Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ο «Μεγάλος Αδελφός» έφτασε




Το πείραμα με την Κύπρο πέτυχε πλήρως. Ολόκληρο πλέον το τραπεζικό σύστημα στην Ευρωζώνη και όχι μόνο είναι στον αέρα. Το μήνυμα είναι σαφές. Ο καταθέτης θα πρέπει να γνωρίζει πως από εδώ και στο εξής συμμετέχει στις ζημιές του τραπεζίτη κανονικά, χωρίς καμία ζημιά για τον τραπεζίτη. Αντίθετα οι απαιτήσεις του τραπεζίτη που δημιουργήθηκαν από τα δάνεια που χορήγησε αυτός με απλές λογιστικές εγγραφές (δηλαδή η παραγωγή αεριτζίδικου χρήματος), παραμένουν ακλόνητες και ισχυρές. 
Η σημερινή μέρα είναι από κάθε άποψη ιστορική παγκοσμίως και ας συγκρατήσουμε αυτή την ημερομηνία 25η Μαρτίου 2013. Από σήμερα και πέρα το τραπεζικό σύστημα αλλάζει ριζικά τρόπο λειτουργίας. Το πώς θα καταλήξει είναι θέμα χρόνου να φανεί.
Σε ένα, ίσως και κοντινό μέλλον, προβλέπουμε κατάργηση της φυσικής κυκλοφορίας του χρήματος και πλήρη ψηφιοποίησή του. Ίσως να περάσουμε σε συναλλαγές μέσω των κομπιούτερς των τραπεζών που θα ελέγχονται από κάποιο taxis και κάποιες εταιρίες για τον άμεσο έλεγχο των εισοδημάτων, την άμεση αφαίρεση των φόρων και την δημιουργία καταναλωτικών προτύπων, στα μέτρα κάποιων συμφερόντων.

Ο «Μεγάλος Αδελφός» έφτασε. 

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...