Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

3 γκάλοπ: Ψόφιοι ΠΑΣΟΚ-Βενιζέλος παρά το σπρώξιμο


Σχεδόν "μηδέν εις το πηλίκον" για το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδο ποσοστών από την εκλογή του Ε.Βενιζέλου, αφού όση προσπάθεια και αν κάνουν κάποιες, ας πούμε "φιλικές" προς το ΠΑΣΟΚ, εταιρείες δημοσκοπήσεων που είδαν το φως τρης δημοσιότητας σήμερα, το "ζωντανό" παραμένει ... ψόφιο. Επιβεβαιώνεται η πολιτική μνημονιακή "αυτοχειρία" του Α.Σαμαρά, με την προέλαση των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και της "Χρυσής Αυγής" και το τρίτο κόμμα του Μνημονίου, το ΛΑΟΣ ήδη αρχίζει και "βλέπει με το κυάλι την Βουλή".

Εν πάση περιπτώσει πάλι καταστροφή για τα μνημονιακά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε κυριακάτικες εφημερίδες οι οποίες καταβαραθρώνουν τα δυο μεγάλα κόμματα, δίνοντας τους ιστορικά χαμηλά ποσοστά.

Η τελευταία και πάντως ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση είναι αυτή της MRB, σύμφωνα με την οποία μπαίνουν επτά κόμματα στη Βουλή και ο ΛΑΟΣ μένει εκτός, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να καταγράφουν ποσοστό 7%, παρόλο που η ΝΔ με 20,3% έρχεται πρώτη. Και τα δύο μεγάλα κόμματα πάντως εμφανίζονται με χαμηλά ποσοστά και μάλιστα σε αυτή τη δημοσκόπηση το ΠΑΣΟΚ παραμένει κοντά στο 12%...

Ειδικότερα:

Χαμηλά ποσοστά στα δυο μεγάλα κόμματα δίνει δημοσκόπηση της MRB, σύμφωνα με την οποία στη Βουλή εισέρχονται εφτά κόμματα, με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό να μένει εκτός. Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 20,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 8,6%, ο Σύριζα 7,9%, η ΔΗΜΑΡ 7,4% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, οι Οικ. Πρ. 3%, ο ΛΑΟΣ 2,5%, η Χρυσή Αυγή 2,6% η ΔΗΣΥ 2,5%, το Άρμα Πολιτών 1,5%, η Ανταρσυα 1,2%.

Η έρευνα δεν ακολουθεί το μοντέλο της αναγωγής των αναποφάσιστων, οπότε δεν θεωρείται απόλυτα αντιπροσωπευτική των τάσεων του εκλογικού σώματος, αφού πρέπει να επιμεριστεί και ένα ποσοστό 20% τουλάχιστοπων των ψηφοφόρων ο οποίοι κατά βάση είναι αντιμνημονιακοί.

Άλλη δημοσκόπηση με σύνθεση οκτώ κομμάτων στη Βουλή, ανεβάζει φυσικά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο τον οποίο αναδεικνύει σε δημοφιλέστατο, παρά την φορομπηχτική εξόντωση των πολιτών τις απολύσεις την ανεργία και τις μειώσεις μισθών!!!. Έτσι μάχη σώμα με σώμα Βενιζέλου-Σαμαρά σε δημοφιλία και καταλληλότητα για πρωθυπουργία δείχνει η δημοσκόπηση της MARC.

Συγκεκριμένα με αναγωγή των αναποφάσιστων ,στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 24,8%, το ΠΑΣΟΚ 18,4%,το ΚΚΕ 10,4%. η ΔΗΜΑΡ 10,2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,4%, ο ΛΑΟΣ 3,5% και η Χρυσή Αυγή 3,2%. Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 28,5% έναντι 28,3% του Βενιζέλου. Ωστόσο στην δημοφιλία ο Βενιζέλος προηγείται με 32,5% έναντι 29,1% του Αντώνη Σαμαρά!!!

Τέλος στη δημοσκόπηση (χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων) της Kappa Research που παρουσίασε ήδη χθες το defencenet.gr αν και πρώτη μεταξύ των άλλων καταρρέει η ΝΔ με ποσοστό 18,1%, σε μαύρα χάλια εξακολουθεί να βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ αν εμφανίζεται ως δεύτερο κόμμα με 14,3% και τέταρτο κόμμα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες!

Αλλά πρέπει να σημειώσουμε ότι επειδή η δημοσκόπηση αυτή, είναι χωρίς αναγωγή αναποφάσιστων σίγουρα θα είναι υψηλότερα για όλους, έστω και αν το ΠΑΣΟΚ ολοφάνερα πήρε από τώρα το μερίδιό του και «χαϊδεύεται» από την εταιρεία μια που η εφημερίδα στην οποία δημοσιεύεται αύριο το «γκάλοπ» είναι φανατικά βενιζελική και κάτι πρέπει να παρουσιάσει την ανάλογη τάση…

Με βάση, πάντα, τη δημοσκόπηση (που επεναλαμβάνουμε δεν ακολουθεί τα έγκυρα μοντέλα VPRC και Public Issue με αναγωγή των αναποφάσιστων) ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,2% ενώ τέταρτο κόμμα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 7,2%. Στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει με 6% και ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 4,9% ενώ ο ΛΑΟΣ συγκεντρώνει 3,6% και η Χρυσή Αυγή 3,4%.

Εκτός Βουλής μένουν η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%, η Κοινωνική Συμφωνία της Λούκας Κατσέλη με 1,1% και το Άρμα Πολιτών με 0,7%.

"Πρώτο κόμμα" είναι οι αναποφάσιστοι, οι οποίοι ξεπερνούν το 25%, ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 22,9%, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει το 21,7% και με το 52,5% να απαντά «κανένας από τους δύο» στη σχετική ερώτηση...

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...