Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Καταργείται η επιδότηση αγοράς κατοικίας από δημόσιους υπάλληλους στις ακριτικές περιοχές





ImageΆλλη μία απόδειξη της αδιαφορίας της κυβέρνησης για τις ακριτικές περιοχές ήρθε στην επιφάνεια μέσα από το Νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στο θερινό τμήμα της Βουλής και αφορά την επιδότηση της αγοράς ή ανέγερσης κατοικίας για δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στις περιοχές αυτές. 
Σύμφωνα με τον παλαιό Νόμο για να λάβει την επιδότηση ο δημόσιος υπάλληλος έπρεπε να έχει παραμείνει 5 χρόνια στην παραμεθόρια περιοχή και αφού λάβει την επιδότηση να παραμείνει εκεί άλλα 10 χρόνια.
Με τον νέο Νόμο οι προβλέψεις αυτές καταργούνται  αφού σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου “η παροχή του κινήτρου καταργείται δεδομένου ότι εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους θεσπίστηκε.”
Δηλαδή δεν υπάρχει πρόβλημα στις περιοχές αυτές και δεν υπάρχει λόγος να ενισχυθούν οι εκεί τοπικές κοινωνίες.  Σε συνδυασμό με τις περικοπές στην Παιδεία, πολλά ΤΕΙ που βρίσκονται στις περιοχές αυτές θα κλείσουν, καταλαβαίνουμε την ένταση του προβλήματος. Εξάλλου, ήδη πολλοί γονείς δεν διαθέτουν την οικονομική δύναμη να σπουδάσουν τα παιδιά τους εκτός της κατοικίας τους.
Η επιστημονική επιτροπή της Βουλής ήταν αντίθετη με την διάταξη του νομοσχεδίου αλλά τελικά δεν εισακούστηκε. Βέβαια η αντίθεσή της βασιζόταν σε άλλο σημείο του νομοσχεδίου καθώς υποστήριζε ότι «τίθεται ζήτημα σεβασμού του κράτους δικαίου, αλλά και παραβίασης των αρχών της ισότητας και της αναλογικότητας, δεδομένου ότι άλλοι υπαγόμενοι στο ως άνω καθεστώς, των οποίων η αίτηση κρίθηκε λίγες μέρες πριν από τη δημοσίευση του παρόντος επωφελούνται της επιδότησης, ενώ για τον ίδιο παύει αυτή η παροχή για λόγους που δεν συνδέονται με τον ίδιο, αλλά, π.χ., με την ταχύτητα διεκπεραίωσης της αίτησής του από τη Διοίκηση.»



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...