Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Διαψεύδεται η εμπλοκή στην εξαγορά των κυπριακών τραπεζών από την Πειραιώς


diapseudetai-i-emploki-stin-eksagora-ton-kypriakon-trapezon-apo-tin-peiraios
Διαψεύδεται από την ίδια την τράπεζα Πειραιώς η εμπλοκή που φάνηκε να παρουσιάστηκε στην υπογραφή της συμφωνίας μεταβίβασης των κυπριακών τραπεζών.
Νωρίτερα η εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου είχε γράψει ότι η κυπριακή κυβέρνηση,  μετά την άτεγκτη στάση της τρόικας στις διαπραγματεύσεις "παγώνει" την όλη διαδικασία.  Όπως έγραφε η εφημερίδα, η κίνηση της κυβέρνησης έχει προφανή σκοπό να πιέσει για συνολικό πακέτο διάσωσης της χώρας και να μην κόψει τη διασύνδεση του τραπεζικού της συστήματος με άλλη χώρα, ''δωρίζοντας'' στην τρόικα τον όποιο συστημικό χαρακτήρα έχει.



Την ίδια ώρα, έστω και τη υστάτη, τίθεται θέμα για τον ELA, που απορρόφησε η Μαρφίν- Εγνατία μέσω της Λαϊκής Τράπεζας, που υπολογίζεται στα 5 δισ. ευρώ και οι τροϊκάνοι ζητούν να "φορτωθεί" η Τράπεζα Κύπρου, κάτι το οποίο, αν συμβεί, σημαίνει και την αυτόματη κατάρρευσή της.

Στο πακέτο εξαγοράς και η Ελληνική Τράπεζα

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό και η Ελληνική Τράπεζα θα συμμετάσχει στην απορρόφηση των υποκαταστημάτων των Κυπριακών Τραπεζών από την Πειραιώς.

Να σημειωθεί πως η Ελληνική Τράπεζα δεν ήταν στο αρχικό σχέδιο της συμφωνίας, ωστόσο πρόκειται για προσθήκη της τελευταίας στιγμής. Η εν λόγω τράπεζα διαθέτει 29 υποκαταστήματα στην Ελλάδα. 

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...