Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Κωλοτούμπα Ντάισελμπλουμ! Μοναδική η απόφαση στην Κύπρο…


590_9aee5981fe899d416d02475fe43eee50


Αποκάλυψε τις προθέσεις της Ευρωζώνης και τα μάζεψε όπως όπως!

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Κύπρος είναι μια ειδική περίπτωση και ότι το πρόγραμμα διάσωσης που εκπονήθηκε στη διάρκεια της νύχτας δεν θα χρησιμεύσει ως μοντέλο διευθέτησης άλλων προβλημάτων στο μέλλον. Γιατί το είπε αυτό; Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στους FT και στο Reuters, έκανε λόγο ότι κούρεμα θα γίνει και σε άλλες χώρες. 



“Η Κύπρος είναι μια ειδική περίπτωση, που παρουσιάζει ιδιαίτερες προκλήσεις, που χρειαζόταν τα μέτρα διάσωσης για να οποία συμφωνήσαμε χθες”, υπογραμμίζει ο Ντάισελμπλουμ σε σύντομη ανακοίνωσή του.

“Τα προγράμματα μακροοικονομικής προσαρμογής εκπονούνται για να προσαρμοστούν ακριβώς στην κατάσταση της ενδιαφερόμενης χώρας και κανένα μοντέλο ή σχέδιο δεν χρησιμοποιείται”, υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ.

Νωρίτερα σήμερα οι αγορές αντέδρασαν έντονα σε συνέντευξη του Ντάισελμπλουμ στην εφημερίδα Financial Times και σε ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο, στην οποία ο επικεφαλής του Eurogroup έδειχνε πως εγκρίνει την ιδέα ότι το μοντέλο διάσωσης της Κύπρου θα μπορούσε να εφαρμοστεί μελλοντικά σε άλλες χώρες της ευρωζώνης με εύθραυστες οικονομίες.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αρνητικό κλίμα στα χρηματιστήρια που έκλεισαν “στο κόκκινο” και σαφή πτώση της ισοτιμίας του ευρώ.

 economikos 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...