Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Θέμα ωρών η παραίτηση της συριακής κυβέρνησης



Οι ανακατατάξεις στη Συρία ως αποτέλεσμα των ταραχών που έχουν ξεσπάσει είναι δραματικές, ενώ καθεστωτικές πρωτοβουλίες προσβλέπουν στον κατευνασμό των εξεγερμένων...

Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, η κυβέρνηση της Συρίας αναμένεται να καταθέσει την παραίτησή της σήμερα, προκειμένου να δημιουργηθεί νέο υπουργικό συμβούλιο μέσα στις επόμενες 24 ώρες. Επίσης, αναμένεται διάγγελμα του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ προς τον συριακό λαό. Δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί επισήμως από τον ίδιο, ότι ζητήθηκε η παραίτηση της κυβέρνησης. Με τη στοχοποίησή της, εμμέσως αναλαμβάνει και το βάρος όσων έχουν γίνει, τα οποία δυσαρέστησαν τους πολίτες.

Θα γλιτώσει όμως το καθεστώς; Η παραίτηση της κυβέρνησης αποτελεί ένα από τα αιτήματα των διαδηλωτών. Δηλώσεις σχετικά με το θέμα έγιναν κι από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών που καλωσόρισε τις αλλαγές.

Ωστόσο, η συριακή τηλεόραση προέβαλε σήμερα εικόνες από φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές που κατακλύζουν τους δρόμους μεγάλων πόλεων, όπως της Δαμασκού, του Χαλεπιού, της Χάμα και της Αλ-Χασάκα. Οι διαδηλώσεις αυτές είναι απάντηση στους αντικυβερνητικούς οπαδούς.


www.defencepoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...