Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η κυβέρνηση τρέμει τη ΔΕΘ και μετατρέπει τη Θεσ/κη σε αστυνομοκρατούμενη πόλη!





Image
Σε... αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται οι επιτελείς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εν όψει της παρουσίας του Γ. Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την επόμενη εβδομάδα, καθώς ανησυχούν για... εξόρμηση "Αγανακτισμένων" στη συμπρωτεύουσα.
Οι  αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συσκέπτονται ήδη από τις αρχές Αυγούστου, προκειμένου να διαμορφώσουν ειδικό «σχέδιο δράσης». Συγκεκριμένα:
•Θα μεταφερθούν από την Αθήνα 20 διμοιρίες των ΜΑΤ και μια ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα ΔΕΛΤΑ 60-70 ατόμων, ενώ ενισχύσεις θα υπάρξουν και από διπλανούς νομούς
•Αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί, αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού (ο γνωστός «Αίαντας») και να χρησιμοποιηθεί, προκειμένου να μην πνιγεί η πόλη στα δακρυγόνα. 
•Θα μεταφερθεί το τείχος-κάγκελο από πλέξι γκλας, ενώ θα γίνει προσπάθεια μείωσης της χρήσης χημικών και ασφυξιογόνων ουσιών.
•Από το πρωί της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου θα λαμβάνουν μέτρα 4.000 ένστολοι. Από αυτούς, 10 διμοιρίες της ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης), 20 διμοιρίες της ΥΑΤ (Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης).
•Εκατοντάδες άνδρες της Ασφάλειας, της Τροχαίας, των τοπικών αστυνομικών Τμημάτων αλλά και ειδικοί φρουροί θα είναι σε επιφυλακή, όπως και μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής.
•Οι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί προκειμένου η Τροχαία να ελέγχει την κίνηση στις κεντρικές λεωφόρους θα «ζουμάρουν» στους διαδηλωτές, με σκοπό να εντοπίζεται κάθε ύποπτη κίνηση.

•Υπάρχουν σκέψεις για την αξιοποίηση όλου του οπλοστασίου που έχει στις αποθήκες της η ΕΛ.ΑΣ., όπως πλαστικές σφαίρες, ειδικά όπλα paint ball (εκτόξευσης χρωματοσφαιρών), αλλά και χειροβομβίδες από καουτσούκ.
«Οι  οδηγίες που έχουν πάρει οι  επικεφαλής των δυνάμεων είναι να είναι διακριτικοί, να μην  προκαλούν και να μην κάνουν αλόγιστη χρήση χημικών. Βέβαια, στην περίπτωση που δημιουργηθούν επεισόδια, η αντίδραση των αστυνομικών θα είναι άμεση», τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και προσθέτει «εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα προκαλέσουμε τους συγκεντρωμένους. Θα είμαστε όμως αποφασιστικοί…».



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...