Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ντοκουμέντα-«φωτιά» για το ξεπούλημα της χώρας-Στο σφυρί 598 νησιά και βραχονησίδες του Δημοσίου!




Η κυβέρνηση αποφάσισε εδώ και πολλούς μήνες να «ρευστοποιήσει» τη δημόσια περιουσία για να εξοφλήσει μέρος του τεράστιου δημόσιου χρέους των 330 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, είχε κλείσει από τον Μάιο με την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό οικονομικής στήριξης και την υπογραφή της επαχθούς σύμβασης για τη λήψη του δανείου-μαμούθ των 110 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία-σοκ, από τα οποία προκύπτει ότι το σχέδιο για τη «ρευστοποίηση» της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου άρχισε να προωθείται από την κυβέρνηση πολλούς μήνες πριν από την ανακοίνωση της τρόικας για τις ιδιωτικοποιήσεις ύψους 50 δισ. ευρώ, έχει ήδη αποτυπωθεί στο Μνημόνιο και περιλαμβάνει ακόμη και την «ιδιωτικοποίηση» περίπου 600 μικρών νησιών.

Προκειμένου όμως να πλασαριστεί στην κοινή γνώμη ως «αναγκαίο κακό» το μεγάλο deal με τους «δανειστές» για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, όπως αναφέρει η εφημερίδα, έπρεπε προηγουμένως να μεθοδευτεί ο αποκλεισμός του Ελληνικού Δημοσίου από τις διεθνείς αγορές ομολόγων, ώστε να εμφανιστεί ως μονόδρομος η λύση της υποταγής στα κελεύσματα της τρόικας, μέσω της σύμβασης για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ και της συμφωνίας για το ανθελληνικό Μνημόνιο.



Ο πιο σημαντικός από τους όρους αυτής της «λύσης» ήταν το ξεπούλημα των περιουσιακών δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου. Η συμφωνία άρχισε σταδιακά να φανερώνεται στα ίδια τα κείμενα των αποφάσεων για τη δανειοδότηση της χώρας. Προκειμένου όμως να αποκαλυφθεί απότομα όλο το «κόλπο», μεθοδεύτηκε η σταδιακή γνωστοποίηση του μεγέθους του ξεπουλήματος.

Έτσι, με το μνημόνιο Νο2 που υπεγράφη στις 6 Αυγούστου 2010, οι ιδιωτικοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου προβλεπόταν να ανέλθουν σε μόλις 1 δισ. ευρώ την τριετία 2011-2013! Πέντε μήνες μετά, με το μνημόνιο Νο3 που υπεγράφη στις 22 Νοεμβρίου 2010, το «ξεπούλημα» συμφωνήθηκε να ανέβει «στα 7 δισ. ευρώ τουλάχιστον» μέσα στην τριετία 2011-2013!

Στο νέο Μνημόνιο, το τέταρτο κατά σειρά, το οποίο υπεγράφη πρόσφατα, 3 μήνες μετά το προηγούμενο, αποκαλύπτεται ότι η αξία των περιουσιακών δικαιωμάτων του Δημοσίου που προσυμφωνήθηκε να ξεπουληθούν φθάνει τελικά «τα 50 δισ. ευρώ τουλάχιστον»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...