Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Aιφνιδιαστική εγκατάσταση ρωσικής αντιβαλλιστικής ασπίδας

Aιφνιδιαστική εγκατάσταση ρωσικής αντιβαλλιστικής ασπίδας σε Αμπχαζία και Ν.Οσετία με S-300PMU-2
Προκεχωρημένη αντιπυραυλική και αντιαεροπορική άμυνα δημιουργεί η Ρωσία σε αντιστάθμισμα της εγκατάστασης συστοιχιών Patriot PAC-3 στην Πολωνία. Έτσι, πυραυλικά συστήματα S-300PMU-2 αναπτύχθηκαν στην αποσχισθείσα από τη Γεωργία Αμπχαζία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας πτέραρχος Αλεξάντρ Ζελίν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Παράλληλα, ο ίδιιος τόνισε ότι έχουν αναπυχθεί συστοιχίες Tor-M1 και BUK-M1 στη Νότια Οσετία, τη δεύτερo κράτος της Γεωργίας που αποσχίστηκε μετά την γεωργιανή εισβολήί.
«Στόχος αυτών των μέσων αντιαεροπορικής άμυνας είναι όχι μόνο να προστατεύουν τα εδάφη της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, αλλά και να καταστρέφουν οτιδήποτε παραβιάσει τον εναέριο χώρο τους, όποια κι αν είναι η αποστολή του», υποστήριξε ο πτέραρχος Ζελίν, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ITAR-TASS.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της γεωργιανής κυβέρνησης Τεμούρ Γιακομπασβίλι εκτίμησε πως η ανάπτυξη των S-300 στην Αμπχαζία αποτελεί «πηγή ανησυχίας» για τη Γεωργία και το ΝΑΤΟ.

Η εγκατάσταση όλων αυτών των αντιαεροπορικών/αντιπυραυλικών μέσων στη νότια περιφέρεια της Ρωσίας σίγουρα δεν έχει σχέση με την γεωργιανή απειλή, αλλά με την απόφαση της Ρωσίας να αναπτύξει προωθημένη αντιπυραυλική άμυνα στις ακτές της Μαύρης Θαλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...