Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

GUARDIAN "ΣΤΟΛΙΖΕΙ" EUROGROUP "Dead man walking" ο Αναστασιάδης - Κατέστρεψαν την Κύπρο όπως και την Ελλάδα"!


“Dead man walking” χαρακτηρίζει τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ο αρθρογράφος του Guardian, Aditya Chakrabortty, παρότι έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την ανάληψη των καθηκόντων του.
“Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά απόψε, η συμφωνία είναι σε μεγάλο βαθμό η ίδια με αυτά που απαιτούσε η τρόικα την περασμένη εβδομάδα”, σημειώνει.
  “Κάποιες παράμετροι έχουν αλλάξει (όπως η προστασία των μικροκαταθετών), όμως, αυτές δεν είναι αρκετές. Και εάν κοιτάξετε τι συνέβη με τους ηγέτες των άλλων χωρών της περιφέρειας που δέχθηκαν τα προγράμματα προσαρμογής της τρόικας, όλοι τους την πάτησαν”, τονίζει ο Chakrabortty.
"H τρόικα μπορεί να επαίρεται ότι απέφυγε ένα σενάριο καταστροφής, αλλά και κατάφερε να πείσει τις αγορές ότι η Κύπρος είναι ένα μικρό και περιορισμένης έκτασης πρόβλημα.
Όμως, πλέον, έχουμε περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων μέσα στην Ευρωζώνη, έστω και εάν στόχος του ευρώ ήταν να διευκολύνει την ελεύθερη ροή κεφαλαίων", σημειώνει ο αρθρογράφος.

"Η επόμενη μέρα θα φέρει μία βαθιά ύφεση, στο στυλ της ελληνικής και την καταστροφή του εθνικού επιχειρηματικού μοντέλου της Κύπρου, μαζί με βαριά λιτότητα", καταλήγει ο Guardian.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...