Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012

Tεράστιο φιάσκο η εσωκομματική ψηφοφορία στο ΠΑΣΟΚ - Δείχνει εκλογικά ποσοστά 10-13%!


Σε τεράστιο φιάσκο για το ΠΑΣΟΚ και τον μοναδικό ( a la Βόρειο Κορέα) υποψήφιο πρόεδρο Ε.Βενιζέλο εξελίσσεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη του ... unique υποφηφίου, καθώς μέχρι στιγμής, έχουν προσέλθει στις κάλπες περί τους 80.000 ψηφοφόρους στα 768 εκλογικά τμήμα σε όλη την επικράτεια. Συνολικά, έχουν στηθεί 1.074 κάλπες σε 768 εκλογικά κέντρα. Δηλαδή έστω και 80.000 να έχουν ψηφίσει μέχρι τώρα, σε κάθε κάλπη αντιστοιχούν ... λιγότερα από 80 ψηφοδέλτια! 
 
Μέχρι τις 11 το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι επιτελείς της Ιπποκράτους από το online μηχανογραφικό σύστημα, είχαν ψηφίσει 50.000 πολίτες στη διαδικασία για την ανάδειξη του Ε.Βενιζέλου στη θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και μέχρι τώρα ακούγεται για 80.000.
 
Ελπίζεται ότι τελικά θα καταφέρουν να υπερβούν τις 150.000 φίλοι και μέλη και βέβαια αυτή θα είναι μία πρώτη συντριπτική ήττα για το "νέο ΠΑΣΟΚ".
 
Να πούμε ότι στις εσωκομματικές εκλογές του 2004 που όλο το κράτος ήτσν στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και υπήρχε φανατισμός και πίστη ότι θα μπορούσαν να γυρίσουν τις δημοσκοπήσεις και να κερδίσουν τη ΝΔ, ψήφισαν 1.000.000 φίλοι και μέλη τον Γ.Παπανδρέου, ενώ στις εκλογές του 2007 την επαύριο της ήττας και την αυγή μιας νέας κυβέρνησης της ΝΔ, με τρεις υποψηφίους ως προέδρους, τα πράγματα είχαν ως εξής από άποψη συμμετοχής των πολιτών στην ψηφοφορία:
 
Αποτελέσματα εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, 11 Νοεμβρίου 2007:
  
Γιώργος Παπανδρέου 427,021 55.91%
Ευάγγελος Βενιζέλος 291.593 38.18%
Κώστας Σκανδαλίδης 43,848 5.74%
Έγκυρες ψήφοι 763,674
 
Στις εκλογές του 2007 δύο μήνες πριν τις εσωκομματικές εκλογές του Νεμβρίου, το κόμμα είχε λάβει σε εθνικό επίπεδο το 38,10% των ψήφων.
 
Που σημαίνει ότι αν αναλογικά διατηρεί σήμερα σε επίπεδο εκλογικών ποσοστών έστω το ένα τρίτο της εκλογικής δύναμης του 2007, δηλαδή έχουν την προτίμηση του 13% περίπου του συνολικού εκλογικού σώματος, θα πρέπει σήμερα να ψηφίσουν κατ'ελάχιστον 250.000 φίλοι και μέλη του Κινήματος!
 
Όχι ότι αυτό θα είναι επιτυχία, αλλά εν πάση περιπτώση θα είναι μία αποτύπωση της πραγματικής εκλογικής δύναμης στο σύνολο των ψηφοφόρων και επιβεβαίωση ότι στο εκλογικό σώμα το ΠΑΣΟΚ κρατάει έστω και 13%.
 
Κάτι που υπό τις παρούσες συνθήκες και μέχρι τώρα, δείχνει πολύ-πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. δηλαδή αν δούμε σήμερα ένα αριθμό μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ να ψηφίζει που θα κινείται μεταξύ 150 και 200.000, τότε αναλογικά τα εκλογικά ποσοστά στις 29 Απριλίου θα πρέπει να κυμανθούν περί το 10%!
 
Από εκεί και πέρα από το Επιτελείο του Ε.Βενιζέλου προσπαθούν να εξωραϊσουν την κατάσταση και δηλώνουν "ικανοποιημένοι" από την προσέλευση.
 
Μεγάλη σημασία θα έχει αν βρεθεί σημαντικός αριθμός λευκών ψηφοδελτίων στην κάλπη. Που σημαίνει ότι ο Ε.Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών της χρεοκοπίας, θα αμφισβητείται έναντι ... ουδενός!
 
Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί και θα κλείσουν στις 5 το απόγευμα. Παράταση της ψηφοφορίας για εξαιρετικά σπουδαίους λόγους μπορεί να υπάρξει με απόφαση της εφορευτικής επιτροπής μέχρι το πολύ στις 19:00.
 
Ο κ. Βενιζέλος ψήφισε το πρωί της Κυριακής σε εκλογικό κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Βασιλική Μπακατσέλου και την κόρη του Ελβίνα.

"Σήμερα αρχίζουμε", δήλωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: "Αρχίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια να μιλήσουμε με τον κόσμο, κυρίως να ακούσουμε τον κόσμο και να του μιλήσουμε φιλικά, αδελφικά, υπεύθυνα, να του πούμε συγκεκριμένα, ρεαλιστικά πράγματα, με τη γλώσσα της ειλικρίνειας, με τη γλώσσα της αλήθειας".

Αχ, Βαγγέλη! Άργησες 4,5 χρόνια. Τώρα είναι αργά για δάκρυα...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...