Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σε θέση μάχης η Κερατέα

Από τα ξημερώματα έκλεισε η Λεωφόρος; Λαυρίου στο ύψος της 1ης εισόδου Κερατέας με μπάζα και άλλα βαριά αντικείμενα, αναγκάζοντας τους οδηγούς να περνούν προς Λαύριο μέσω Πέτα.
Αιτία για την συγκεκριμένη ενέργεια των  κατοίκων απετέλεσε η πληροφορία ότι θα μεταφερθούν υπό συνοδεία ισχυρών δυνάμεων ΜΑΤ, βαριά μηχανήματα για την έναρξη των εργασιών κατασκευής ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο.
Η πληροφορία σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Ραγκούση  (σε  συνέντευξη στην Καθημερινή), ότι  «το έργο θα ξεκινήσει πάση θυσία» πυροδότησαν την υπάρχουσα ένταση  στους κατοίκους της περιοχής.
Άλλωστε η   αγανάκτηση τους εκφράζεται με σαφήνεια στην ανοικτή επιστολή που απηύθυνε στον κ Ραγκούση ο αντιδήμαρχος Κερατέας Βας. Θηβαίος, μέσω της ιστοσελίδας www.antixyta.gr
«Αυτή είναι η απάντηση του υπουργούν που περιμένουμε μετά την ολοκληρωμένη πρότασή μας για τα σκουπίδια;» ρωτάει, ο κ. Θηβαίος.  Και συνεχίζει:  Ξεκίνησε ο μεταξύ μας διάλογος για το ζήτημα και την αποκλιμάκωση της έντασης.  Η πρότασή μας, περί αποκλειστικής διαχείρισης των απορριμμάτων των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού έγινε αποδεκτή από τον γγ Περιφέρειας κ. Λιακόπουλο. Επίσης προτείναμε τροπολογία στο ν/χ  για τα επιχειρηματικά πάρκα  ώστε να επιτραπεί η δημιουργία χώρου διαχείρισης  απορριμμάτων στο ΒΙΟΠΑ. Διαθέτουμε 40 στρέμματα και μετά από έρευνά μας  για σύγχρονες μεθόδους διαχείρισης απορριμμάτων διαπιστώσαμε  ότι η μέθοδος που εφαρμόζει ο Δήμος Καλαμάτας  ταιριάζει απόλυτα στην περιοχή.. Μετά την διαλογή και την κομποστοποίηση, τα υπολείμματα ως βιομάζα και σε ειδικούς σάκους μπορούν άριστα να αποκαταστήσουν  τις πρώην χωματερές, στην Κερατέα, στα Καλύβια, τα νταμάρια Μαρκοπούλου κ.λ.π.  Αντί κάποιας  συνάντησης  και απάντησης επ΄ αυτών με την Δημοτική αρχή  ο υπουργός επέλεξε την αδιαλλαξία  και τη βία. Εμείς είμαστε εδώ, στον τόπο μας.

SWEET REPORTER
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...