Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Θαυμαστής του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ και της Τουρκίας δηλώνει ο νέος ΥΠΑΜ των ΗΠΑ!


Όχι απλά φιλότουρκος, αλλά και ... κεμαλιστής μας προέκυψε ο νέος υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χάγκελ (στη φωτό με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μ.Ομπάμα). 
Συγκεκριμένα στην πρώτη του συνέντευξη, ο Τσακ Χάγκελ, από τoν οποίο δυστυχώς θα εξαρτηθούν πολλά πράγματα σε ότι αφορά την αμυντική θωράκιση της Ελλάδα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δήλωσε "θαυμαστής του Ατατούρκ και των Τούρκων"! 
Μάλιστα ανέφερε συγκεκριμένα ότι "Στη Δύση δεν… εκτιμούμε επαρκώς τον Κεμάλ Ατατούρκ και εξ αυτού του λόγου δεν έχουμε αντιληφθεί τη νέα Τουρκία". 



Νομίζουμε ότι οποιοδήποτε σχόλιο, εν προκειμένω περιττεύει για την πορεία των ζητημάτων που άπτονται τυο τριγώνου σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας-ΗΠΑ, τουλάχιστον όσο καιρό ο συγκεκριμένος είναι σε αυτό το πόστο.
Το κακό είναι ότι η ελληνική πολιτική ελίτ, μεγαλωμένη μέσα στο περιβάλλον του "αμερικανικού κολλεγίου" και εν συνεχεία των αμερικανικών πανεπιστημίων είναι ψυχικά "δεμένη" με μία γεωστρατηγική κατεύθυνση και έναν γεωπολιτικό προσανατολισμό, με τέτοιο τρόπο που ... από συνήθεια, πάνω από τα συμφέροντα της χώρας τους βάζει τα συμφέροντα των ΗΠΑ. 
Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον όμως να δούμε που θα καταλήξει αυτή η ιστορία με το νέο υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ...

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...