Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Οι βόρειοι γείτονες, και το πιθανό σχέδιο Β’ για την προτεκτοροποίηση της Ελλάδας.


Σε κανένα σημείο  του πλανήτη δεν προέκυψε ποτέ ξαφνική ανάφλεξη. Όπου υπήρξαν εξεγέρσεις, επαναστάσεις, ανατροπή καθεστώτων, ακόμη και πόλεμοι, πάντα υπήρχε εκεί μια φωτιά που σιγόκαιγε... Αυτό το είδαμε στις εξεγέρσεις της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, καθώς και ποιο πρόσφατα, στη γειτονιά μας, στην πρώην Γιουγκοσλαβία, στην Ουκρανία, στη Γεωργία κ.λ.π. και τώρα στην Βόρεια Αφρική. Πάντα υπήρχε ο «καπνός».
Με λίγη προσοχή, θα παρατηρήσουμε, πως έντεχνα επιχειρήθηκε επί ΚΚ Β’, να χαρακτηριστεί η Ελλάδα χώρα εξτρεμιστική, που καταπιέζει τις μειονότητες, και πως αποτελεί ένα αστυνομοκρατούμενο κράτος, που θανατώνει εν ψυχρώ έφηβους. Αυτή η προσπάθεια ήταν όμως πολύ ερασιτεχνική και πολύ βιαστική, και ακολούθησε την απροσδόκητη αντίδραση μεγάλης μερίδας των Ελλήνων, με το σχέδιο Ανάν και με αποκορύφωμα το Βέτο στο Βουκουρέστι. Αυτές οι αντιδράσεις φάνηκε να ήταν εκτός σχεδιασμού και οι εξελίξεις που ακολούθησαν έδειξαν, πως οι γεωπολιτικοί σχεδιαστές μάλλον αιφνιδιάστηκαν.
Το «κόλπο» με την «Μακεδονία» (FYROM), και τους «μακεδόνες του Αιγαίου» έπεσε επίσης στο κενό και ακολούθησε μετά το «κόλπο» με τους Μουσουλμάνους της Θράκης. Αυτές έδειχναν να είναι οι «βουκέντρες» με τις οποίες ασκούνταν πίεση στην τότε ελληνική κυβέρνηση -συν τα χτυπήματα με τα απανωτά «σκάνδαλα» κάποια από τα οποία ήταν ακόμα και κάτω από την μέση- μέχρι που κατάφεραν να φέρουν στην εξουσία τους δικούς τους ανθρώπους (βλέπε εδώ).
Τα όσα επακολούθησαν, με τις άνευ προηγουμένου προσπάθειες απαξίωσης της χώρας και των πολιτών της, απέναντι στη διεθνή κοινότητα, από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας και τον δικό του άνθρωπο, τον Γ. Παπακωνσταντίνου –«δικός του άνθρωπος» διότι είναι προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού ως βουλευτής επικρατείας- οδήγησαν την χώρα σε ένα αδιέξοδο. Το «σωτήριο» μνημόνιο της τρόικας των επιδρομέων που επιβλήθηκε στον ελληνικό λαό, με τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα εναντίον των πολιτών, αρχίζει να «μπάζει» από παντού, και όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να προχωρήσουν οι «μνηστήρες» στο σχέδιο Β’, που ήταν όμως αρχικά το σχέδιο Α’, το οποίο όμως δεν είχαν καταφέρει να εφαρμόσουν. Ποιο είναι αυτό; Είναι μάλλον η ανάφλεξη στον Βορρά!
Τα εργαλεία που έχουν στην διάθεσή τους είναι οι Τσάμηδες (UCC) και οι αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου (UCK), καθώς και ο μεγαλοϊδεατισμός κάποιων Τούρκων, τύπου «Νταβούτογλου». Τα Σκόπια καθώς και η Θράκη δεν είναι παρά το... δόλωμα.
Αυτοί που φανερώνουν την στροφή που θα δούμε σε λίγο να γίνεται από πλευράς Αμερικανών, είναι οι Ρώσοι, οι οποίοι τελείως ξαφνικά άρχισαν να ενδιαφέρονται για την FYROM, και τονίζουν, σε ένα άρθρο πρόκληση της PRAVDA, πως τα Σκόπια μπορεί να είναι το επόμενο θερμό σημείο του πλανήτη. Και πως το αιτιολογούν αυτό; Ως σημείο τριβής βλέπουν το ότι το 25% του πληθυσμού είναι Αλβανοί καθώς και τη διαμάχη με την Ελλάδα, σχετικά με το όνομα. Παραθέτει μάλιστα την δήλωση ενός γνωστού Ιστορικού, του Vladimir Putyatin(*), που λέει χαρακτηριστικά: «Η Μακεδονική κρατική υπόσταση απειλείται σοβαρά. Πολλοί Μακεδόνες έχουν βουλγαρικά διαβατήρια, και είναι πιθανό ότι στο μέλλον το έδαφος της ΠΓΔΜ θα κατανεμηθεί μεταξύ της Βουλγαρίας και του Κοσσυφοπεδίου, και οι Μακεδόνες θα αποτελούν μειοψηφία και στις δύο χώρες.»
Το άρθρο αυτό, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την ευρύτερη περιοχή, έχει στοιχεία προβοκάτσιας και φανερώνει την ετοιμότητα για νέες κινήσεις στην γεωπολιτική σκακιέρα, που θα συνοδευτούν φυσικά από δραστικές αλλαγές στις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας μας!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...