Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ψηφίστηκε η Νέα Δανειακή Σύμβαση

Με την ονομαστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για την Νέα Δανειακή Σύμβαση στην Βουλή. Την ονομαστική ψηφοφορία είχαν ζητήσει με γραπτό αίτημα τους το Κ.Κ.Ε. και ο ΛΑ.Ο.Σ.

Στα αξιοσημείωτα ήταν η υπερψήφιση από τους διαγραφθέντες οι οποίοι σαν άλλοι Καρατζαφέρηδες φάσκουν και αντιφάσκουν. Από πλευρά διαγραφέντων της Ν.Δ.

ΝΑΙ ψήφισαν οι εξής: Ελίζα Βόζεμπεργκ και Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Γιωργος Βαγιωνάς, Κώστας Γκιουλέκας, Τζίμας Μαργαρίτης και Γιώργος Καρασμάνης. Ενώ από τους διαγραφθέντες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. οι Μιλένα Αποστολάκη, Χρήστος Μαγκούφης, Χρήστος Κατσούρας, Θεόδωρος Παραστατίδης και Βασίλης Τόγιας.

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες από πλευράς ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την συμμετοχή των μνημονικών κομμάτων, μιας και μόνο δυο βουλευτές, ένας από κάθε παράταξη πήραν τον λόγο, σε σύνολο 22 βουλευτών όλων των παρατάξεων.

Τέλος, επίθεση προς τα δυο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης (τώρα είναι αντιμνημονιακός… αύριο δε ξέρει κανείς), λέγοντας πως κρύβουν από τον λαό την αλήθεια και ότι το καλοκαίρι με τα όσα προβλέπει το μνημόνιο οι μισθοί και οι συντάξεις θα φτάσουν στα επίπεδα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (βλ. Βουλγαρία).

Δεν παρέλειψε να αναφέρει τους λόγους αποχώρησης από την κυβέρνηση, που είναι η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων και η απώλεια εθνικής κυριαρχίας (όταν υπερψήφιζε το μνημόνιο θεωρούσε άραγε ότι δεν θα συμβούν τα προαναφερόμενα;). Και κατέληξε πως το βράδυ των εκλογών ο λαός θα δείξει την έξοδο στα δυο κόμματα εξουσίας, γιατί δεν θα καταφέρουν να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...