Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Η CIA σταμάτησε μεγάλες ποσότητες όπλων που κατευθύνοντο στους αντάρτες της Συρίας!


20130325-183142.jpg
– Η Τουρκία βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με την Συρία, χρησιμοποιώντας έξυπνα τους ισλαμοφασίστες εισβολείς.
- Η κίνηση της CIA λίγους μήνες μετά την παραίτηση Πετρέους, προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά για το κατά πόσον οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τους αντάρτες.
-Ερωτηματικά προκαλεί και η ενέργεια των ΝΥΤ να δημοσιοποιήσει την υπόθεση, αποκαλύπτοντας τις χώρες που εμπλέκονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών δικτύων, η CIA σε μία κίνηση – έκπληξη, κατάφερε χτύπημα στην τροφοδοσία των ισλαμιστών ανταρτών στην Συρία που μέχρι πρότινος είχαν την στήριξη της Αμερικανικης κυβέρνησης!



3,500 τόνοι οπλισμού, προερχόμενοι από τις χώρες του κόλπου (βλ. Κατάρ) με ενεργό συμμετοχή της επίσημου τουρκικού κράτους!
Αυτό συνέβει την ίδια στιγμή που επισήμως η Αμερική είχε ζητήσει από το Ιράκ να κλείσει 
τον εναέριο χώρο της σε αερομεταφορές προμηθειών για την Δαμασκό.
Η διαδρομή των όπλων για τους ισλαμιστές ξεκινούσε από την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, την Ιορδανία και κατέληγε στην Τουρκία σύμφωνα με τους ΝΥΤ.
Οι αποστολές είχαν ξεκινήσει στις αρχές του 2012 με αεροσκάφος C-130 του Κατάρ και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 160 πτήσεις για αυτόν τον σκοπό. Η εφημερίδα αναφέρει ότι προορισμός ήταν το αεροδρόμιο “Εσενγκόμπα” κοντά στην Άγκυρα.
Το διεθνές ινστιντούτο ειρήνης στην Στοκχόλμη αναφέρει ότι αυτή η επιχείρηση είχε στηθεί με την συνέργεια των κρατών αφού οι όγκοι απαιτούσαν διαμετακομιστικό κέντρο και επιμελητεία. Όλα αυτά γινόντουσαν με την σύμπραξη της Τουρκίας. Η εφημερίδα αναφέρει μάλιστα ότι η CIA είχε μέχρι πρότινος ενεργό ρόλο στην διαδικασία αυτή, που γινόταν και μέσω Κροατίας.
Πηγές της υπηρεσίας δικαιολόγησαν την εμπλοκή της λέγοντας ότι οι ισλαμιστικές χώρες ούτως ή άλλως θα έδιναν οπλισμό στους τρομοκράτες και η υπηρεσία έπρεπε να γνωρίζει που πηγαίνει αυτός ο οπλισμός ώστε να μην χρησιμοποιηθεί κατά αμάχων ή μελλοντικά κατά αμερικανικων στόχων.
Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, η επιχείρηση είχε περιορισμένη επιτυχία και οδήγησε στην σύλληψη δύο υψηλόβαθμων ισλαμιστών.

“Υπάρχουν μαϊμού απελευθερωτικές οργανώσεις που όταν παίρνουν τα όπλα, τα εμπορεύονται. Οι ποσότητες που ακούγονται μπορεί να φαντάζουν τεράστιες, φτάνουν όμως μόλις για δύο εβδομάδες με τις συνθήκες που επικρατούν στην Συρία” δήλωσε πρώην αξιωματικός της υπηρεσίας. Την εξάρθρωση των δικτύων είχε στήσει ο πρώην αρχηγός της CIA, David H. Petraeus, που παραιτήθηκε τον Νοέμβρη. Μετά την παραίτηση του φαίνεται ότι αυξήθηκαν και οι όγκοι διακίνησης, γεγονός που δίνει άλλη διάσταση στην αντιπαλότητα του με την Χίλαρυ Κλίντον, η οποία είναι φανατική υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης στην Συρία για ανατροπή του Ασαντ.
Η ευκολία με την οποία τα φορτηγά έφευγαν από την Άγκυρα και έφταναν στα χέρια των τρομοκρατών, κάνουν ακόμα και τούρκους αξιωματούχους να λένε ότι βρίσκονται πλέον σε ανοιχτό πόλεμο με την Δαμασκό.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ισλαμιστές στην Συρία που παραπονιούνται ότι η βοήθεια που λαμβάνουν δεν είναι αρκετή, ενώ ζητούν επιτακτικά αντιαεροπορικά και αντιαρματικους πυραύλους. Ενώ κατηγορούν την Ουάσιγκτον ότι “μπλοκάρει” τις παραδόσεις των όπλων, ακόμα και των ελαφρών.

Ακολούθησε χορός διαψεύσεων. Ο Πετρέους αρνήθηκε να σχολιάσει τον ρόλο του. Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία, αρνήθηκαν να απαντήσουν στους ΝΥΤ για τις κατηγορίες αυτές, ενώ Κροατία και Ιορδανία διέψευσαν κάθε επίσημη συμμετοχή στον εξοπλισμό των ανταρτών. Ειδικά η Ιορδανία, ενώ στην αρχή διέψευδε την διέλευση των πτήσεων από το έδαφος της, μόλις η εφημερίδα παρουσίασε τα σχέδια πτήσης, σταμάτησε κάθε επικοινωνία με τους δημοσιογράφους.

olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...