Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

«Σημεία των καιρών»



Θέλω να μοιραστώ μαζί σας έναν προβληματισμό μου. Αφορά μια ομάδα συνανθρώπων μας οι οποίοι, πρωί, μεσημέρι και βράδυ τους βλέπεις με ένα κατσαρολάκι φαγητού.



Όχι δεν το πάνε σε κάποιον ανήμπορο ή μη προνομιούχο συνάνθρωπό μας – γιατί γύρω μας, δίπλα μας υπάρχουν ηλικιωμένοι οι οποίοι παίρνουν 342,60 € σύνταξη από τα οποία πρέπει να πληρώσουν το ενοίκιο τους, τους λογαριασμούς Δ.Ε.Κ.Ο. τα φάρμακά τους και ότι απομείνει να ψευτοπορευτούν έως τον επόμενο μήνα-.



Το κατσαρολάκι το πηγαίνουν στα αδέσποτα γατάκια και σκυλάκια της γειτονιάς.



Για εμένα είναι αδιανόητο να μην δίνω προτεραιότητα στα φιλάνθρωπα μου αισθήματα και να δίνω στα φιλόζωα. Ναι ! Τοποθετώ το είδος μου πρώτα και ας πουν ότι θέλουν.



Θέλω να τεκμηριώσω την άποψή  μου  γι’ αυτό παραθέτω τον συλλογισμό μου.



Τα τετράποδα ζώα έχουν το ένστικτό τους για την επιβίωσή τους –το αποδεικνύουν στο παιχνίδι τους-, είναι κυνηγοί. Μιλώ για τους σκύλους και τις γάτες. Κακώς ο άνθρωπος τα έχει να ζουν σε διαμερίσματα, είναι αφύσικη ζωή αυτή, όπως αφύσικη είναι και για τον άνθρωπο.



Όμως τα ζωάκια ακόμη βρίσκονται πιο κοντά στη φύση τους λόγω ότι ζουν και δρουν με το ένστικτο. Γι’ αυτό ας σταματήσουμε να τα θεωρούμε μπιμπελό του σπιτιού μας ή αντικαταθλιπτικά κατά της μοναξιάς μας και να τους φερθούμε πολιτισμένα, δηλαδή να τα έχουμε να ζουν σε φυσικό περιβάλλον, όπως σε κήπο, αυλή, σε χωράφι ώστε τα κακόμοιρα να μην βιώνουν την αφύσικη συνύπαρξη μαζί μας.



Γιατί μην μου πείτε ότι είναι φυσικό ο σκύλος να γλιστρά στο παρκέ του σαλονιού μας και η γάτα να ακονίζει τα νύχια της στον καναπέ μας!



Το σωστό περιβάλλον και για τον άνθρωπο είναι να έχει το σπίτι του με την αυλή του και στο πίσω μέρος να έχει ένα κοτέτσι με τις όρνιθες για το φρέσκο αυγό, το μποστανάκι του με τα λαχανικά της εποχής και κάπου εκεί να ζουν ευτυχισμένα τα γατάκια και τα σκυλάκια!



Και μην ξινιστείτε με τα παρακάτω όλοι εσείς με τα κατσαρολάκια, υπάρχουν και τα αποφάγια που τα ζωάκια ανέκαθεν έτρωγαν και δεν είχαν κανένα πρόβλημα -πρόβλημα έχουν με τη ζωώδη συμπεριφορά μας-, ώστε τα χρήματα από τις σκυλοτροφές και τις γατοτροφές να  δίδονται σε ανήμπορα άτομα τα οποία δεν μπορούν να βγούν να «κυνηγήσουν» τη τροφή τους.



Δεν επικροτώ την απάνθρωπη συμπεριφορά ούτε προς τους ανθρώπους, ούτε προς τα ζώα. Όμως είναι απάνθρωπο να μην έχει ένας συνάνθρωπός μας να φάει διότι η ζωή δεν του στάθηκε απλόχερη και είναι τουλάχιστον γελοίο να πηγαίνουμε στο ψυχοκτηνίατρο  το ζωάκι μας επειδή έχει ανορεξία.



Πρέπει να βρούμε ξανά το μέτρο στη ζωή μας.



Πρέπει να πάψουμε να αντικαθιστούμε την ανθρώπινη επαφή που έχουμε ανάγκη σαν κοινωνικά ζώα, με τη σκυλίσια και τη γατίσια. Τι φοβόμαστε; Μην αγαπήσουμε; Μην πληγωθούμε; Ή ότι οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν κόστη πολλά και δύσκολα;



Ενώ στο ζωάκι δίνουμε και μια και πάει παραπέρα άμα δεν θέλουμε πολλά- πολλά!



Είναι σημεία των καιρών.



Ας αναλογιστούμε   και ας πράξουμε. Παρακαλώ σας ας σταματήσουμε το θέατρο του παραλόγου και ας το αφήσουμε στον Ιονέσκο που είναι και ο θεμελιωτής του.

Με τιμή
Φιλία Βαγιάκα



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...