Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

"Απ'το αυτί και στον εισαγγελέα" η ΒΡ στη Μόσχα!

ImageΣτα σοβαρά κράτη, εταιρικούς κολοσσούς όπως η BP, όταν παραβιάζουν το νόμο ή τίθεται θέμα πιθανής παραβίασης των νόμων της χώρας που τους φιλοξενεί τους μεταχειρίζονται όπως ακολούθως: Έφοδο στα γραφεία της βρετανικής πετρελαϊκής εταιρείας BP πραγματοποίησαν σήμερα ρώσοι δικαστικοί κλητήρες και, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, δόθηκε εντολή στα μέλη του προσωπικού να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους και να εργασθούν από το σπίτι.

Οι ρωσικές αρχές επιβεβαίωσαν την έρευνα, αλλά δεν εξήγησαν τους λόγους της εφόδου, η οποία πραγματοποιείται μία ημέρα μετά την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στην κρατική ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft και την αμερικανική ExxonMobil για την ανάπτυξη προγράμματος υποθαλάσσιας εξόρυξης πετρελαίου στην Αρκτική.

Προηγήθηκε η κατάρρευση συμφωνίας σύμφωνα με την οποία η BP θα ήταν ο ξένος εταίρος της Rosneft στο σχέδιο εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων της Αρκτικής.

Δικηγόροι που ενεργούν για λογαριασμό της μειοψηφίας των μετόχων της ρωσικής κοινοπραξίας TNK-BP δήλωσαν ότι η έρευνα συνδέεται με αγωγή που κατέθεσαν οι εντολείς τους σχετικά την κατάρρευση της συμφωνίας Rosneft -BP ζητώντας αποζημιώσεις.
Στις ΗΠΑ που η ΒΡ τους ρήμαξαν με την πετρελαιοκηλίδα στον κόλπο του Μεξικού, ακόμα τους κοιτάνε. Όχι ότι οι ΗΠΑ δεν είναι σοβαρό κράτος. αλλά υπάρχουν και τα συμφέροντα...Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...