοι υπέταξαν τους Πέρσες, όμως τον 6ο αιώνα π.Χ. οι Πέρσες επαναστάτησαν με αρχηγό τον Κύρο και υπέταξαν τους Μήδους), τις Ινδίες (Ινδοί) και την Ουγγαρία από όπου διασπάσθηκαν στους Κέλτες, στους Λατίνους και στους Πρωτοέλληνες που μετακινήθηκαν προς τη Γαλατία (Γαλλία), την Ιταλία και την Ελλάδα, αντίστοιχα. Φυσικά, στις παραπάνω περιοχές υπήρχαν αυτόχθονοι πληθυσμοί. Για παράδειγμα στην Ελλάδα κατοικούσαν από την 6η χιλιετία οι Αιγαίοι στο Αιγαίο και από τα τέλη της 3ης χιλιετίας π.Χ. οι Πελασγοί στην ηπειρωτική Ελλάδα και στο Αιγαίο. Στην Κρήτη υπήρχε από την 3η χιλιετία π.Χ. ο μινωικός πολιτισμός. Προελληνικός λαός, πέρα από τους Πελασγούς, τους Αιγαίους και τους Κρήτες, ήταν και οι Λέλεγες. Οι Λέλεγες κατοικούσαν στις ακτές της κυρίας Ελλάδος και της Μ.Ασίας, καθώς και στα νησιά. Η φυλή των Ινδών αναφέρεται στους σημερινούς κατοίκους της Ινδίας του Πακιστάν και του Μπαγκλαντές. Ινδοί μετανάστευσαν στην Ινδονησία, στη Μαδαγασκάρη και στη νότιο και ανατολική Αφρική.

Στην Ιταλία πριν εγκατασταθούν οι Λατίνοι κατοικούσαν οι Ετρούσκοι στην βόρειο Ιταλία (ήταν μάλλον Έλληνες εξαιτίας της ελληνικού αλφάβητού τους, της ανεπτυγμένης ναυσιπλοΐας τους και τις ομοιότητες στην τέχνη με τους Έλληνες) και οι Σαβίνοι στην κεντρική Ιταλία (και αυτοί ήταν μάλλον Έλληνες). Οι Ετρούσκοι ήταν εγκατεστημένοι στην Τοσκάνη και στο βόρειο Λάτιο (κεντρική Ιταλία). Ήταν φοβεροί πειρατές στην Τυρρηνική Θάλασσα (ήταν κυρίαρχοι, μαζί με τους Καρχηδονίους, στο τυρρηνικό πέλαγος) όπως και οι Λίγυρες Οι Λίγυρες είχαν ως επώνυμο ήρωά τους τον Λίγυ και είναι άγνωστο αν ήταν ελληνική φυλή ή όχι. Ζούσαν μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας στις τυρρηνικές ακτές και στις δυτικές Άλπεις και τον 3ο αιώνα π.Χ. χωρίστηκαν σε δύο τομείς: αυτούς που συμμάχησαν με τους Ρωμαίους και αυτούς που συμμάχησαν με τους Καρχηδονίους. Τελικά οι Λίγυρες υποτάχθηκαν στους Ρωμαίους την εποχή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Αυγούστου (Ιούλιος Καίσαρας Οκταβιανός Αύγουστος, αυτοκράτορας για το διάστημα 27 π.Χ. – 14 μ.Χ). Η Ιταλία είχε αποικηθεί πολύ πρώιμα από τους Έλληνες (πολύ πριν τον 8ο αιώνα π.Χ.), κάτι που φαίνεται και από την ελληνική μυθολογία. Στην Ελλάδα οι πρωτοελληνικές φυλές ήταν οι Δαναοί ή Αχαιοί, οι Άβαντες (πολεμική φυλή που κατοικούσε στην Ήπειρο, στην Φωκίδα, στη Σικυώνα της Κορινθίας, στο Άργος και στην Εύβοια που ονομάστηκε Αβαντίς), οι Ίωνες (κατοικούσαν στην Αττική, στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, στην δυτική Μ.Ασία και στα νησιά), οι Αιολείς, οι Βοιωτοί και οι Αρκάδες.

Ο γράφων κριτικάρει την κρατούσα άποψη και αναρωτιέται πως είναι δυνατόν οι λευκοί της Ευρώπης και της οι μελαψοί της Ανατολής (βλ. Ινδία, Πακιστάν, Μπαγκλαντές) να έχουν τις ρίζες τους σε μια κοινή ομοεθνία. Ακόμα και στη μέση Ανατολή παρατηρούνται άλλοι κάτοικοι να είναι λευκοί (προφανώς σημιτικής καταγωγής) και άλλοι μελαψοί που προφανώς προέρχονται από νομαδικούς πληθυσμούς της Αφρικής και της Αραβικής χερσονήσου (αλλά και εκεί από την Αφρική πέρασαν, αρχικά ως νομάδες και αργότερα ως μαύροι σκλάβοι). Ίσως, θα ήταν, λοιπόν, σωστότερο να μιλούσαμε για ευρωπαϊκή και όχι για ινδοευρωπαϊκή ομοεθνία. Οι Αμερικάνοι όταν λένε ότι οι λευκοί είναι Καυκάσιοι εννοούν ότι είναι Ινδοευρωπαίοι; Πάντως, δεν ήταν μελαψοί, σαν τους Αφρικανούς, οι κάτοικοι της αρχαίας Αιγύπτου και της Μεσοποταμίας/Περσίας. Προφανώς έγιναν επιμειξίες μεταξύ ατόμων της λευκής και της μαύρης φυλής. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τους γλωσσολόγους η ινδοευρωπαϊκή ομοεθνία φαίνεται και στις γλώσσες των χωρών. Όμως, τα κοινά στοιχεία στη γλώσσα των λαών της Ευρασίας (πλην της άπω Ανατολής) δεν αποδεικνύουν τίποτε, παρά μόνον τη μετάδοση του πολιτισμού.
ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ

Η αποικιοκρατία και η μετανάστευση οδήγησαν στο γενετικό και φυλετικό εκφυλισμό και τις τελευταίες περιοχές του πλανήτη που είχαν αυτόχθονες κατοίκους και είχαν μείνει αλώβητες από πολέμους και μετακινήσεις πληθυσμών. Έτσι, εξαφανίστηκε και η τελευταία κοιτίδα ``καθαρής΄΄ φυλής. Ο γενετικός και φυλετικός εκφυλισμός, πέρα από τους λαούς που αποικήθηκαν, αφορά και τους αποικιοκράτες και δεν είναι τυχαία η αύξηση στις πολυφυλετικές κοινωνίες διαφόρων φαινόμενων όπως η ομοφυλοφιλία (Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Αγγλία), η ανομία και η εγκληματικότητα, ο αλκοολισμός και γενικά η στροφή σε ψυχοτρόπες ουσίες κτλ. Από την άλλη, είναι γνωστό το απάνθρωπο καθεστώς στο οποίο ζούσαν οι καταπιεσμένοι από τους αποικιοκράτες λαοί, καθώς και τα απίστευτα εγκλήματα των αποικιοκρατών που έγιναν σε όλες τις αποικίες. Η βασίλισσα των αποικιοκρατών (και στα εγκλήματα βασίλισσα) ήταν η πάλαι ποτέ (ας το ελπίσουμε) Μεγάλη Βρετανία.

Αρχίζοντας με την αποικιοκρατία, στην Ινδονησία έφτασαν Ολλανδοί άποικοι και η περιοχή αποτέλεσε τις Ολλανδικές Ανατολικές Ινδίες. Η Ινδία πέρασε στα χέρια των Άγγλων που ανταγωνίζονταν με τους Γάλλους για τις περιοχές. Οι Άγγλοι είχαν υπό τη σημαία τους επίσης τη Σρι Λάνκα (Κεϋλάνη), τη Μιανμάρ (Βιρμανία), τη Μαλαισία, την Αυστραλία, την Τασμανία, την Παπούα, το βόρειο Βόρνεο, τη Νέα Ζηλανδία και άλλες περιοχές. Η Γαλλία κατέλαβε τις περιοχές της Ινδοκίνας (σημερινό Βιετνάμ, Λάος και Καμπότζη). Οι Φιλιππίνες ήταν Ισπανικές ως το 1898 οπότε και πέρασαν στις ΗΠΑ (φυσικά υπήρχε ένοπλη αντίσταση των ντόπιων). Στην κεντρική Αμερική υπήρχε η αυτοκρατορία των Μάγιας (4ος – 17ος αιώνας μΧ. στο Γιουκατάν του Μεξικό) και των Αζτέκων (Μεξικό, 12 – 16ος αιώνας μ.Χ.) και στη νότιο Αμερική των Ίνκα (13ος – 16ος αιώνας μ.Χ., στις βολιβιανές και περουβιανές Άνδεις), έως ότου έλθουν οι Ισπανοί κατακτητές (το 1519 ο Ισπανός τυχοδιώκτης Ερνάν Κορτές κατέστρεψε την δυναστεία των Αζτέκων και κατέλαβε το Μεξικό και το 1531 ο Ισπανός εξερευνητής Φρανσίσκο Πισάρο κατέκτησε το Περού των Ίνκα).

Στις καινούργιες φυτείες της Αμερικής μεταφέρθηκαν δούλοι από την Αφρική. Η μεταφορά μαύρων σκλάβων γενικεύτηκε σε όλη την Αμερική και σήμερα οι μελαψοί κάτοικοι της νοτίου Αμερικής (ιδίως Βραζιλία, Κούβα, Τζαμάικα, Αϊτή και άλλα νησιά της Καραϊβικής) είναι μιγάδες απόγονοι των μαύρων σκλάβων που μετέφεραν οι Ευρωπαίοι στην Αμερική. Οι Ισπανοί επεκτάθηκαν, πέρα από την νότιο Αμερική, στην κεντρική και στην βόρειο Αμερική (πλην των ΗΠΑ που επεκτείνονταν αρχικά στην βορειοανατολική πλευρά της βορείου Αμερικής). Πέρα από τους Ισπανούς, οι Ολλανδοί και οι Πορτογάλοι έφθασαν στην Βραζιλία η οποία έγινε τελικά Πορτογαλική αποικία. Η Αλάσκα έγινε ρωσική και ο Καναδάς αποικίσθηκα μαζικά από τους Ευρωπαίους και έγινε το μήλον της έριδος ανάμεσα στους Άγγλους και στους Γάλλους με τελική νίκη των Άγγλων (αν και μετά Ο Καναδάς αποκόπηκε από την αγγλική κοινοπολιτεία). Μαζικός αποικισμός υπήρξε ιδιαίτερα στις ΗΠΑ (Άγγλοι, Γάλλοι, Ιρλανδοί, Ολλανδοί και άλλοι άποικοι και έποικοι) που τελικά αποτέλεσαν τη γη της επαγγελίας για όλες τις φυλές του κόσμου (σήμερα, δυστυχώς, οι ΗΠΑ κατέληξαν να είναι ένα κράτος όπου κυριαρχεί η βία, οι τεράστιες οικονομικές ανισότητες και το κεφάλαιο). Οι Ολλανδοί είχαν ως αποικίες τις Ολλανδικές Αντίλλες και το Νέο Άμστερνταμ (Νέα Υόρκη) που αντήλλαξαν το 1667 με τους Βρετανούς παίρνοντας το Σουρινάμ (Ολλανδική Γουιάνα).

Η βόρειος Αφρική αρχικά ήταν στα χέρια των Οθωμανών. Η Αγκόλα και το παραλιακό τμήμα της ανατολικής Αφρικής ήταν στα χέρια των Πορτογάλων (Πορτογαλική Ανατολική Αφρική) οι οποίοι είχαν και τα νησιά Μαδέρα και Αζόρες. Η Αγγλία αποίκησε το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας και αργότερα σχεδόν όλη τη Νότιο Αφρική. Η Γαλλία κατέκτησε την βορειοδυτική Αφρική, τη Μαδαγασκάρη και τις Σεϋχέλλες που μετά πέρασαν στους Άγγλους. Ο Μαυρίκιος από τους Ολλανδούς πέρασε στους Γάλλους και μετά στους Άγγλους. Οι Ισπανοί είχαν τα Κανάρια Νησιά (τα έχουν ακόμα) και τη Σαχάρα. Το Βέλγιο κατέκτησε το Κοκγκό (σημερινό Ζαΐρ). Οι Γερμανοί είχαν τη νοτιοδυτική και ανατολική Αφρική (σημερινή Ναμίμπια και Τανγκανίκα – η σημερινή Τανζανία η οποία έγινε μετά βρετανική). Η Αγγλία είχε επίσης το Σουδάν, την Αίγυπτο, μέρος της βόρειας Σομαλίας, την Ουγκάντα και την Κένυα. Η Ιταλία είχε την υπόλοιπη Σομαλία και τη Λιβύη. Η Αγγλία είχε επίσης την Υεμένη, την Κύπρο και άλλα μέρη.

Στο βόρειο ημισφαίριο η Δανία είχε την Γροιλανδία (την έχει ακόμα), την Ισλανδία (αρχικά ήταν Νορβηγική κτήση) και τα νησιά Φερόες. Η Γαλλία έχει ακόμα στο νότιο ειρηνικό το σύμπλεγμα της Γαλλικής Πολυνησίας, την Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα στην Καραϊβική, την Γαλλική Γουιάνα ανάμεσα στην Βραζιλία και στο Σουρινάμ, το Μαγιότ (νησί στην ανατολική ακτή της Αφρικής), την Νέα Καληδονία (νησί στην βορειοανατολική ακτή της Αυστραλίας), το νησί Ρεϋνιόν στον Ινδικό Ωκεανό, τα νησιά Σαιν Πιέρ και Μικελόν στον Καναδά και τα νησιά Βαλίς και Φουτούνα στο Νότιο Ειρηνικό. Οι Ολλανδοί έχουν τις Ολλανδικές Αντίλλες στην Καραϊβική. Πλήθος νησιών κατέχουν ακόμα οι Άγγλοι. Επίσης και άλλα κράτη όπως οι ΗΠΑ έχουν υπερπόντιες κτήσεις.

Η αποικιοκρατία οδήγησε σε μεταναστεύσεις πληθυσμών και τελικά εξαφανίσθηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου οι αυτόχθονες φυλές που υπήρχαν ανά τον κόσμο πριν τον αποικισμό των κρατών και τις μετακινήσεις των πληθυσμών. Οι (κατ’ επίφασιν) αυτόχθονες φυλές (το αν είναι αυτόχθονες είναι αμφίβολο, αφού πάντα υπήρχαν μετακινήσεις πληθυσμών) αφομοιώθηκαν από τις ορδές των αποίκων και εποίκων και έτσι σήμερα οι περισσότερες χώρες είναι πολυφυλετικές. Προκαλεί γέλιο το παράδειγμα της νοτίου Αμερικής στην οποία οι πρώτοι κάτοικοι ήταν οι Ίνκα (στο Μεξικό ήταν οι Αζτέκοι και οι Μάγιας) και οι ερυθρόδερμοι. Η ισπανική αποικιοκρατία, ο αποικισμός από Ευρωπαίους και η μεταφορά μαύρων Αφρικανών σκλάβων αλλοτρίωσαν το νοτιοαμερικάνικο πολιτισμό και μετέτρεψε τη νότιο Αμερική σε λατινική Αμερική (ισπανόφωνα κράτη, καθολική εκκλησία – πλην των βουντού που έφεραν οι Αφρικανοί σκλάβοι, καθώς και φασισμός του κράτους – σαν τον φασισμό της Ισπανίας – που είναι χαρακτηριστικός σε όλα τα κράτη της κεντρικής και νοτίου Αμερικής).

Στις ΗΠΑ και στον Καναδά δημιουργήθηκαν πολυφυλετικές και πολυπολιτισμικές κοινωνίες σε τέτοιο σημείο που είναι γελοίο σήμερα να αποκαλείται κάποιος ντόπιος Αμερικανός, εκτός αν είναι ερυθρόδερμος!!! Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις ανθρώπων, αποτέλεσμα επιμειξιών με λευκούς, με ελαφρά μελαψό δέρμα (κάποιος πρόγονός τους ήταν Αφρικανός σκλάβος που έφεραν οι Ευρωπαίοι στην Αμερική) και ατόμων με ασιατικά χαρακτηριστικά (έχουν προγόνους Ασιάτες). Μάλιστα, υπάρχουν ψηλά άτομα που μοιάζουν λευκοί, αλλά με κινεζικά χαρακτηριστικά (σχιστά μάτια, ελαφρά κιτρινωπό χρώμα)! Το άτομο που γεννήθηκε από έναν γονέα ιθαγενή και έναν Ευρωπαίο ονομάζεται κρεολός (θηλυκό: κρεολή), δηλαδή είναι μιγάς. Η λέξη κρεολός και κρεολή αναφέρονται επίσης στους λευκούς που γεννήθηκαν στις παλιές αποικίες της Πολυνησίας και της Αμερικής. Πολυφυλετικές κοινωνίες υπάρχουν, επίσης, στην Ευρώπη και στην Αυστραλία στην οποία οι μαύροι αυτόχθονες, οι aboriginals, εκτοπίστηκαν και περιθωριοποιήθηκαν πλήρως από Ευρωπαίους, Ασιάτες και άλλες φυλές από όλον τον κόσμο. Στο Μεξικό πολλοί κάτοικοι είναι απόγονοι Ισπανών και άλλων λευκών αποικιοκρατών. Παρά ταύτα, όπως και στη νότιο Αμερική, οι περισσότεροι κάτοικοι είναι απόγονοι των Μάγιας και των Αζτέκων και έχουν μογγολικά χαρακτηριστικά. Ομοίως και στη νότιο Αμερική οι κάτοικοι είναι απόγονοι των Ίνκα και έχουν μογγολικά χαρακτηριστικά που όπως προαναφέρθηκε οφείλονται στο γεγονός ότι οι φυλές αυτές κατάγονται από φυλές Μογγόλων που πέρασαν από την Ασία στην Αμερική.

Σε ό,τι αφορά τις νομαδικές φυλές των αθίγγανων στην Ευρώπη, αυτές προέρχονται από φυλές από την Ασία που ήλθαν στην Ευρώπη. Οι φυλές αυτές είναι: οι Οθωμανοί (τον 14ο αιώνα μ.Χ. επεκτάθηκαν στην Ευρώπη), οι Σαρακηνοί (μωαμεθανοί, ιδίως Άραβες) και οι Μογγόλοι [στην Ευρώπη επιτέθηκαν: οι Ούννοι τον 4ο – 5ο αιώνα μ.Χ. – γνωστή η επίθεση των Ούννων με βασιλιά τον βάρβαρο Αττίλα (407 – 453), οι Τάταροι (τουρκικές – μογγολικές νομάδες) τον 12ο αιώνα μ.Χ. και αργότερα οι Μογγόλοι με τον βάρβαρο Ασιάτη αυτοκράτορα Τζένγκις Χαν (1206 - 1227)]. Δεν είναι τυχαίο πως περισσότεροι αθίγγανοι υπάρχουν στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, σε περιοχές που κατέλαβαν οι Τούρκοι. Άλλωστε, η οθωμανική αυτοκρατορία επεκτεινόταν στα Βαλκάνια, στην κεντρική Ευρώπη (η οθωμανική αυτοκρατορία επεκτεινόταν μέχρι την Πολωνία που αρχικά καταλάμβανε μεγάλο τμήμα της κεντρικής Ευρώπης, και αργότερα η οθωμανική αυτοκρατορία επεκτεινόταν μέχρι την Αυστροουγγαρία), στην βόρειο Αφρική (πλην της Αλγερίας και του Μαρόκο που τον 19ο αιώνα έγιναν γαλλικές κτήσεις, ενώ μέρος του Μαρόκο στο Γιβραλτάρ ήταν υπό ισπανική κατοχή), στη Μ.Ασία και στα παράλια της Αραβικής Χερσονήσου (πλην του Ομάν και της Υεμένης).

Στην Αμερική οι μαύροι είναι απόγονοι των μαύρων σκλάβων που έφεραν στις φυτείες (ζάχαρης, βαμβακιού, ρυζιού και άλλες) οι Ευρωπαίοι δυνάστες. Αλλά οι μαύροι αυτοί είναι διαφορετικοί από τους Αφρικανούς μαύρους, γιατί ουσιαστικά είναι μιγάδες και προέρχονται από επιμειξίες με λευκούς. Οι επιμειξίες αυτές ήταν εντονότερες στην βόρειο Αμερική στην οποία οι μαύροι είναι διαφορετικοί από τη νότια και αποκαλούνται Αφροαμερικανοί. Γενικά, οι μελαψοί στην Αμερική είναι απόγονοι σκλάβων. Επίσης, πολλοί από αυτούς είναι αποτέλεσμα πιο πρόσφατων επιμειξιών με λευκούς. Οι Αφρικανοί, ως φυλή, έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι μαύροι είναι καλοί αθλητές (ιδίως στον δρόμο και στην καλαθοσφαίριση). Η απάντηση ερμηνεύεται στην διαφορετική κατάφυση του αχιλλείου τένοντα που αλλάζει τον μοχλοβραχίονα δύναμης του γαστροκνημίου μυ. Οι μαύροι έχουν και άλλα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, ως αποτέλεσμα φυσικής επιλογής, οι Αφρικανοί φέρουν σε υψηλή συχνότητα το γονίδιο (οι περισσότεροι έχουν το στίγμα: είναι ετεροζυγώτες, δεν νοσούν) της δρεπανοκυτταρικής αναιμίας που τους προστατεύει από την πιο θανατηφόρα μορφή ελονοσίας και η συχνότητα του γονιδίου αυτού είναι υψηλότερη (ως και 40% σε κάποια μέρη) σε περιοχές που η ελονοσία αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου!!!

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΛΗΣ

Η θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου είναι απλώς μια θεωρία. Σχετικά με την αφροκεντρική προέλευση του ανθρώπου, είναι και αυτό μια θεωρία, γιατί αφενός οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στο αν ο άνθρωπος προέρχεται αποκλειστικά από τον αφρικάνικο πρόγονό του ή αν έγινε διαχωρισμός από ένα πρωτεύον στον ευρωπαϊκό, στον ασιατικό, στον αφρικάνικο και στον αυστραλιανό προγονό του. Αφετέρου, στην επαρχία Χεμπέι της Βόρειας Κίνας (100 χιλιόμετρα από το Πεκίνο) αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πάνω από 800 λίθινα εργαλεία και οστά ζώων ηλικίας 2 εκατομμυρίων ετών. Επίσης, το 2002 βρέθηκε στην Γεωργία – στην θέση Ντμανίσι, 80 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τιφλίδα – κρανίο και σκελετικά κατάλοιπα 6 ατόμων που ανήκαν σε πρωτεύον πρόγονό μας με μικρό εγκέφαλο. Το κρανίο ήταν ηλικίας 1,75 εκατομμυρίων ετών και είχε χαρακτηριστικά του Homo Habilis (βραχύσωμος με μακρούς βραχίονες) και όχι του Homo Erectus που υποτίθεται πως ήταν ο πρώτος μετανάστης από την Αφρική. Στην περιοχή δεν βρέθηκαν εργαλεία όπως πέλεκυς για τον τεμαχισμό κρέατος, αλλά βρέθηκαν λίθινα εργαλεία που ήταν πρωτόγονοι κοπείς και ξέστρα, μάλλον για τον τεμαχισμό του κρέατος από πτώματα ζώων.

Άρα και η θεωρία περί αφροκεντρικής προέλευσης του ανθρωπίνου είδους αρχίζει να κλονίζεται από τα ευρήματα στην Κίνα και στη Γεωργία. Επίσης, ακόμα και ο άνθρωπος του Νεάντερταλ θεωρείται αποκομμένο πρωτεύον από την ανθρώπινη ρίζα! Το 2002 βρέθηκε στην Αφρική κρανίο ανθρωποειδούς που περπατούσε στα δύο πόδια, ηλικίας 7 εκατομμυρίων ετών με χαρακτηριστικά πιθήκου και 10 – 15 ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Αυτή η ανακάλυψη μπορεί, όμως, απλά να σημαίνει ότι η αφρικανική φυλή είναι παλαιότερη!

Ας εξετάσουμε, όμως, τα πράγματα με πιο επιστημονικό τρόπο. Το 1991 βρέθηκε στους πάγους των Άλπεων μια μούμια και δίπλα της βρέθηκε μια αιχμή δόρατος, ένα κομμάτι σκοινί, ένα τσεκούρι και άλλα αντικείμενα. Η μούμια ήταν ηλικίας 5300 ετών και ονομάστηκε ``άνθρωπος των πάγων΄΄. Ανάλυση του μιτοχονδριακού DNA της μούμιας έδειξε διαφορές με τους συγχρόνους ανθρώπους. Συγκεκριμένα, στον δακτύλιο D του δακτυλιοειδούς DNA του μιτοχονδρίου βρέθηκε η αλληλουχία των βάσεων AAGC, αντί της αναμενόμενης αλληλουχίας ATGC. Υπήρχαν και άλλες διαφορές. Είχε την διάταξη CCCC που διέφερε από τις άλλες. Επίσης, αντί για την αλληλουχία βάσεων GAGT, είχε την αλληλουχία TAGC. Σε έρευνα Άγγλων επιστημόνων το 1992 βρέθηκε (από δείγμα) η αλληλουχία αυτή σε 13 ανθρώπους, ανάμεσά τους και μια Αγγλίδα (σε γυναίκα, γιατί το μιτοχονδριακό DNA του πατέρα δεν κληρονομείται, αφού μετά την γονιμοποίηση εξαφανίζεται και έτσι περνά στους απόγόνους το μιτοχονδριακό DNA της μητέρας) που μάλλον είναι απόγονοι του ανθρώπου των πάγων, αφού είχαν πανομοιότυπη διάταξη στην αλληλουχία των βάσεων του μιτοχονδριακού τους DNA με την αντίστοιχη του ανθρώπου των πάγων.

Σε άλλη έρευνα DNA το 2001 φάνηκε γενετική ομοιότητα των Ελλήνων με τους Αυστριακούς! Όλα αυτά δεν είναι τυχαία και σχετίζονται με την ινδοευρωπαϊκή ομοεθνία που, όπως προαναφέρθηκε, μετανάστευσε στα μέσα της 3ης χιλιετίας π.Χ. από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη και αποτέλεσε τους πληθυσμούς της Ευρώπης και της δυτικής και νότιας Ασίας (ως και τις Ινδίες) που επικράτησαν έναντι των φυλών που προϋπήρχαν από την παλαιολιθική εποχή και οι οποίες είναι άγνωστο αν τελικά προέρχονται από τον πρόγονό μας στην Αφρική. Πάντως, η μετανάστευση των ινδοευρωπαίων ή αρίων από τον βορά πέρασε και στη λέξη Έλληνες που σημαίνει (κατά μια εκδοχή): αυτοί που ήλθαν από τον βορά!

Πολύ σημαντικές είναι οι έρευνες που έγιναν στην Ιαπωνία. Μια από τις αρχαιότερες φυλές είναι η φυλή Αϊνού, ιθαγενείς της βόρειας Ιαπωνίας στο νησί Χοκάιντο (στα βόρεια), για τους οποίους γίνεται ιστορική αναφορά τον 8ο αιώνα π.Χ. Στην αρχαία Ιαπωνία υπήρχε, επίσης, η φυλή Κουμάρσον στο νότο και η φυλή Εμίσι στην βορειανατολική Ιαπωνία που έχει στενή συγγένεια με τους Αϊνού, αφού τον 17ο – 19ο αιώνα μ.Χ. μετανάστευσε στο Χοκάιντο που συναντάμε τους Αϊνού. Πρωτόγονη ιαπωνική φυλή είναι η φυλή Τζομόν η οποία εγκαταστάθηκε στα νησιά της Ιαπωνίας 12000 έτη πριν. Ο Ιάπωνας καθηγητής Ατόσι Χοράι του πανεπιστημίου Γκαναγκάδα του Τόκιο ανέλυσε το μιτοχονδριακό DNA από 5 μούμιες της αρχαίας φυλής Τζομόν (οι μούμιες βρέθηκαν σε 3 διαφορετικές περιοχές της Ιαπωνίας) και το συνέκρινε με το μιτοχονδριακό DNA συγχρόνων Αϊνού (χρησιμοποίησε δείγματα αίματος του 1960) και διαπίστωσε ομοιότητα του μιτοχονδριακού DNA μιας μούμιας Τζομόν ηλικίας 5000 ετών και των Αϊνού. Άρα, υπάρχει συγγένεια μεταξύ των φυλών Τζομόν και Αϊνού που θεωρούνται απόγονοι των Τζομόν.

Στην Ιαπωνία υπήρχε 10000 έτη πριν ο πολιτισμός Γιαγιόι και οι φυλές του ήλθαν σε επιμειξίες με τους Τζομόν, ενώ αλλού τους έδιωξαν. Συγκρίθηκε το μιτοχονδριακό DNA των Αϊνού (όπως προαναφέρθηκε θεωρούνται απόγονοι των Τζομόν) και κατοίκων της Οκινάβα (νησί της Ιαπωνίας) και διαπιστώθηκε διαφορά σε μια βάση (οι πρώτοι είχαν Α αντί Τ). Ο Ιάπωνας καθηγητής Χοράι έκανε γενετικές έρευνες και διαπίστωσε κάτι απίστευτο: μόνον το 4.8% των Ιαπώνων είχαν των ιαπωνικό τύπο, δηλαδή ήταν απόγονοι των αρχαίων Ιαπώνων. Αναλυτικά βρήκε στους Ιάπωνες πως το 4.8% ήταν ιαπωνικός τύπος, 8.1% τύπος της φυλής Αϊνού, 16.1% τύπος φυλής της Οκινάβα, 21% άλλοι τύποι, 24.2% κορεάτικος τύπος και 25.8% κινέζικος τύπος. Δηλαδή, υπάρχει απίστευτη ανομοιογένεια στον ιαπωνικό πληθυσμό. Μόνον το 4.8% των Ιαπώνων είναι ``καθαροί΄΄ Ιάπωνες, ενώ οι άλλοι προέρχονται από Κινέζους, Κορεάτες και άλλες φυλές!!! Συνεπώς, η φυλή Τζομόν και Γιαγιόι αποδείχτηκαν ότι ήταν προϊόντα επιμειξιών.

Το απίστευτο είναι πως οι Ιάπωνες είχαν την ιδέα περί αρίας φυλής και προσπάθησαν κατά των 2ο παγκόσμιο πόλεμο να κατακτήσουν τον κόσμο, μαζί με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς (σημειώνεται πως οι Γερμανοί προέρχονται από τις πιο βαρβαρικές φυλές και πως στη Γερμανία και στην Ιταλία υπάρχει τρομερή φυλετική ανομοιογένεια, ιδίως στην Ιταλία που οι κατακτήσεις της επέφεραν τον γενετικό εκφυλισμό των Ιταλών και των λαών που αυτοί κατέκτησαν). Αντίστοιχη έρευνα στην Κίνα έδειξε πως το 60.6% των Κινέζων ανήκαν φυλετικά στον κινεζικό τύπο. Επίσης, έρευνα στην Κορέα έδειξε πως μόλις το 40.6% των Κορεατών ανήκαν φυλετικά στον κορεάτικο τύπο. Που να γίνουν σοβαρότερες έρευνες σε άλλες χώρες!!! Εγώ προτείνω τις χώρες: Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Καναδάς, Βέλγιο, Ολλανδία, Τουρκία, Σκανδιναβικές χώρες, Αυστραλία και Ιρλανδία.

Από την Ιαπωνία θα επισκεφτούμε τις Άνδεις! Δεκάδες χιλιάδες έτη πριν, εγκαταστάθηκαν οι Μογγόλοι στη Ασία. Από τη Σιβηρία, 12000 έτη πριν, φυλές Μογγόλων πέρασαν στην Αμερική δια μέσω του Βερίγγειου Πορθμού ο οποίος τότε ήταν ξηρά. Στην Αμερική οι Μογγόλοι αποτέλεσαν τους πληθυσμούς των Μάγιας (4ος – 17ος αιώνας μ.Χ.) και των Αζτέκων (12ος – 16ος αιώνας μ.Χ.) στο Μεξικό, των Ίνκα (13ος – 16ος αιώνας μ.Χ.) στη νότιο Αμερική (περουβιανές και βολιβιανές Άνδεις), καθώς και των ιθαγενών της Αμερικής όπως οι ερυθρόδερμοι (σημειώνεται πως ιθαγενείς υπήρχαν σε όλη την Αμερική – όπως φανερώνουν και οι πρώτοι Ευρωπαίοι εξερευνητές). Πάντως, είναι άξιον απορίας το γεγονός ότι οι Μογγόλοι εγκαταστάθηκαν 12000 έτη πριν στην Αμερική και το γεγονός ότι ο αρχαιότερος πολιτισμός στην Αμερική, των Μάγιας, εμφανίζεται τον 4ο αιώνα μ.Χ. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Αμερική είχαν φθάσει και οι αρχαίοι Έλληνες θαλασσοπόροι, γεγονός που αποδεικνύεται από αρχαιοελληνικά νομίσματα (κυρίως ελληνιστικών χρόνων και από περιοχές που ήταν ελληνικές αποικίες ή ανήκαν στα ελληνιστικά βασίλεια), από τάφο με κτερίσματα και άλλα αρχαιοελληνικά ευρήματα που βρέθηκαν στις ΗΠΑ (αρχαία νομίσματα είχε βρει και ο Κολόμβος) και επιμελώς τα αποκρύπτουν, για ευνόητους λόγους. Οι Έλληνες ίσως μετέδωσαν τον πολιτισμό τους στους Μάγια (βλ. πυραμίδες, μαθηματικά, ηλιακό ημερολόγιο 365 ημερών, αστρονομία).

Στις Άνδεις διεξήχθη έρευνα από Ιάπωνες επιστήμονες. Η έρευνα έγινε στην περιοχή Μάτσου Πίτσου που χτίστηκε σε κορυφή των Άνδεων από τους Ίνκα. Οι επιστήμονες έλαβαν δείγμα μιτοχονδριακού DNA από μούμιες ηλικίας 6000 ετών που βρέθηκαν στις Άνδεις. Σημειώνεται πως στις μούμιες αυτές είναι ακόμα εμφανή τα μογγολικά χαρακτηριστικά. Οι επιστήμονες πήραν και DNA από συγχρόνους κατοίκους των Άνδεων (φυσικά ιθαγενείς). Ο Ιάπωνας καθηγητής Χοράι βρήκε σε μία μούμια των Άνδεων και σε έναν σύγχρονο κάτοικο, τον Ραούλ από την φυλή Κετσουάν, πανομοιότυπη διάταξη στο μιτοχονδριακό DNA. Μάλιστα, από τις 564 βάσεις της αλληλουχίας του μιτοχονδριακού DNA του Ραούλ βρέθηκε διαφορά μόνον σε δύο βάσεις, σε σχέση με το μιτοχονδριακό DNA της φυλής των Αϊνού της Ιαπωνίας. Συνεπώς, οι Μογγόλοι των Άνδεων είχαν συγγένεια με τους Αϊνού της Ιαπωνίας και άρα και με τους Τζομόν που θεωρείται πως έχουν φυλετική συγγένεια με τους Αϊνού. Και οι 3 ήταν μογγολικές φυλές. Δεν είναι τυχαίο πως οι ιθαγενείς κάτοικοι των Άνδεων έχουν μογγολικά χαρακτηριστικά – όπως και οι Αϊνού (για παράδειγμα έχουν δέρμα ελαφρά μελαψό και κίτρινο). Τελείως μογγολοειδή χαρακτηριστικά έχουν οι Μεξικάνοι (σημειώνεται πως στο Μεξικό υπήρχε ο πολιτισμός των Μάγιας και των Αζτέκων). Έντονα μογγολοειδή χαρακτηριστικά έχουν και οι κάτοικοι των Φιλιππίνων, της Μογγολίας, της Ινδοκίνας και της χερσονήσου της Μαλαισίας. Στην Αμερική μογγολοειδή χαρακτηριστικά έχουν όλοι οι ιθαγενείς – αυτόχθονες: από τους ιθαγενείς του Αμαζονίου, μέχρι τους κατοίκους των Άνδεων, τους ινδιάνους και τους Μεξικάνους. Πάντως με τις επιμειξίες με άλλες φυλές (κυρίως με την ευρωπαϊκή) έχουν εκφυλιστεί φυλετικά οι ιθαγενείς σε πολλές περιοχές της Αμερικής, πλην ίσως κάποιων απομονωμένων περιοχών, για παράδειγμα στις Άνδεις, που ίσως έχουν παραμείνει φυλετικά καθαρές, αν και τελικά σήμερα η μόνη ``καθαρή΄΄ φυλή με τις λιγότερες επιμειξίες είναι μάλλον οι Αβοριγίνες (aboriginals) ιθαγενείς της Αυστραλίας.

Πριν γίνει αναφορά στην εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους, αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Αναξίμανδρο. Ο Αναξίμανδρος από την Μίλητο (611 – 547 π.Χ.) ήταν μαθητής και φίλος του μεγάλου σοφού Θαλή του Μιλησίου. Έζησε για λίγο στη Σπάρτη όπου προέβλεψε μεγάλο σεισμό!!! Επίσης, σχεδίασε γεωγραφικούς χάρτες, ανακάλυψε τον γνώμονα και βελτίωσε το ηλιακό ρολόι με το οποίο οι αρχαίοι Έλληνες εκτιμούσαν την ώρα. Πρώτος ο Αναξίμανδρος διατύπωσε την θεωρία εξέλιξης των ειδών, αιώνες πριν τον βιολόγο και φυσιοδίφη Κάρολο Ροβέρτο Δαρβίνο και τον νατουραλιστή Άλφρεντ Ράσελ Γουάλας οι οποίοι έζησαν τον 19ο αιώνα μ.Χ.!!! Ο Αναξίμανδρος υποστήριξε ότι τα όντα προήλθαν εξελεκτικά από απλούστερες μορφές ζωής και μάλιστα από τα ψάρια. Πραγματικά, επικρατεί σήμερα η θεωρία ότι η πρώτη μορφή ζωής γεννήθηκε στο νερό και μετά με αμφίβια μορφή πέρασε στη στεριά. Σε ό,τι αφορά την θεωρία της εξέλιξης των ειδών, είναι γνωστή η διατύπωσή της με πολλές αποδείξεις, τόσο από τον Δαρβίνο, όσο και από μεταγενέστερους νεοδαρβινιστές. Επί τη ευκαιρία, ο μεγάλος Έλληνας ιατρός Γαληνός (128 – 200 μ.Χ.) ήταν ο πρώτος που μίλησε για ομοιότητα είδους μεταξύ του ανθρώπου και του πιθήκου, αιώνες πριν από τον Δαρβίνο!!! Μάλιστα, έκανε ανατομικές μελέτες σε πιθήκους. Επιστρέφοντας στον Αναξίμανδρο, είχε επίσης αστρονομικές και γεωμετρικές γνώσεις και διατύπωσε πρώτος την άποψη ότι η γη ήταν μετέωρη στο σύμπαν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...