Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ Συνδέεται με την κατάσχεση των ρωσικών κεφαλαίων στην Κύπρο η βόμβα κατά Ν.Τσάκου;


Όλα τα ενδεχόμενα εξετάζουν οι αρχές ασφαλείας για την βόμβα που εξερράγη έξω από το σπίτι του εφοπλιστή μετόχος και μέλους του ΔΣ της τράπεζας Κύπρου Ν.Τσάκου.
Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι μέσα σε όλα αυτά τα ενδεχόμενα που ερευνώνται είναι η έκρηξη να έχει σχέση με τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο και την ιδιότητά του ως στην τράπεζα Κύπρου, στην οποία είχαν συγκεντρωθεί τα περισσότερα ρωσικά κεφάλαια από αυτά που διακινούντο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των κυπριακών τραπεζών.


Χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες ή τουλάχιστον δημοσιοποιημένες "προειδοποιήσεις" από ιδιοκτήτες ρωσικών κεφαλαίων οι οποίοι έχουν απωλέσει τα κεφάλαιά τους στην κυπριακή τραπεζική κρίση, εν τούτοις είναι διάχυτη η, ας πούμε, "απογοήτευση" για την συμπεριφορά των Κυπρίων κυβερνητικων αξιωματούχων, αλλά κυρίως για τα ΔΣ των τραπεζών ηγια τα οποία από ρωσικής πλευράς τους καταλογίζεται ότι "Δεν προστάτευσαν επαρκώς τα κεφάλαια"που είχαν.
Συν το γεγονός ότι μέλη του ΔΣ των τραπεζών, κυρωίς της Κύπρου, είχαν προσελκύσει ρωσικά κεφάλαια, μέσω των υψηλών διασυνδέσεων που είχαν διεθνώς, υποσχόμενοι υψηλά επιτόκια που πρακτικά έχουν χαθεί αυτή την στιγμή.
Ζήτημα είναι από τα 30 δισ ευρώ των ρωσικών καταθέσεων (κάποιοι τα υπολογίζουν σε άνω των 50 καθώς πολλά ρωσικά κεφάλαια ήταν κατατεθειμένα με παρένθετα πρόσωπα και off-shore εταιρείες) θα καταστεί δυνατόν να ανακτηθούν όταν - και αν - κάποτε επιτραπεί η ελεύθερη διακίνηση των κυπριακών κεφαλαίων, ένα ποσό πολύ μικρότερο από το 50%.
Όλα αυτά έχουν κάνει κάποιους Ρώσους ιδιοκτήτες κεφαλαίων αρκετά "νευρικούς" προς την κατεύθυνση αναζήτησης ευθυνών για την οικονομική καταστροφή στην οποία έχουν υποβληθεί και οι αρχές ασφαλείας σε Ελλάδα και Κύπρο (δεν εξαιρούνται και κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι) γνωρίζουν ότι σύντομα θα έρθουν αντιμέτωποι με αυτό τον "εκνευρισμό" και τις συνέπειές του.
Έτσι λοιπόν ερευνάται μήπως η βόμβα ήταν απόρροια του "εκνευρισμού" αυτού, αφού ο Ν.Τσάκος έχει στενές επαφές με Ρώσους επιχειρηματίες, ειδικά από την εποχή (το 2008) που έγινε μέλος του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου. Αν είναι έτσι, σίγουρα δεν θα σταματήσουν εδώ και σίγουρα η ενέργεια αυτή δεν είναι παρά ένας απλός "χαιρετισμός"...
Επίσης το όνομα του Ν. Τσάκου είχε ακουστεί και στο σκάνδαλο με τους δύο κατασκευαστές, Ιωάννη Καρούζο και Γιώργο Ζωγραφάκη που εμπλέκονται στην έρευνα των εισαγγελικών Αρχών και του ΣΔΟΕ , για σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, με αγοραπωλησίες ακινήτων την περίοδο 2005-2008 σε περιοχές-«φιλέτα» της Αττικής. Οι αγοραπωλησίες -σύμφωνα με καταγγελίες μαρτύρων- ήταν «βιτρίνα» για να καλυφθεί «μαύρο» χρήμα πάνω από 10 δισ. ευρώ.
Συγκεκεριμένα, σύμφωνα με μάρτυρες, ο πρώην συνεργάτης του κ. Καρούζος του αποκάλυψε ότι στην όλη επένδυση συμμετείχαν οι τρεις τότε υπουργοί και ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος, ο οποίος, όπως λέει, «είχε αναλάβει μαζί με τη σύζυγο του Ιωάννη Καρούζου να εξάγουν μεγάλα ποσά, μέσω ξένης τράπεζας στην Ελλάδα, σε γειτονική χώρα και από εκεί σε άλλες (λατινοαμερικανικές), μέσω offshore εταιρειών».
Ο Νίκος Τσάκος, γιος του εφοπλιστή Καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα και είναι παντρεμένος με την Ελληνίδα σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη. Κατάγεται από παραδοσιακή ναυτική οικογένεια των Καρδαμύλων της Χίου.
Φυσικά ερευνάται και το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής δράσης από εγχώριες τομοκρατικές οργανώσεις...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...