Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

"Παράνομη" χαρακτηρίζει η Ρωσία κάθε Στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Λιβυή Και ο Νοών Νοείττω!


 Η κατάσταση αρχίζει να γίνεται πολύ σοβαρή. Η Ρωσία Αντέδρασε ! χαρακτήρισε "παράνομη" την όποια στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Λιβύη. Όσοι γνωρίζουν κατάλαβαν ότι η Ρωσία θα προστατέψει την "νομιμότητα".
Τι σημαίνει αυτό : σημαίνει "κάτω τα χέρια απο την Λιβυή.
Κατω τα χέρια απο τους πελάτες μου, κάτω τα χέρια από τα συμφέροντα μου."

Όπως αναφέρεται και αναλυτικά στό άρθρο μου "Πίσω απο τις εξεγέρσεις στην Μέση ανατολή Κρύβεται ένας μεγάλος Οικονομικός Πόλεμος μεταξύ Αμερικανικων και Ρωσικών Συμφερόντων." Η Ρωσία θα μπορούσε να απολέσει εξαγωγές στρατιωτικού υλικού αξίας 4 δις δολαρίων στην Λιβύη μετά την συμφωνία της με τις υπόλοιπες χώρες για την εφαρμογή εμπάργκο πώλησης όπλων στην αφρικανική χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Interfax η Ρωσία είχε κλείσει παραγγελίες στρατιωτικού υλικού από τη Λιβύη αξίας 2 δις δολαρίων και...
διαπραγματευόταν πωλήσεως αξίας 1,8 δις δολαρίων. 0 πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ξεκίνησε τηλεφωνικές επαφές με τους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ για να συζητήσουν σχέδια επέμβασης στην Λιβύη, καθώς φαίνεται ότι ... οι μεν επαναστάτες έχουν επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά δεν μπορούν να αναλάβουν τον έλεγχο της, καθώς η Τρίπολη, όπου βρίσκεται το διοικητικό κέντρο της χώρας και κάποιες περιοχές στην δυτική Λιβή, ελέγχονται από τον Καντάφι.

Η επέμβαση των ΝΑΤΟϊκών, ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί "δίκοπο μαχαίρι" καθώς θα ξυπνήσουν μνήμες αποικιοκρατίας και αυτό μπορεί να ευνοήσει τον Καντάφι ή να δημιουργήσει προβλήματα στον μετέπειτα έλεγχο της Λιβύης. Με απλά λόγια, φοβούνται ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν ένα νέο Ιράκ, πολύ κοντά αυτή την φορά στην Ευρώπη.

Ίσως το καλύτερο σενάριο να είναι η δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων:
Αφαιρείται η πλήρης αεροπορική υπεροχή από τις δυνάμεις του Καντάφι έναντι των ανταρτών και "σβήνεται" το πλεονέκτημα των αερομεταφερόμενων επιχειρήσεων που έχει δώσει μερικές κρίσιμες νίκες σε τοπικές συγκρούσεις στο καθεστώς. Ταυτόχρονα δεν υπάρχει "οπτική επαφή" με δυτικά στρατεύματα. Κάτι σαν και αυτό που έγινε στο Αφγανιστάν τις πρώτες έβδομάδες του πολέμου. Οι ΗΠΑ μπορούν να συγκεντρώσουν μέχρι και τρία αεροπλανοφόρα στην περιοχή και υπάρχουν οι ιταλικές βάσεις, η Σούδα και οι βάσεις της Ισπανίας που μπορούν να υποστηρίξουν την ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Ήδη έχουν μεταφερθεί από τις αεροπορικές βάσεις της Γερμανίας μαχητικά αεροσκάφη στην Ιταλία, ενώ σπείδουν και νέα αεροπλανοφόρα στην περιοχή. Τα Ε-3 AWACS ήδη περιπολούν και έχει ολοκληρωθεί η στοχοποίηση των βάσων Α/Α βλημάτων. Το ΝΑΤΟ είναι πολύ τυχερό που δεν έχει ολοκληρωθεί η παράδοση ενός τεράστιου πακέτου ρωσικών όπλων αξίας 4 δισ. ευρώ στο καθεστώς γιατί θα είχαν να αντιμετωπίσουν μεταξύ άλλων Su-35, S-400 και Pantsir S-1. Πάντως η Ρωσία αντιτίθεται απόλυτα στην όποια επέμβαση στρατιωτικών, δυνάμεων και έχει χαρακτηρίσει "παράνομη" όποια ενέργεια εκφευγει των αποφάσεων τυο Συμβουλίου Ασφαλείας. Αυτό σημαίνει οτι η Ρωσία σε μια ενδεχόμενη απόφαση του ΝΑΤΟ να παρέμβει στρατιωτικά κατά του Καθεστώτος Καντάφι, θα προστατέψει την νομιμότητα.

Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει οτι θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για το μεσανατολικό και την μοιρασιά της Πίτας. Μεγάλος θόρυβος βέβαια επικρατεί απο την πλευρά τοης Τουρκίας που υποψιάζεται οτι θα υποστεί τις συνέπειες του αντιπερισπασμού στα πλαίσια της εκπαίδευσης των Τσετσένων Ανταρτών. Ποιο καθαρά δεν μπορώ να το πώ και να το εκφράσω. Αλλά πλέον πρέπει να διαβάζουμε πίσω απο τις λέξεις !










http://epirus-ellas.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...