Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΠΑ: Ομάδες Λατίνων προετοιμάζονται για πόλεμο


Του Michael (Southern National Network)
Η πιθανότητα φυλετικής, εθνοτικής και πολιτιστικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να αυξάνεται καθώς ο αριθμός και το μέγεθος διαφορετικών εθνοτικών ομάδων μεταναστών αυξάνεται ραγδαία.
Οι συγκρούσεις αυτού του είδους είναι συνήθως ακατάστατες, αιματηρές καταστάσεις που σέρνονται έως ότου μια ομάδα καταφέρει να νικήσει την άλλη από μια δεδομένη περιοχή. Αυτό συνέβη στην πρώην σερβική επαρχία του Κοσσυφοπεδίου. Είναι ό, τι συμβαίνει στη Νότιο Αφρική. Στην πραγματικότητα, η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα σαν αυτά. Τέτοιες φυλετικές συγκρούσεις μπορούν να σιγοκαίνε σε χαμηλό επίπεδο για πολλά χρόνια (όπως στη Βολιβία) και στη συνέχεια ξαφνικά να φουντώνουν καθώς διάφορες ομάδες ανταγωνίζονται για τους πόρους, το έδαφος και την πολιτική εξουσία (ιδιαίτερα σε δημοκρατίες όπου οι αριθμοί είναι τα πάντα). Αυτό θα μπορούσε να είναι το μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτός εάν ο ειρηνικός διαχωρισμός των διαφορετικών εθνικών ομάδων επιτραπεί. Το αναγνωρισμένο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης από όλους τους λαούς παραμένει ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί η βία.
Σύνδεσμος
Ο Miguel Perez γράφει για το Phoenix Civil Rights Examiner σχετικά με αυτό που βλέπει ως την επόμενη φυλετική βία μεταξύ Λατίνων (ανακριβή λέξη για να περιγράψει τους Μεστίτζος από την Κεντρική και Νότια Αμερική Mestizos: απόγονοι ινδιάνων που αναμίχθηκαν με λευκούς) και λευκών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προσέξτε τι περιέχει η ατζέντα του για τα «πολιτικά δικαιώματα». Όπως χρησιμοποιείται από το ‘NAACP’, την ‘La Raza’ και άλλες τέτοιες ομάδες, τα "πολιτικά δικαιώματα" είναι απλά μια λέξη κώδικας για μία αντι-Λευκή ατζέντα που προωθεί τα συμφέροντα της συγκεκριμένης φυλετικής ομάδας.
“Με έδρα το Φοίνιξ της Αριζόνα, οι ‘Nuestros Reconquistos(ομάδα που ζητά να δοθεί πίσω στο Μεξικό η γη που του έκλεψαν) ισχυρίζεται ότι θα υπάρξει ένας πόλεμος πολύ παρόμοιος με τον εμφύλιο πόλεμο στα επόμενα πέντε χρόνια. "Η ‘La Raza’ και η ‘MEChA έχουν ήδη μιλήσει με Latinos και στο Φοίνιξ και εξήγησαν ότι οι Λατίνοι πρέπει να εξοπλιστούν για τον πόλεμο», λέει ο Πρόεδρος των Nuestros Reconquistos, Manuel Longoria.
Η Cecilia Maldonado των ‘Chicanos Unidos Arizona δεν ελπίζει για οποιοδήποτε είδος πολέμου, αλλά πιστεύει ότι μπορεί να είναι αναπόφευκτος. «Για γενιές, οι άνθρωποι μας, έχουν προετοιμαστεί να πάρουν πίσω τα εδάφη της Νοτιο-Δυτικής Αμερικής που είχαν κλαπεί από τους Μεξικάνους προγόνους μας. Λόγω της κακής οικονομίας και των πολλών ρατσιστικών νόμων, οι Λατίνοι θα υποχρεωθούν να πολεμήσουν αργά ή γρήγορα», λέει η Maldonado.
Οι ομάδες των Λατίνων πιστεύουν ότι έχουν αρκετά άτομα σε πολιτείες όπως η Καλιφόρνια, η Νεβάδα, η Αριζόνα, το Νέο Μεξικό και το Τέξας για να διεξάγουν με επιτυχία τον πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με ποιανού πλευρά θα είστε εσείς;”
(Με κόκκινο ο πληθυσμός των Λατίνων στις ΗΠΑ. Σε κάποιες περιοχές ξεπερνούν το 50% !)
Σε περίπτωση που οι Latino μαχητές ασκήσουν βία για να αναλάβουν τον έλεγχο των άλλοτε αραιοκατοικημένων εκτάσεων που το Μεξικό κληρονόμησε από την ισπανική αυτοκρατορία, θα μπορέσουν να καταλάβουν το Νοτιοδυτικό τμήμα της ΗΠΑ; Έχουμε δει σημάδια και έχουμε ακούσει λόγους από ομάδες Λατίνων που παροτρύνουν όλους τους λευκούς να "επιστρέψουν στην Ευρώπη" και να διεκδικήσουν το σύνολο της ηπείρου για τους «αυτόχθονες» άνθρωποι (ακόμα κι αν οι Μεστίτζος είναι μικτής ινδιάνικης και ευρωπαϊκής καταγωγής). Με την έκρηξη του Latino πληθυσμού στις Νοτιοανατολικές πολιτείες (καθώς και στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πολιτείες μακριά από το Μεξικό και τα Νοτιοδυτικά), όπου οι Λατίνοι δεν είναι εγγενείς, οποιαδήποτε φυλετική σύγκρουση στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει τη δυνατότητα να είναι μια ευρέως διαδεδομένη, αιματηρή και καταστροφική υπόθεση.
Για τους Νότιους εθνικιστές, αυτή είναι μια κλήση για αφύπνιση. Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή οποιουδήποτε Latino που θα θέλει να εξεγερθεί. Είστε, η οικογένειά σας και οι φίλοι σας έτοιμοι; Αναμφίβολα, οι Νότιοι που είναι οπλισμένοι και ζουν έξω από τα μεγάλα κέντρα του πληθυσμού γύρω από άλλους νοτίους και είναι ψυχικά προετοιμασμένοι για το τι μπορεί να έρθει, θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από εκείνους που δεν είναι διατεθειμένοι ή ικανοί να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους, δεν έχουν καμία κοινότητα οικογένειας και φίλων για να τους υποστηρίξει και είναι παγιδευμένοι μέσα μεγάλες πολυεθνικές πόλεις όπως η Ατλάντα, το Ντάλας και το Μαϊάμι.






redskywarning.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...