Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Φίλιπ Ρέσλερ : "Χρειαζόμαστε έναν πανευρωπαϊκό φόρο"

Image
Τον τερματισμό της χορήγη σης φθηνών δανείων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε τράπεζες χωρών, οι οποίες βρίσκονται σε κρίση, εισηγείται ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα «Hamburger Abendblatt».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο υπουργός επισημαίνει ότι «τα μέτρα που ελήφθησαν κατά την περίοδο κρίσης εμπιστοσύνης, δεν θα πρέπει να εξελιχθούν σε κανόνα της δημοσιονομικής πολιτικής», ενώ τονίζει ότι «τα ίδια τα κράτη που διέρχονται κρίση πρέπει να αναλάβουν την οικονομική και δημοσιονομική ευθύνη τους και να φροντίσουν για σταθερά δημοσιονομικά και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας».

Όπως δηλώνει, ο ίδιος ο Ρέσλερ στην εφημερίδα, προτιμά την εισαγωγή φόρου χαρτοσήμου και όχι φόρου σε όλες τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, όπως προωθεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. Εκτιμά δε, ότι ο ήδη υπάρχων, στη Βρετανία, φόρος χαρτοσήμου θα αποτελούσε μια καλή αφετηρία.

«Χρειαζόμαστε έναν κατά το δυνατόν ευρύ, τουλάχιστον, πανευρωπαϊκό φόρο, προκειμένου να αποφευχθούν ανταγωνιστικά μειονεκτήματα για τη Γερμανία και να εμποδιστεί η αποφυγή του φόρου μέσω μεταφοράς κεφαλαίων σε άλλες χώρες», δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας.

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...