Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ "ΑΚΥΡΩΣΕΙ" ΤΗΝ ΠΑ "Εθνική αντιαεροπορική/αντιπυραυλική ασπίδα" σε στεριά και θάλασσα δημιουργεί η Άγκυρα


Να αποτρέψει κάθε προσπάθεια της Πολεμικής Αεροπορίας να αντεπιτεθεί και να προσβάλει τουρκικού στρατηγικούς στόχους, αφού θα έχει προηγηθεί αιφνιδιαστικό πλήγμα της ΤΗΚ, επιχειρεί να πετύχει του τουρκικό Γενικό Επιτελείο με την δημιουργία μιας τεράστιας Α/Α ασπίδας σε στεριά και θάλασσα.

Στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργηθεί πλήρης κάλυψη από εναέριες απειλές για ικανότητα άσκησης αεροναυτικού ελέγχου στην Αν. Μεσόγειο αλλά και προστασία από συστήματα βαλλιστικών πυραύλων ή πυραύλων cruise.



Το μεγαλεπήβολο σχέδιο αποτελεί ουσιαστικά ένωση των απαιτήσεων για το πρόγραμμα βλημάτων εδάφους –αέρος μεγάλου βεληνεκούς, T-LΟRAMIDS και του προγράμματος ναυπήγησης 4 + 2 φρεγατών TF-2000 και την αμυντική βιομηχανία με πρόσκληση Εθνική αντιπυραυλική ασπίδα. Δηλαδή πρόκειται για ένα ενιοποιημένο δίκτυο ασφάλειας, το οποίο θα έχει υλοποιηθεί όταν η πρώτη τουρκική TF-2000 εισέλθει σε υπηρεσία μεταξύ τυο 2021-2023.

Όπως έγινε γνωστό θα συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση του υφυπουργείου Αμυντικών προμηθειών SSM τον προσεχή Μάιο με αντικείμενο τη λήψη αποφάσεων για το πρόγραμμα της «Εθνικής Αντιπυραυλικής Ασπίδας».

Στην ατζέντα της συνεδρίασης, θα περιλαμβάνεται η προμήθεια αντιαεροπορικών-αντιβαλλιστικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς υάρχει και η επιλογή συστήματος αεράμυνας περιοχής που θα βασίζεται στον συνδυασμό του συστήματος AEGIS/SM-2MR, αλλά με περιορισμένες πιθανότητες επιλογής καθώς οι ΗΠΑ δεν απελευθερώνουν κρίσιμους κωδικούς του συστήματος.

Το σημαντικό είναι ότι πλέον η Τουρκία δίνει μεγάλη βάση στην Α/Α άμυνά της, κάτι που μέχρι τώρα δεν συνέβαινε...

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...