Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Διανομή δωρεάν γης σε εποίκους από την κυβέρνηση...Αλλά ποιους εννοεί εποίκους?

eglimatikotita.gr

Δείτε την ερώτηση που κατέθεσε ο Αθ.Πλεύρης με τον Αδ.Γεωργιάδη για τα
εκατομμύρια στρέμματα αγροτικών εκτάσεων του Δημοσίου που...... παραμένουν στα αζήτητα εδώ και δεκαετίες πρόκειται να παραχωρηθούν από τον Σεπτέμβριο με ευνοϊκούς όρους σε κτηνοτρόφους,γεωργούς αλλά και  ΕΠΟΙΚΟΥΣ, αρχίζοντας από τους Νομούς .....
Σερρών, Εβρου και Αιτωλοακαρνανίας.
Τόσες είναι οι ξεχασμένες δημόσιες εκτάσεις που κατέγραψε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφού ξεκαθάρισε πρώτα ποιες είναι οι «καθαρές» και ποιες οι καταπατημένες. Τώρα αυτές θα διατεθούν με συμβάσεις διάρκειας από 5 έως και 25 ετών, αναλόγως του είδους της γεωργικής ή κτηνοτροφικής παραγωγής που θα επιλεγεί, με συμβολικό ετήσιο μίσθωμα της τάξεως των 5 ευρώ το στρέμμα και με προτεραιότητα στους νέους αγρότες κάτω των 30 ετών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το blog Ελεύθερη Σκέψη





  • Δεν θέλω να πιστέψω ότι η κυβέρνηση εξαργυρώνει επιταγές προς “τα παιδιά της Υπατείας” ή οποιεσδήποτε άλλες “επιταγές” έχει υπογράψει εν αγνοία μας!
    (σσ.Α. σωωώπα!)







    • Δεν θέλω να πιστέψω ότι προσπαθεί να εδραιώσει τους λαθρομετανάστες στην χώρα κάνοντας τους γαιοκτήμονες! (σσ. Α. ξανά σωωώπα!)
    Από την άλλη όμως…
    • έποικος είναι αυτός που έχει πάει και έχει εγκατασταθεί σε άλλη χώρα από την δική του και μάλιστα οργανωμένα από το κράτος που επιδιώκει την αλλαγή της πληθυσμιακής σύνθεσης μίας περιοχής.
      (πχ Τούρκοι έποικοι στην κατεχόμενη Κύπρο)
    • Άλλη έννοια της λέξης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
    • Ποιοι είναι λοιπόν οι “έποικοι” στην Ελλάδα;
    • Ποιος αποφάσισε την αλλοίωση της πληθυσμιακής σύνθεσης πχ στην Μακεδονία;
    Αρκετοί φίλοι μου είπαν ότι μάλλον το υπουργείο εννοεί Έλληνες άλλων περιοχών οι οποίοι θα θελήσουν να μετεγκατασταθούν ώστε να αναλάβουν τις αγροτικές γαίες πχ Θεσσαλός στην Μακεδονία.
    • Επειδή όμως μιλάω και γνωρίζω αρκετά καλά την γλώσσα μου…
      αυτοί στα Ελληνικά δεν λέγονται “έποικοι”!
    Αν στο υπουργείο δεν ξέρουν τι γράφουν… δικό τους θέμα!
    Αν έχουν γεμίσει αμερικανοσπουδαγμένους αμόρφωτους συμβούλους… και πάλι δικό τους θέμα!

    Είτε
    ξέρουν τι γράφουν και τι εννοούν (πράγμα που αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας και ελπίζω να μην ισχύει!) είτε όχι (πράγμα που εκτός από ανίκανους τους καθιστά και γελοίους!) αν δεν αλλάξουν το κείμενο αφήνουν ανοιχτό ένα τεράστιο παράθυρο για οποιονδήποτε κακοπροαίρετο.

    Πρέπει λοιπόν κάποιος να ασχοληθεί και να τους ζητήσει να είναι έστω “τυπικά” σωστοί στην διατύπωση της ανακοίνωσης γιατί αυτή την φορά… η ουσία είναι στους τύπους!

    Απλή κοινή λογική…
    Δείτε την ερώτηση που κατέθεσε ο Αθ.Πλεύρης με τον Αδ.Γεωργιάδη..

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Διαβάστε επίσης...

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...