Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Εκπαιδευμένες παραστρατιωτικές αλβανικές ομάδες έχουν ήδη διεισδύσει στην χώρα... > Σπαρμένες με παγιδευμένα εκρηκτικά οι φυλακές Τρικάλων!


Επιβεβαιώνεται πλήρως το δημοσίευμα του defencenet.gr για την ομάδα των Αλβανών που επέδραμε στις φυλακές Τρικάλων ότι επρόκειτο περί οργανωμένης στρατιωτικής ομάδας. 
Πλιν από λίγο εκδοθηκε ανακοίνωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυμας σύμφωνα με την οποία "διατέθηκε ομάδα του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίου Ξηράς (ΤΕΝΞ) με σκοπό τον εντοπισμό, την επισήμανση και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών που απέμειναν στον χώρο της εξωτερικής περιβόλου των φυλακών Τρικάλων κατά την πρόσφατη απόδραση κρατουμένων.



Η ομάδα του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίου Ξηράς από το Σάββατο 23 έως και την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013 προέβη στην προσέγγιση-αναγνώριση του χώρου και στην συνέχεια στην επισήμανση και εξουδετέρωση των εκρηκτικών μηχανισμών".
Δηλαδή είχαν αφήσει επιπλέον εκρηκτικού μηχανισμούς (βασικά, παγιδευμένες χειροβομβίδες) για να καλύψουν την αποχώρησής τους. Πριν τέσσερις ημέρες γράφαμε χαρακτηριστικά ότι: "Ισχυρά στοιχεία ότι οι περίπου 15 Αλβανοί που επέδραμαν στην φυλακή των Τρικάλων και απελευθέρωσαν τους έντεκα ομοεθνείς τους (οι τρεις συνελήφθησαν λίγο μετά) δεν ήταν απλοί κακοποιοί, αλλά ομάδα με υψηλή εκπαίδευση και στρατιωτική πειθαρχεία έχουν οι αρχές ασφαλείας της χώρας. 
Στοιχεία που παραπέμπουν σε εμπειροπόλεμους Αλβανούς από συγκρούσεις στο Κοσυφοπέδιο ή  στην αλβανική περιοχή του Τέτοβου στα Σκοπια. Με απλά λόγια θεωρούν ότι ειχαμε την πρώτη ένοπλη παρουσία μελών του UCK στην Ελλάδα και μάλιστα κατά οχυρωμένου στόχου και ύπαρξης ένοπλων φρουρών με άριστα αποτελέσματα ως προς ττην τελική έκβαση.
Η ορθή χρήση χειροβομβίδων και τα στοχευμένα πυρά κάλυψης των Αλβανών που δραπέτευαν, αλλά και ο τρόπος που έσβησαν τα ίχνη τους παγιδεύοντας το αυτοκίνητο που τους μετέφερε με χειροβομβίδες δείχνει άριστη στρατιωτική εκπαίδευση από παραστρατιωτική μονάδα. 
Φυσικά εντυπωσιάζει και ο τρόπος διαφυγής τους με παγίδευση της περιοχής και το γεγονός ότι έδειχναν πολύ σίγουροι για τις κινήσεις τους καθ'οδόν προς τις φυλακές των Τρικάλων και ενώ μετέφεραν όλο αυτό το οπλοστάσιο.
Ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η ομάδα των 15 ατόμων που προσέβαλε την εξωτερική φρουρά των φυλακών στα Τρίκαλα ήταν άψογα οργανωμένος και σχεδιασμένος με στρατιωτική συνέπεια ως προς τη σύλληψη και την εκτέλεση. Χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα σημεία προσέγγισης
Ψύχραιμοι έδωσαν μάχη επί 45' με τους φρουρούς των εξωτερικών φυλακίων μέχρις οτου ολοκληρωθεή η απόδραση και στοιχεία που έχουν οι αρχές συγκλίνουν στο ότι υπήρε και δεύτερη ομάδα κάλυψης ανεπτυγμένη στις οδικές αρτηρίες που οδηγούσαν στην φυλακή προκειμένου να τις αποκόψουν αν χρειαζόταν!"
Που σημαίνει ότι ήδη εκπαιδευμένες παραστρατιωτικές αλβανικές ομάδες έχουν ήδη διεισδύσει στην χώρα...

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...