Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ελληνίδα βιάστηκε ομαδικά από Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ - Διένειμαν & βίντεο με τον βιασμό!



ImageΕλληνίδα που υπηρετούσε στον Στρατό των ΗΠΑ έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από τους άνδρες συναδέλφους της στο Ιράκ, οι οποίοι μάλιστα βιντεοσκόπησαν τον βιασμό της! Πρόκειται για την 29χρονη Παναγιώτα Μπερτζίκη, η οποία κατέθεσε αγωγή εναντίον του αμερικανικού Πενταγώνου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη. Το βίντεο αυτό, στη συνέχεια, έκανε το γύρο ολόκληρης της αμερικανικής βάσης, ενώ οι ανώτεροί της αξιωματικοί αποφάνθηκαν, παρά τα σημάδια σε όλο της το σώμα, ότι «δεν συμπεριφέρθηκε σαν θύμα βιασμού και δεν πάλεψε αρκετά».
Είναι μία από τις 14 περιπτώσεις -12 γυναίκες και δύο άντρες- που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από συναδέλφους τους, όταν υπηρετούσαν στον αμερικανικό Στρατό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται Μάλιστα, η κοπέλα είχε να αντιμετωπίσει και τα σχόλια των συναδέλφων της, που την αποκαλούσαν «πόρνη», όταν προέβη σε καταγγελία. Και τα 14 θύματα υποστηρίζουν ότι το Αμερικανικό Πεντάγωνο αγνόησε τα αιτήματά τους, ενώ μία γυναίκα εκ των 12 υποστηρίζει ότι συνάδελφοί της την βίασαν στο Ιράκ και κατέγραψαν σε βίντεο την αποτρόπαια πράξη τους.

Τα θύματα υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία τιμωρία για τους στρατιωτικούς, ενώ πολύ συχνά καλούνται να κάνουν υπερωρίες μαζί με τους βιαστές τους. «Το πρόβλημα του βιασμού στο στρατό είναι κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει αυτό το θέμα» ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα η Παναγιώτα Μπερτζίκη, που καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού το 2006.

Οι αρμόδιες αρχές, όπως ανέφερε, δεν εξέτασαν την καταγγελία της. Αντίθετα, αναγκάστηκε να ζει στον ίδιο όροφο με το βιαστή της και να ανέχεται τους συναδέλφους τους, που την αποκαλούσαν «ψεύτρα» και «πόρνη».

Στην αγωγή, εκτός από τα ονόματα των στρατιωτικών που κατηγορούνται για σεξουαλικά εγκλήματα, αναφέρονται και τα ονόματα των υπουργών Άμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς (νυν) και Ντόναλντ Ράμσφελντ (πρώην), οι οποίοι εγκαλούνται για το γεγονός ότι «δεν κατάφεραν να πάρουν αποτελεσματικά μέτρα για την προστασία των γυναικών στο στράτευμα».

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι του αμερικανικού Πενταγώνου δεσμεύονται, κατόπιν... εορτής, για «μηδενική ανοχή» απέναντι στους δράστες σεξουαλικών επιθέσεων στους κόλπους του αμερικανικού στρατού.
Ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, ναύαρχος Μάικλ Μάλεν, αναφέρθηκαν στο θέμα την Τετάρτη, εν όψει της έναρξης της νόμιμης διαδικασίας σε ομοσπονδιακό δικαστήριο, την οποία δρομολογούν τα θύματα των βιασμών.

«Έχω μηδενική ανοχή στις σεξουαλικές επιθέσεις» δήλωσε ο Γκέιτς, μιλώντας στην επιτροπή του Κογκρέσου για τις ένοπλες δυνάμεις. Για το ναύαρχο Μάλεν, το πρόβλημα των σεξουαλικών επιθέσεων στο στρατό είναι «απαράδεκτο».

Σύμφωνα με έρευνα του Πενταγώνου, την οποία επικαλείται ο δημοκρατικός βουλευτής Νίκι Τσόνγκας, το 2009 καταγράφηκαν 3.000 σεξουαλικές επιθέσεις, όμως ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί μόλις στο 10% των επιθέσεων που διαπράχθηκαν στους κόλπους του αμερικανικού Στρατού. 
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...